Ejendomsændringer i landskabet: forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til rapportForskning

Resumé

Det åbne land er et kulturlandskab i vedvarende forandring. Et afgørende element i disse forandringer er ændringer i besiddelsesrelationerne. Hvem ejer hvad og hvordan ændrer ejermønsteret sig? Inden for rammerne af det samme antal landbrugsejendomme overføres ejerskabet til landbrugsjorden til færre og færre landbrugsbedrifter. Der er meget betydelige regionale variationer i mønstret for strukturtilpasning, og disse er præget af generelle industrialiseringsprocesser for landbruget og af nærheden til større byer - en urbaniseringsproces.
OriginalsprogDansk
TitelBynære landskaber : rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar
RedaktørerSøren P. Kristensen
Udgivelses stedRoskilde
ForlagCenter for Landskabsforskning
Publikationsdato2004
Sider51-70
StatusUdgivet - 2004
NavnLandskabsøkologiske skrifter
Nummer18
ISSN1395-3710

Citer dette

Sørensen, E. M. (2004). Ejendomsændringer i landskabet: forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter. I S. P. Kristensen (red.), Bynære landskaber: rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar (s. 51-70). Roskilde: Center for Landskabsforskning. Landskabsøkologiske skrifter, Nr. 18
Sørensen, Esben Munk. / Ejendomsændringer i landskabet : forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter. Bynære landskaber: rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar. red. / Søren P. Kristensen. Roskilde : Center for Landskabsforskning, 2004. s. 51-70 (Landskabsøkologiske skrifter; Nr. 18).
@inbook{12c55130292d11db9deb000ea68e967b,
title = "Ejendoms{\ae}ndringer i landskabet: forskel mellem byn{\ae}re landbrugsomr{\aa}der og perifere landdistrikter",
abstract = "Det {\aa}bne land er et kulturlandskab i vedvarende forandring. Et afg{\o}rende element i disse forandringer er {\ae}ndringer i besiddelsesrelationerne. Hvem ejer hvad og hvordan {\ae}ndrer ejerm{\o}nsteret sig? Inden for rammerne af det samme antal landbrugsejendomme overf{\o}res ejerskabet til landbrugsjorden til f{\ae}rre og f{\ae}rre landbrugsbedrifter. Der er meget betydelige regionale variationer i m{\o}nstret for strukturtilpasning, og disse er pr{\ae}get af generelle industrialiseringsprocesser for landbruget og af n{\ae}rheden til st{\o}rre byer - en urbaniseringsproces.",
author = "S{\o}rensen, {Esben Munk}",
year = "2004",
language = "Dansk",
series = "Landskabs{\o}kologiske skrifter",
publisher = "Center for Landskabsforskning",
number = "18",
pages = "51--70",
editor = "Kristensen, {S{\o}ren P.}",
booktitle = "Byn{\ae}re landskaber",

}

Sørensen, EM 2004, Ejendomsændringer i landskabet: forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter. i SP Kristensen (red.), Bynære landskaber: rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar. Center for Landskabsforskning, Roskilde, Landskabsøkologiske skrifter, nr. 18, s. 51-70.

Ejendomsændringer i landskabet : forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter. / Sørensen, Esben Munk.

Bynære landskaber: rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar. red. / Søren P. Kristensen. Roskilde : Center for Landskabsforskning, 2004. s. 51-70 (Landskabsøkologiske skrifter; Nr. 18).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til rapportForskning

TY - GEN

T1 - Ejendomsændringer i landskabet

T2 - forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter

AU - Sørensen, Esben Munk

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Det åbne land er et kulturlandskab i vedvarende forandring. Et afgørende element i disse forandringer er ændringer i besiddelsesrelationerne. Hvem ejer hvad og hvordan ændrer ejermønsteret sig? Inden for rammerne af det samme antal landbrugsejendomme overføres ejerskabet til landbrugsjorden til færre og færre landbrugsbedrifter. Der er meget betydelige regionale variationer i mønstret for strukturtilpasning, og disse er præget af generelle industrialiseringsprocesser for landbruget og af nærheden til større byer - en urbaniseringsproces.

AB - Det åbne land er et kulturlandskab i vedvarende forandring. Et afgørende element i disse forandringer er ændringer i besiddelsesrelationerne. Hvem ejer hvad og hvordan ændrer ejermønsteret sig? Inden for rammerne af det samme antal landbrugsejendomme overføres ejerskabet til landbrugsjorden til færre og færre landbrugsbedrifter. Der er meget betydelige regionale variationer i mønstret for strukturtilpasning, og disse er præget af generelle industrialiseringsprocesser for landbruget og af nærheden til større byer - en urbaniseringsproces.

M3 - Bidrag til rapport

T3 - Landskabsøkologiske skrifter

SP - 51

EP - 70

BT - Bynære landskaber

A2 - Kristensen, Søren P.

PB - Center for Landskabsforskning

CY - Roskilde

ER -

Sørensen EM. Ejendomsændringer i landskabet: forskel mellem bynære landbrugsområder og perifere landdistrikter. I Kristensen SP, red., Bynære landskaber: rapport fra det 11. landskabsøkologiske seminar. Roskilde: Center for Landskabsforskning. 2004. s. 51-70. (Landskabsøkologiske skrifter; Nr. 18).