En ‘storytelling’ tilgang til bæredygtig forretningsudvikling

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

341 Downloads (Pure)

Abstract

Storytelling betragtes som den proces, hvorigennem en serie af hændelser omdannes til en historie eller fortælling og udtrykker den foran andre (Arendt, 1998, Young-Bruehl, 1977). Storytelling er et bud på meningsdannelse og handling, fordi det er igennem storytelling, at den enkelte aktør forsøger at påvirke verden. Storytelling er centralt for alle elementer af en virksomheds udvikling. Storytelling er et bud på en organisations identitet forstået som en dynamisk vekselvirkning mellem organisationens udtryk og de(n) opfattelse(r) som andre har af den. Derfor er storytelling afgørende for en organisationens værdi, fordi den udtrykker det indtryk som interessenter og ejere har af virksomheden i forhold til tillid, kvalitet, pålidelighed, effektivitet og udvikling. Storytelling er også en ophobning af kulturelle aflejringer som er skabt i organisationen gennem tid.
Storytelling har altid været afgørende for organisationer, men arbejdet har været fragmenteret og usystematisk. Storytelling har for eksempel fokuseret på enkelte elementer såsom virksomhedens kommunikation med omverdenen, marketing eller lederudvikling. Det har haft indflydelse på, at storytelling til tider har et blakket ry. Det opleves tit som om at der ingen sammenhæng er mellem det som virksomheden siger, og det den gør. At arbejde systematisk med storytelling ud fra en helhedsbetragtning er der, hvor virksomheder og organisationer kan skille sig afgørende ud fra andre. At arbejde med storytelling ud fra en helhedsbetragtning er at arbejde videnskabeligt med storytelling. Bee business storytelling og symbiose storytelling, som vi har arbejdet med i NIV projektet, er eller kan være dele af den bæredygtige storytelling, som vi fanger i begrebet ”sand (true) storytelling”, som vi også har arbejdet med i projektet.
OriginalsprogDansk
Publikationsdatoapr. 2020
Antal sider19
StatusUdgivet - apr. 2020
BegivenhedNetvæk for Iværksætteri og jobskabelse (NIV): rebelske regioner og storytelling - Aalborg Universitet, Aalborg, Danmark
Varighed: 26 sep. 201827 sep. 2018

Workshop

WorkshopNetvæk for Iværksætteri og jobskabelse (NIV): rebelske regioner og storytelling
LokationAalborg Universitet
Land/OmrådeDanmark
ByAalborg
Periode26/09/201827/09/2018

Citationsformater