Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt

Britt Haker Høegh, Torben Valdbjørn Rasmussen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

51 Downloads (Pure)

Tak til bygningsejerne, som har stillet deres bygninger til rådighed.
Udgivelses stedHøje Taastrup
ForlagInnoBYG v/ Teknologisk Institut
Rekvirerende organisationInnoBYG Spireprojekt
StatusUdgivet - dec. 2016

• Radon
  • passivt sug
  • effekt

Haker Høegh, B., & Rasmussen, T. V. (2016). Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt. Høje Taastrup: InnoBYG v/ Teknologisk Institut.
Haker Høegh, Britt ; Rasmussen, Torben Valdbjørn. / Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt. Høje Taastrup : InnoBYG v/ Teknologisk Institut, 2016. 27 s.
@book{7041a5cf5db149efb9f59d2e210d7a76,
title = "Effektivitet af naturligt drevne radontiltag {\aa}ret rundt",
abstract = "Denne rapport omhandler projektet Effektivitet af naturligt drevne radontiltag {\aa}ret rundt.Projektet er et spireprojekt finansieret af Innovationsnetv{\ae}rket InnoBYG og Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Projektet er gennemf{\o}rt af Teknologisk Institut i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, Hans Frisesdahl A/S og Egen Vinding og Datter - EVD Ejendomme A/S.Projektet unders{\o}ger effektiviteten af radonsug med naturligt aftr{\ae}k - set over {\aa}ret. For-m{\aa}let var at unders{\o}ge, om der er en indikation af, at naturligt aftr{\ae}k ikke er tilstr{\ae}kke-ligt til at sikre et acceptabelt lavt radonindhold i bygningens indeklima over hele {\aa}ret.Datagrundlaget for unders{\o}gelserne best{\aa}r af m{\aa}linger af radonindhold og temperatur i bygninger med radonsug og ventilation drevet af termisk opdrift igennem skorsten, sup-pleret med m{\aa}linger af temperaturen ude. Der er m{\aa}lt i tre m{\aa}leperioder i 2016.Tak til bygningsejerne, som har stillet deres bygninger til r{\aa}dighed.Rapporten er udarbejdet af Britt Haker H{\o}egh, Teknologisk Institut, og Torben Valdbj{\o}rn Rasmussen, SBi.",
keywords = "Radon, passivt sug, effekt",
author = "{Haker H{\o}egh}, Britt and Rasmussen, {Torben Valdbj{\o}rn}",
year = "2016",
month = "12",
publisher = "InnoBYG v/ Teknologisk Institut",

Haker Høegh, B & Rasmussen, TV 2016, Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt. InnoBYG v/ Teknologisk Institut, Høje Taastrup.

Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt. / Haker Høegh, Britt; Rasmussen, Torben Valdbjørn.

Høje Taastrup : InnoBYG v/ Teknologisk Institut, 2016. 27 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt

AU - Haker Høegh, Britt

AU - Rasmussen, Torben Valdbjørn

PY - 2016/12

Y1 - 2016/12

N2 - Denne rapport omhandler projektet Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt.Projektet er et spireprojekt finansieret af Innovationsnetværket InnoBYG og Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Projektet er gennemført af Teknologisk Institut i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, Hans Frisesdahl A/S og Egen Vinding og Datter - EVD Ejendomme A/S.Projektet undersøger effektiviteten af radonsug med naturligt aftræk - set over året. For-målet var at undersøge, om der er en indikation af, at naturligt aftræk ikke er tilstrække-ligt til at sikre et acceptabelt lavt radonindhold i bygningens indeklima over hele året.Datagrundlaget for undersøgelserne består af målinger af radonindhold og temperatur i bygninger med radonsug og ventilation drevet af termisk opdrift igennem skorsten, sup-pleret med målinger af temperaturen ude. Der er målt i tre måleperioder i 2016.Tak til bygningsejerne, som har stillet deres bygninger til rådighed.Rapporten er udarbejdet af Britt Haker Høegh, Teknologisk Institut, og Torben Valdbjørn Rasmussen, SBi.

AB - Denne rapport omhandler projektet Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt.Projektet er et spireprojekt finansieret af Innovationsnetværket InnoBYG og Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Projektet er gennemført af Teknologisk Institut i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, Hans Frisesdahl A/S og Egen Vinding og Datter - EVD Ejendomme A/S.Projektet undersøger effektiviteten af radonsug med naturligt aftræk - set over året. For-målet var at undersøge, om der er en indikation af, at naturligt aftræk ikke er tilstrække-ligt til at sikre et acceptabelt lavt radonindhold i bygningens indeklima over hele året.Datagrundlaget for undersøgelserne består af målinger af radonindhold og temperatur i bygninger med radonsug og ventilation drevet af termisk opdrift igennem skorsten, sup-pleret med målinger af temperaturen ude. Der er målt i tre måleperioder i 2016.Tak til bygningsejerne, som har stillet deres bygninger til rådighed.Rapporten er udarbejdet af Britt Haker Høegh, Teknologisk Institut, og Torben Valdbjørn Rasmussen, SBi.

KW - Radon

KW - passivt sug

KW - effekt

UR - https://www.innobyg.dk/media/74936/slutrapport-radon_spireprojekt_rev.pdf

M3 - Rapport

BT - Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt

PB - InnoBYG v/ Teknologisk Institut

CY - Høje Taastrup

Haker Høegh B, Rasmussen TV. Effektivitet af naturligt drevne radontiltag året rundt. Høje Taastrup: InnoBYG v/ Teknologisk Institut, 2016. 27 s.