Dynamiske facader i praksis: klassificering og projektering

Kjeld Johnsen, Frederik Blum Winther

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1890-7
StatusUdgivet - 21 aug. 2018
NavnSBi Forskning
Vol/bind2018:05

Bibliografisk note

Projektet er gennemført med støtte fra ELFORSK, Dansk Energis journal nr.
464-11, projekt nr. 344-051.

Johnsen, K., & Winther, F. B. (2018). Dynamiske facader i praksis: klassificering og projektering. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBi Forskning, Bind. 2018:05
Johnsen, Kjeld ; Winther, Frederik Blum. / Dynamiske facader i praksis : klassificering og projektering. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 75 s. (SBi Forskning, Bind 2018:05).
@book{82f89f96160749c88ef2a8bb07a94a48,
title = "Dynamiske facader i praksis: klassificering og projektering",
abstract = "Det er i praksis vanskeligt at opfylde bygningsreglementets nuv{\ae}rende og kommende energikrav uden s{\ae}rlige tiltag i facaden eller tilf{\o}rsel af energi fra vedvarende energikilder. Med dynamiske facader, der kan tilpasse sig de skiftende behov over dagen og {\aa}ret, er det b{\aa}de muligt at overholde energirammen og opretholde et godt indeklima uden tilf{\o}rsel af energi fra vedvarende energikilder. Denne rapport beskriver, hvordan facader kan klassificeres efter de funk­tioner, de skal opfylde, og giver en vejledning i, hvordan energirammeberegninger med Be18 kan tage hensyn til facadernes dynamiske egenskaber. Klassificeringen kan anvendes p{\aa} alle facadetyper og tager udgangspunkt i bygningsreglementet, arbejdsmilj{\o}bestemmelser, regler fra Milj{\o}styrelsen og relevante standarder. Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeni{\o}rer, der kan bruge den som et redskab, n{\aa}r de tr{\ae}ffer beslutninger om energieffektive facadeudformninger i forbindelse med nybyggeri eller renovering.",
author = "Kjeld Johnsen and Winther, {Frederik Blum}",
note = "Projektet er gennemf{\o}rt med st{\o}tte fra ELFORSK, Dansk Energis journal nr. 464-11, projekt nr. 344-051.",
year = "2018",
month = "8",
day = "21",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",

Johnsen, K & Winther, FB 2018, Dynamiske facader i praksis: klassificering og projektering. SBi Forskning, bind 2018:05, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Dynamiske facader i praksis : klassificering og projektering. / Johnsen, Kjeld; Winther, Frederik Blum.

København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 75 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Dynamiske facader i praksis

T2 - klassificering og projektering

AU - Johnsen, Kjeld

AU - Winther, Frederik Blum

N1 - Projektet er gennemført med støtte fra ELFORSK, Dansk Energis journal nr. 464-11, projekt nr. 344-051.

PY - 2018/8/21

Y1 - 2018/8/21

N2 - Det er i praksis vanskeligt at opfylde bygningsreglementets nuværende og kommende energikrav uden særlige tiltag i facaden eller tilførsel af energi fra vedvarende energikilder. Med dynamiske facader, der kan tilpasse sig de skiftende behov over dagen og året, er det både muligt at overholde energirammen og opretholde et godt indeklima uden tilførsel af energi fra vedvarende energikilder. Denne rapport beskriver, hvordan facader kan klassificeres efter de funk­tioner, de skal opfylde, og giver en vejledning i, hvordan energirammeberegninger med Be18 kan tage hensyn til facadernes dynamiske egenskaber. Klassificeringen kan anvendes på alle facadetyper og tager udgangspunkt i bygningsreglementet, arbejdsmiljøbestemmelser, regler fra Miljøstyrelsen og relevante standarder. Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, der kan bruge den som et redskab, når de træffer beslutninger om energieffektive facadeudformninger i forbindelse med nybyggeri eller renovering.

AB - Det er i praksis vanskeligt at opfylde bygningsreglementets nuværende og kommende energikrav uden særlige tiltag i facaden eller tilførsel af energi fra vedvarende energikilder. Med dynamiske facader, der kan tilpasse sig de skiftende behov over dagen og året, er det både muligt at overholde energirammen og opretholde et godt indeklima uden tilførsel af energi fra vedvarende energikilder. Denne rapport beskriver, hvordan facader kan klassificeres efter de funk­tioner, de skal opfylde, og giver en vejledning i, hvordan energirammeberegninger med Be18 kan tage hensyn til facadernes dynamiske egenskaber. Klassificeringen kan anvendes på alle facadetyper og tager udgangspunkt i bygningsreglementet, arbejdsmiljøbestemmelser, regler fra Miljøstyrelsen og relevante standarder. Rapporten henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører, der kan bruge den som et redskab, når de træffer beslutninger om energieffektive facadeudformninger i forbindelse med nybyggeri eller renovering.

M3 - Rapport

BT - Dynamiske facader i praksis

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

Johnsen K, Winther FB. Dynamiske facader i praksis: klassificering og projektering. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 75 s. (SBi Forskning, Bind 2018:05).