En dansk folkesundhedsundersøgelse - med musik i

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Der er en klar, positiv sammenhæng mellem at spille eller synge dagligt og at opleve sit helbred som godt. Der er også en klar, positiv sammenhæng mellem at gå regelmæssigt til live-koncerter og et godt fysisk og mentalt helbred. Det er nogle af resultaterne fra et forskningsprojekt, forfatteren har udført i samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed (SIF). I artiklen præsenteres en sammenfatning af undersøgelsens vigtigste resultater, og på den baggrund formuleres en række forslag til musikindsatser af forebyggende og rehabiliterende karakter. Musikterapeuters mulige rolle i sådanne projekter og undersøgelsens perspektiver for musikterapi Danmark diskuteres.
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk Musikterapi
Vol/bind15
Udgave nummer2
Sider (fra-til)14-20
ISSN1603-8800
StatusUdgivet - 15 nov. 2018

Emneord

  • folkesundhed
  • musikudøvelse
  • musikoplevelse

Citer dette

@article{65bcb1b730ed47498d98a5f9ea374a33,
title = "En dansk folkesundhedsunders{\o}gelse - med musik i",
abstract = "Der er en klar, positiv sammenh{\ae}ng mellem at spille eller synge dagligt og at opleve sit helbred som godt. Der er ogs{\aa} en klar, positiv sammenh{\ae}ng mellem at g{\aa} regelm{\ae}ssigt til live-koncerter og et godt fysisk og mentalt helbred. Det er nogle af resultaterne fra et forskningsprojekt, forfatteren har udf{\o}rt i samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed (SIF). I artiklen pr{\ae}senteres en sammenfatning af unders{\o}gelsens vigtigste resultater, og p{\aa} den baggrund formuleres en r{\ae}kke forslag til musikindsatser af forebyggende og rehabiliterende karakter. Musikterapeuters mulige rolle i s{\aa}danne projekter og unders{\o}gelsens perspektiver for musikterapi Danmark diskuteres.",
keywords = "folkesundhed, musikud{\o}velse, musikoplevelse",
author = "Bonde, {Lars Ole}",
year = "2018",
month = "11",
day = "15",
language = "Dansk",
volume = "15",
pages = "14--20",
journal = "Dansk Musikterapi",
issn = "1603-8800",
number = "2",

}

En dansk folkesundhedsundersøgelse - med musik i. / Bonde, Lars Ole.

I: Dansk Musikterapi, Bind 15, Nr. 2, 15.11.2018, s. 14-20.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - En dansk folkesundhedsundersøgelse - med musik i

AU - Bonde, Lars Ole

PY - 2018/11/15

Y1 - 2018/11/15

N2 - Der er en klar, positiv sammenhæng mellem at spille eller synge dagligt og at opleve sit helbred som godt. Der er også en klar, positiv sammenhæng mellem at gå regelmæssigt til live-koncerter og et godt fysisk og mentalt helbred. Det er nogle af resultaterne fra et forskningsprojekt, forfatteren har udført i samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed (SIF). I artiklen præsenteres en sammenfatning af undersøgelsens vigtigste resultater, og på den baggrund formuleres en række forslag til musikindsatser af forebyggende og rehabiliterende karakter. Musikterapeuters mulige rolle i sådanne projekter og undersøgelsens perspektiver for musikterapi Danmark diskuteres.

AB - Der er en klar, positiv sammenhæng mellem at spille eller synge dagligt og at opleve sit helbred som godt. Der er også en klar, positiv sammenhæng mellem at gå regelmæssigt til live-koncerter og et godt fysisk og mentalt helbred. Det er nogle af resultaterne fra et forskningsprojekt, forfatteren har udført i samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed (SIF). I artiklen præsenteres en sammenfatning af undersøgelsens vigtigste resultater, og på den baggrund formuleres en række forslag til musikindsatser af forebyggende og rehabiliterende karakter. Musikterapeuters mulige rolle i sådanne projekter og undersøgelsens perspektiver for musikterapi Danmark diskuteres.

KW - folkesundhed

KW - musikudøvelse

KW - musikoplevelse

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 15

SP - 14

EP - 20

JO - Dansk Musikterapi

JF - Dansk Musikterapi

SN - 1603-8800

IS - 2

ER -