Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

42 Downloads (Pure)

bygningsdele, herunder gennemføringer.
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Udgave1. udgave
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1893-8
StatusUdgivet - 25 sep. 2018
NavnSBI-rapport
Nummer2018:06
ISSN0573-9985

• Radon
  • Membransystemer
  • Test
  • Systemløsning
  • Vurdering

Rasmussen, T. V., & Buch-Hansen, T. C. (2018). Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. (1. udgave udg.) København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBI-rapport, Nr. 2018:06
Rasmussen, Torben Valdbjørn ; Buch-Hansen, Thomas Cornelius. / Egnede membransystemer til radonsikring : vurdering af ti membransystemer. 1. udgave udg. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 28 s. (SBI-rapport; Nr. 2018:06).
@book{86bb0c78802d4eb5b42a1b445adb0e7c,
title = "Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer",
abstract = "Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begr{\ae}nse luftindtr{\ae}ngning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begr{\ae}nse indtr{\ae}ngning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en pr{\o}vningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtr{\ae}ngning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk {\'e}nfamiliehus p{\aa} 100 m2. Pr{\o}vningen omfatterhele systeml{\o}sningen og inkluderer s{\aa}ledes membrane og materialer til luftt{\ae}tning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilst{\o}dendebygningsdele, herunder gennemf{\o}ringer.Pr{\o}vning af systeml{\o}sninger kan anvendes af bygherrer, n{\aa}r de skal v{\ae}lge en systeml{\o}sning, der yder den {\o}nskede effekt mod indtr{\ae}ngning af radon.",
keywords = "Radon, Membransystemer, Test, Systeml{\o}sning, Vurdering",
author = "Rasmussen, {Torben Valdbj{\o}rn} and Buch-Hansen, {Thomas Cornelius}",
year = "2018",
month = "9",
day = "25",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
edition = "1. udgave",

Rasmussen, TV & Buch-Hansen, TC 2018, Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. SBI-rapport, nr. 2018:06, 1. udgave udg, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Egnede membransystemer til radonsikring : vurdering af ti membransystemer. / Rasmussen, Torben Valdbjørn; Buch-Hansen, Thomas Cornelius.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Egnede membransystemer til radonsikring

T2 - vurdering af ti membransystemer

AU - Rasmussen, Torben Valdbjørn

AU - Buch-Hansen, Thomas Cornelius

PY - 2018/9/25

Y1 - 2018/9/25

N2 - Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begrænse luftindtrængning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begrænse indtrængning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en prøvningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtrængning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk énfamiliehus på 100 m2. Prøvningen omfatterhele systemløsningen og inkluderer således membrane og materialer til lufttætning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilstødendebygningsdele, herunder gennemføringer.Prøvning af systemløsninger kan anvendes af bygherrer, når de skal vælge en systemløsning, der yder den ønskede effekt mod indtrængning af radon.

AB - Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begrænse luftindtrængning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begrænse indtrængning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en prøvningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtrængning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk énfamiliehus på 100 m2. Prøvningen omfatterhele systemløsningen og inkluderer således membrane og materialer til lufttætning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilstødendebygningsdele, herunder gennemføringer.Prøvning af systemløsninger kan anvendes af bygherrer, når de skal vælge en systemløsning, der yder den ønskede effekt mod indtrængning af radon.

KW - Radon

KW - Membransystemer

KW - Test

KW - Systemløsning

KW - Vurdering

M3 - Rapport

BT - Egnede membransystemer til radonsikring

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

Rasmussen TV, Buch-Hansen TC. Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. 1. udgave udg. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 28 s. (SBI-rapport; Nr. 2018:06).