Elforbrug til IKT: To scenarier for elforbrug til informations- og kommunikationsteknologi i danske boliger 2015

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

336 Downloads (Pure)

Resumé

I denne rapport opstilles to scenarier for elforbruget til informations- og kommunikationsteknologi (TV, DVD,  pillekonsoller, PC, printere, forskellige former for radioer samt alle former for telefoner mv.) i 2015 på baggrund af antagelser om, at såvel bestanden af apparater som brugen af apparater må forventes fortsat at stige. Der opstilles og argumenteres for ét scenarie med en forventning om fort-sat kraftig vækst i antal og brug og ét scenarie med forventning om mere moderat vækst. De to scenarier indikerer at henholdsvis 37 % (lavt scenarie) og 45 % (højt scenarie) af de danske boligers årlige elforbrug i år 2015 vil gå til infor-mations- og kommunikationsteknologi. Formålet med scenarierne er ikke at forudsige, hvordan den faktiske ud-vikling vil blive, men at opstille beregninger på mulige elforbrugskonsekven-ser af nogle sandsynlige udviklinger. Scenarierne skal dermed ses som bidrag til energipolitiske overvejelser om håndteringen af IKT området.

 

OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
Antal sider22
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1391-9
StatusUdgivet - 2009
NavnSBI
Nummer2009:22

Emneord

  • elforbrug
  • IKT
  • energipolitik
  • informations- og kommunikationsteknologi

Citer dette

@book{876d8dd0c2fa11debaaa000ea68e967b,
title = "Elforbrug til IKT: To scenarier for elforbrug til informations- og kommunikationsteknologi i danske boliger 2015",
abstract = "I denne rapport opstilles to scenarier for elforbruget til informations- og kommunikationsteknologi (TV, DVD,  pillekonsoller, PC, printere, forskellige former for radioer samt alle former for telefoner mv.) i 2015 p{\aa} baggrund af antagelser om, at s{\aa}vel bestanden af apparater som brugen af apparater m{\aa} forventes fortsat at stige. Der opstilles og argumenteres for {\'e}t scenarie med en forventning om fort-sat kraftig v{\ae}kst i antal og brug og {\'e}t scenarie med forventning om mere moderat v{\ae}kst. De to scenarier indikerer at henholdsvis 37 {\%} (lavt scenarie) og 45 {\%} (h{\o}jt scenarie) af de danske boligers {\aa}rlige elforbrug i {\aa}r 2015 vil g{\aa} til infor-mations- og kommunikationsteknologi. Form{\aa}let med scenarierne er ikke at forudsige, hvordan den faktiske ud-vikling vil blive, men at opstille beregninger p{\aa} mulige elforbrugskonsekven-ser af nogle sandsynlige udviklinger. Scenarierne skal dermed ses som bidrag til energipolitiske overvejelser om h{\aa}ndteringen af IKT omr{\aa}det. ",
keywords = "elforbrug, IKT, energipolitik, informations- og kommunikationsteknologi",
author = "Kirsten Gram-Hanssen and Larsen, {Troels Fjordbak} and Christensen, {Toke Haunstrup}",
year = "2009",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBI forlag",
number = "2009:22",

}

Elforbrug til IKT : To scenarier for elforbrug til informations- og kommunikationsteknologi i danske boliger 2015. / Gram-Hanssen, Kirsten; Larsen, Troels Fjordbak; Christensen, Toke Haunstrup.

Hørsholm : SBI forlag, 2009. 22 s. (SBI; Nr. 2009:22).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Elforbrug til IKT

T2 - To scenarier for elforbrug til informations- og kommunikationsteknologi i danske boliger 2015

AU - Gram-Hanssen, Kirsten

AU - Larsen, Troels Fjordbak

AU - Christensen, Toke Haunstrup

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - I denne rapport opstilles to scenarier for elforbruget til informations- og kommunikationsteknologi (TV, DVD,  pillekonsoller, PC, printere, forskellige former for radioer samt alle former for telefoner mv.) i 2015 på baggrund af antagelser om, at såvel bestanden af apparater som brugen af apparater må forventes fortsat at stige. Der opstilles og argumenteres for ét scenarie med en forventning om fort-sat kraftig vækst i antal og brug og ét scenarie med forventning om mere moderat vækst. De to scenarier indikerer at henholdsvis 37 % (lavt scenarie) og 45 % (højt scenarie) af de danske boligers årlige elforbrug i år 2015 vil gå til infor-mations- og kommunikationsteknologi. Formålet med scenarierne er ikke at forudsige, hvordan den faktiske ud-vikling vil blive, men at opstille beregninger på mulige elforbrugskonsekven-ser af nogle sandsynlige udviklinger. Scenarierne skal dermed ses som bidrag til energipolitiske overvejelser om håndteringen af IKT området. 

AB - I denne rapport opstilles to scenarier for elforbruget til informations- og kommunikationsteknologi (TV, DVD,  pillekonsoller, PC, printere, forskellige former for radioer samt alle former for telefoner mv.) i 2015 på baggrund af antagelser om, at såvel bestanden af apparater som brugen af apparater må forventes fortsat at stige. Der opstilles og argumenteres for ét scenarie med en forventning om fort-sat kraftig vækst i antal og brug og ét scenarie med forventning om mere moderat vækst. De to scenarier indikerer at henholdsvis 37 % (lavt scenarie) og 45 % (højt scenarie) af de danske boligers årlige elforbrug i år 2015 vil gå til infor-mations- og kommunikationsteknologi. Formålet med scenarierne er ikke at forudsige, hvordan den faktiske ud-vikling vil blive, men at opstille beregninger på mulige elforbrugskonsekven-ser af nogle sandsynlige udviklinger. Scenarierne skal dermed ses som bidrag til energipolitiske overvejelser om håndteringen af IKT området. 

KW - elforbrug

KW - IKT

KW - energipolitik

KW - informations- og kommunikationsteknologi

M3 - Bog

T3 - SBI

BT - Elforbrug til IKT

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -