Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger

• Eksisterende byggeri
  • Ombygning
  • Tilgængelighed

Grangaard, S., & Pedersen, L. S. (2016). Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger. (1. udg. udg.) København : SBi Forlag. SBI, Nr. 2016:26
Grangaard, Sidse ; Pedersen, Lars Schmidt. / Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger. 1. udg. udg. København : SBi Forlag, 2016. 41 s. (SBI; Nr. 2016:26).
@book{cd0c2190c2d1404c9f4f61253d83bde4,
title = "Effektm{\aa}ling af bekendtg{\o}relse nr. 1250 om tilg{\ae}ngelighed ved ombygninger",
abstract = "Denne rapport unders{\o}ger effekten af Bekendtg{\o}relse om tilg{\ae}ngelighedsforanstaltninger i forbindelse med ombygninger i eksisterende byggeri (BEK nr. 1250 af 13/12/2004).Unders{\o}gelsen viser, at bekendtg{\o}relsen {\o}ger niveauet af tilg{\ae}ngelighed i den eksisterende bygningsmasse i 32 ud af 40 adspurgte kommuner. Blandt de 10 interviewede tegnestuer er det ofte i forbindelse med renovering af skoler, at r{\aa}dgiverne oplever en effekt af bekendtg{\o}relsen. I nogle tilf{\ae}lde er der dog ogs{\aa} problemer med fortolkningen og administrationen af bekendtg{\o}relsen. Det g{\ae}lder s{\ae}rligt 9 {\%}-reglen, som indbefatter vurdering af de {\o}konomiske forhold. 5 ud af 40 af de adspurgte kommunale byggesags-behandlere kender ikke til bekendtg{\o}relsen. Rapporten anbefaler en formidlingsindsats, der henvender sig direkte til kommunerne, hvis bekendtg{\o}relsen skal opn{\aa} {\o}get udbredelse.Rapporten er rekvireret af Energistyrelsen som en del af SBi’s myndighedsopgaver i 2013.",
keywords = "Bekendtg{\o}relse nr. 1250,, Effektm{\aa}ling , Eksisterende byggeri, Ombygning, Tilg{\ae}ngelighed",
author = "Sidse Grangaard and Pedersen, {Lars Schmidt}",
year = "2016",
month = "11",
day = "24",
series = "SBI",
publisher = "SBi Forlag",
number = "2016:26",
edition = "1. udg.",

Grangaard, S & Pedersen, LS 2016, Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger. SBI, nr. 2016:26, 1. udg. udg, SBi Forlag, København .

Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger. / Grangaard, Sidse; Pedersen, Lars Schmidt.

1. udg. udg. København : SBi Forlag, 2016. 41 s. (SBI; Nr. 2016:26).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger

AU - Grangaard, Sidse

AU - Pedersen, Lars Schmidt

PY - 2016/11/24

Y1 - 2016/11/24

N2 - Denne rapport undersøger effekten af Bekendtgørelse om tilgængelighedsforanstaltninger i forbindelse med ombygninger i eksisterende byggeri (BEK nr. 1250 af 13/12/2004).Undersøgelsen viser, at bekendtgørelsen øger niveauet af tilgængelighed i den eksisterende bygningsmasse i 32 ud af 40 adspurgte kommuner. Blandt de 10 interviewede tegnestuer er det ofte i forbindelse med renovering af skoler, at rådgiverne oplever en effekt af bekendtgørelsen. I nogle tilfælde er der dog også problemer med fortolkningen og administrationen af bekendtgørelsen. Det gælder særligt 9 %-reglen, som indbefatter vurdering af de økonomiske forhold. 5 ud af 40 af de adspurgte kommunale byggesags-behandlere kender ikke til bekendtgørelsen. Rapporten anbefaler en formidlingsindsats, der henvender sig direkte til kommunerne, hvis bekendtgørelsen skal opnå øget udbredelse.Rapporten er rekvireret af Energistyrelsen som en del af SBi’s myndighedsopgaver i 2013.

AB - Denne rapport undersøger effekten af Bekendtgørelse om tilgængelighedsforanstaltninger i forbindelse med ombygninger i eksisterende byggeri (BEK nr. 1250 af 13/12/2004).Undersøgelsen viser, at bekendtgørelsen øger niveauet af tilgængelighed i den eksisterende bygningsmasse i 32 ud af 40 adspurgte kommuner. Blandt de 10 interviewede tegnestuer er det ofte i forbindelse med renovering af skoler, at rådgiverne oplever en effekt af bekendtgørelsen. I nogle tilfælde er der dog også problemer med fortolkningen og administrationen af bekendtgørelsen. Det gælder særligt 9 %-reglen, som indbefatter vurdering af de økonomiske forhold. 5 ud af 40 af de adspurgte kommunale byggesags-behandlere kender ikke til bekendtgørelsen. Rapporten anbefaler en formidlingsindsats, der henvender sig direkte til kommunerne, hvis bekendtgørelsen skal opnå øget udbredelse.Rapporten er rekvireret af Energistyrelsen som en del af SBi’s myndighedsopgaver i 2013.

KW - Bekendtgørelse nr. 1250,

KW - Effektmåling

KW - Eksisterende byggeri

KW - Ombygning

KW - Tilgængelighed

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger

PB - SBi Forlag

CY - København

Grangaard S, Pedersen LS. Effektmåling af bekendtgørelse nr. 1250 om tilgængelighed ved ombygninger. 1. udg. udg. København : SBi Forlag, 2016. 41 s. (SBI; Nr. 2016:26).