Distanceringen: den paradoksale opgave at relatere til børn og unge i sorg

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen skitserer jeg et særligt paradoks, pårørende til børn og unge i sorg står overfor: Det simultane behov for og afvisning af intimitet i sorgens følelser. For at kunne adressere dette paradoks, starter jeg med at beskrive den eksistentielle tilstand, der danner basis for paradokset. Jeg beskriver den som en grundlæggende affektiv tilstand af verdens-distancering. Herefter tilbyder jeg seks råd til pårørende. Disse råd er udviklet i samarbejde med personer der har lidt et tidligt forældertab.
OriginalsprogDansk
TidsskriftOmsorg
ISSN0800-7489
StatusAccepteret/In press - jan. 2020

Citer dette

@article{cd5b5bee7d71434b992270e087bddb33,
title = "Distanceringen: den paradoksale opgave at relatere til b{\o}rn og unge i sorg",
abstract = "I artiklen skitserer jeg et s{\ae}rligt paradoks, p{\aa}r{\o}rende til b{\o}rn og unge i sorg st{\aa}r overfor: Det simultane behov for og afvisning af intimitet i sorgens f{\o}lelser. For at kunne adressere dette paradoks, starter jeg med at beskrive den eksistentielle tilstand, der danner basis for paradokset. Jeg beskriver den som en grundl{\ae}ggende affektiv tilstand af verdens-distancering. Herefter tilbyder jeg seks r{\aa}d til p{\aa}r{\o}rende. Disse r{\aa}d er udviklet i samarbejde med personer der har lidt et tidligt for{\ae}ldertab.",
author = "Allan K{\o}ster",
year = "2020",
month = "1",
language = "Dansk",
journal = "Omsorg",
issn = "0800-7489",
publisher = "Fagbokforlaget",

}

Distanceringen : den paradoksale opgave at relatere til børn og unge i sorg. / Køster, Allan.

I: Omsorg, 01.2020.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Distanceringen

T2 - den paradoksale opgave at relatere til børn og unge i sorg

AU - Køster, Allan

PY - 2020/1

Y1 - 2020/1

N2 - I artiklen skitserer jeg et særligt paradoks, pårørende til børn og unge i sorg står overfor: Det simultane behov for og afvisning af intimitet i sorgens følelser. For at kunne adressere dette paradoks, starter jeg med at beskrive den eksistentielle tilstand, der danner basis for paradokset. Jeg beskriver den som en grundlæggende affektiv tilstand af verdens-distancering. Herefter tilbyder jeg seks råd til pårørende. Disse råd er udviklet i samarbejde med personer der har lidt et tidligt forældertab.

AB - I artiklen skitserer jeg et særligt paradoks, pårørende til børn og unge i sorg står overfor: Det simultane behov for og afvisning af intimitet i sorgens følelser. For at kunne adressere dette paradoks, starter jeg med at beskrive den eksistentielle tilstand, der danner basis for paradokset. Jeg beskriver den som en grundlæggende affektiv tilstand af verdens-distancering. Herefter tilbyder jeg seks råd til pårørende. Disse råd er udviklet i samarbejde med personer der har lidt et tidligt forældertab.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Omsorg

JF - Omsorg

SN - 0800-7489

ER -