Elproducerende solafskærmninger

Kjeld Johnsen, Ivan Katic, Henning Schmidt-Petersen, Henrik Sørensen, Ulrik Pedersen, Dennis Årø

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Ved at integrere solceller i solafskærmningen udnyttes,at når der er størst behov for at afskærme brugerne mod solindfaldet, er der også de bedste muligheder for at opsamle og udnytte solenergien. Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for en solafskærmning i form af brede, vandrette og drejelige lameller med solceller samt en integreret reguleringsfunktion, der samtidig
er optimeret ud fra energiforbrug samt termisk og visuelt indeklima. Projektets ide var at tilgodese behovet for effektiv solafskærmning i tidens kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri, hvor glasfacader er dominerende.
Konklusionen af udviklingsprojektet er, at det sjældent vil være optimalt at integrere solceller i bevægelige afskærmninger. Det vil normalt kun være relevant i tilfælde, hvor det er begrundet i arkitektoniske hensyn.
OriginalsprogDansk
ForlagSBI forlag
Vol/bindSBi 2012:02
Antal sider71
ISBN (Elektronisk)978-87-92739-01-8
StatusUdgivet - jan. 2012

Emneord

  • Solceller, solafskærmning, integrerede solcelleløsninger, energibesparelser, lameller,

Citer dette

Johnsen, K., Katic, I., Schmidt-Petersen, H., Sørensen, H., Pedersen, U., & Årø, D. (2012). Elproducerende solafskærmninger. SBI forlag.
Johnsen, Kjeld ; Katic, Ivan ; Schmidt-Petersen, Henning ; Sørensen, Henrik ; Pedersen, Ulrik ; Årø, Dennis . / Elproducerende solafskærmninger. SBI forlag, 2012. 71 s.
@book{e9230c4b7d1b45b8a2cefc59b2677e9a,
title = "Elproducerende solafsk{\ae}rmninger",
abstract = "Ved at integrere solceller i solafsk{\ae}rmningen udnyttes,at n{\aa}r der er st{\o}rst behov for at afsk{\ae}rme brugerne mod solindfaldet, er der ogs{\aa} de bedste muligheder for at opsamle og udnytte solenergien. Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for en solafsk{\ae}rmning i form af brede, vandrette og drejelige lameller med solceller samt en integreret reguleringsfunktion, der samtidiger optimeret ud fra energiforbrug samt termisk og visuelt indeklima. Projektets ide var at tilgodese behovet for effektiv solafsk{\ae}rmning i tidens kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri, hvor glasfacader er dominerende.Konklusionen af udviklingsprojektet er, at det sj{\ae}ldent vil v{\ae}re optimalt at integrere solceller i bev{\ae}gelige afsk{\ae}rmninger. Det vil normalt kun v{\ae}re relevant i tilf{\ae}lde, hvor det er begrundet i arkitektoniske hensyn.",
keywords = "Solceller, solafsk{\ae}rmning, integrerede solcellel{\o}sninger, energibesparelser, lameller,",
author = "Kjeld Johnsen and Ivan Katic and Henning Schmidt-Petersen and Henrik S{\o}rensen and Ulrik Pedersen and Dennis {\AA}r{\o}",
year = "2012",
month = "1",
language = "Dansk",
volume = "SBi 2012:02",
publisher = "SBI forlag",

}

Johnsen, K, Katic, I, Schmidt-Petersen, H, Sørensen, H, Pedersen, U & Årø, D 2012, Elproducerende solafskærmninger. bind SBi 2012:02, SBI forlag.

Elproducerende solafskærmninger. / Johnsen, Kjeld; Katic, Ivan ; Schmidt-Petersen, Henning; Sørensen, Henrik; Pedersen, Ulrik ; Årø, Dennis .

SBI forlag, 2012. 71 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Elproducerende solafskærmninger

AU - Johnsen, Kjeld

AU - Katic, Ivan

AU - Schmidt-Petersen, Henning

AU - Sørensen, Henrik

AU - Pedersen, Ulrik

AU - Årø, Dennis

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - Ved at integrere solceller i solafskærmningen udnyttes,at når der er størst behov for at afskærme brugerne mod solindfaldet, er der også de bedste muligheder for at opsamle og udnytte solenergien. Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for en solafskærmning i form af brede, vandrette og drejelige lameller med solceller samt en integreret reguleringsfunktion, der samtidiger optimeret ud fra energiforbrug samt termisk og visuelt indeklima. Projektets ide var at tilgodese behovet for effektiv solafskærmning i tidens kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri, hvor glasfacader er dominerende.Konklusionen af udviklingsprojektet er, at det sjældent vil være optimalt at integrere solceller i bevægelige afskærmninger. Det vil normalt kun være relevant i tilfælde, hvor det er begrundet i arkitektoniske hensyn.

AB - Ved at integrere solceller i solafskærmningen udnyttes,at når der er størst behov for at afskærme brugerne mod solindfaldet, er der også de bedste muligheder for at opsamle og udnytte solenergien. Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for en solafskærmning i form af brede, vandrette og drejelige lameller med solceller samt en integreret reguleringsfunktion, der samtidiger optimeret ud fra energiforbrug samt termisk og visuelt indeklima. Projektets ide var at tilgodese behovet for effektiv solafskærmning i tidens kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri, hvor glasfacader er dominerende.Konklusionen af udviklingsprojektet er, at det sjældent vil være optimalt at integrere solceller i bevægelige afskærmninger. Det vil normalt kun være relevant i tilfælde, hvor det er begrundet i arkitektoniske hensyn.

KW - Solceller, solafskærmning, integrerede solcelleløsninger, energibesparelser, lameller,

M3 - Rapport

VL - SBi 2012:02

BT - Elproducerende solafskærmninger

PB - SBI forlag

ER -

Johnsen K, Katic I, Schmidt-Petersen H, Sørensen H, Pedersen U, Årø D. Elproducerende solafskærmninger. SBI forlag, 2012. 71 s.