Marc Fontoynont, Anders Lumbye, Daniel Biserov Todorov, Asta Logadóttir, Nanna Sofie Gudmandsen, Anne Iversen, Anne Bay, Mette Hvass, Thomas Maare, Marie Stougaard

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

OriginalsprogEngelsk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSBi Forlag
StatusUdgivet - 26 apr. 2016

Fontoynont, Marc ; Lumbye, Anders ; Todorov, Daniel Biserov ; Logadóttir, Asta ; Gudmandsen, Nanna Sofie ; Iversen, Anne ; Bay, Anne ; Hvass, Mette ; Maare, Thomas ; Stougaard, Marie. / Energieffektiv belysning gennem fotorealistisk visualisering : Energy efficient lighting through photorealistic visualization. København : SBi Forlag, 2016. 67 s.
@book{6b44676f188940b5bc348468b6fd6d0f,
title = "Energieffektiv belysning gennem fotorealistisk visualisering: Energy efficient lighting through photorealistic visualization",
abstract = "Rapportens hovedform{\aa}l er at unders{\o}ge forskellige belysningstyper for seks scenario i henholdsvis kontorlandskaber, m{\o}delokaler, skoler, hospitaler og atrium. De forskelligebelysningstyper evalueres i forhold til deres energi forbrug (W/m2) og deres belysningskvalitet bed{\o}mmes af et panel af observat{\o}rer. Derved vurderes de bedste belysningstyper som scorer h{\o}jest i begge kategorier og dermed b{\aa}de har en h{\o}j lyskvalitet samt er h{\o}jst effektive. Ved metoden blev der identificeret f{\o}lgende resultater/strategier:Ved effektiv bordbelysning kan man reducere str{\o}mforbruget i loft armaturer ved at skrue belysningsstyrken ned. Brug af ”v{\ae}gvasker” belysning er generelt effektivt til at f{\aa} rum til at virke st{\o}rre og kan styrke arkitektoniske tr{\ae}k uden at p{\aa}virke str{\o}mforbruget betydeligt. Ved at {\ae}ndre lysets farvetemperatur kan man opn{\aa} interessante rum opfattelser, effekten p{\aa} energiforbrug er dog ikke blevet fastsat.",
author = "Marc Fontoynont and Anders Lumbye and Todorov, {Daniel Biserov} and Asta Logad{\'o}ttir and Gudmandsen, {Nanna Sofie} and Anne Iversen and Anne Bay and Mette Hvass and Thomas Maare and Marie Stougaard",
year = "2016",
month = "4",
day = "26",
language = "English",
publisher = "SBi Forlag",

Energieffektiv belysning gennem fotorealistisk visualisering : Energy efficient lighting through photorealistic visualization. / Fontoynont, Marc; Lumbye, Anders; Todorov, Daniel Biserov; Logadóttir, Asta; Gudmandsen, Nanna Sofie; Iversen, Anne; Bay, Anne; Hvass, Mette; Maare, Thomas; Stougaard, Marie.

København : SBi Forlag, 2016. 67 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Energieffektiv belysning gennem fotorealistisk visualisering

T2 - Energy efficient lighting through photorealistic visualization

AU - Fontoynont, Marc

AU - Lumbye, Anders

AU - Todorov, Daniel Biserov

AU - Logadóttir, Asta

AU - Gudmandsen, Nanna Sofie

AU - Iversen, Anne

AU - Bay, Anne

AU - Hvass, Mette

AU - Maare, Thomas

AU - Stougaard, Marie

PY - 2016/4/26

Y1 - 2016/4/26

N2 - Rapportens hovedformål er at undersøge forskellige belysningstyper for seks scenario i henholdsvis kontorlandskaber, mødelokaler, skoler, hospitaler og atrium. De forskelligebelysningstyper evalueres i forhold til deres energi forbrug (W/m2) og deres belysningskvalitet bedømmes af et panel af observatører. Derved vurderes de bedste belysningstyper som scorer højest i begge kategorier og dermed både har en høj lyskvalitet samt er højst effektive. Ved metoden blev der identificeret følgende resultater/strategier:Ved effektiv bordbelysning kan man reducere strømforbruget i loft armaturer ved at skrue belysningsstyrken ned. Brug af ”vægvasker” belysning er generelt effektivt til at få rum til at virke større og kan styrke arkitektoniske træk uden at påvirke strømforbruget betydeligt. Ved at ændre lysets farvetemperatur kan man opnå interessante rum opfattelser, effekten på energiforbrug er dog ikke blevet fastsat.

AB - Rapportens hovedformål er at undersøge forskellige belysningstyper for seks scenario i henholdsvis kontorlandskaber, mødelokaler, skoler, hospitaler og atrium. De forskelligebelysningstyper evalueres i forhold til deres energi forbrug (W/m2) og deres belysningskvalitet bedømmes af et panel af observatører. Derved vurderes de bedste belysningstyper som scorer højest i begge kategorier og dermed både har en høj lyskvalitet samt er højst effektive. Ved metoden blev der identificeret følgende resultater/strategier:Ved effektiv bordbelysning kan man reducere strømforbruget i loft armaturer ved at skrue belysningsstyrken ned. Brug af ”vægvasker” belysning er generelt effektivt til at få rum til at virke større og kan styrke arkitektoniske træk uden at påvirke strømforbruget betydeligt. Ved at ændre lysets farvetemperatur kan man opnå interessante rum opfattelser, effekten på energiforbrug er dog ikke blevet fastsat.

UR - https://energiforskning.dk/da/projects/detail?program=All&teknologi=All&field_bevillingsaar_value=&start=&slut=&field_status_value=All&keyword=energieffektiv%20belysning&page=6

UR - https://www.youtube.com/watch?v=hvo0Acostrs

M3 - Report