Energikrav til nybyggeriet 2015: Økonomisk analyse

NavnSBI
Nummer2016:13

Bibliografisk note

Aggerholm, S. (2016). Energikrav til nybyggeriet 2015: Økonomisk analyse. (1. udgave udg.) København: SBi Forlag. SBI, Nr. 2016:13
Aggerholm, Søren. / Energikrav til nybyggeriet 2015 : Økonomisk analyse. 1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 72 s. (SBI; Nr. 2016:13).
@book{4e2443627f5141e0b457edfdcb34e159,
title = "Energikrav til nybyggeriet 2015: {\O}konomisk analyse",
abstract = "Rapporten analyserer de privat{\o}konomiske og samfunds{\o}konomiske konsekvenser af stramningerne af bygningsreglementets energikrav til nye bygninger i 2015.Generelt er den privat{\o}konomiske returnering af investeringen ved at opfylde energikravene til 2015 lidt lav i de sm{\aa} bygninger, hvilket prim{\ae}rt skyldes et st{\o}rre investeringsbehov pr. m2. I de store bygninger er den privat{\o}konomiske returnering af investeringen for at opfylde energikravene til nybyggeri i 2015 til geng{\ae}ld gunstig.De samfunds{\o}konomiske fordele ved at opfylde energikravene til 2015 er nogenlunde neutral i de st{\o}rre bygninger, men ugunstig i de mindre bygninger.Rapporten viser desuden, at det formentlig vil kr{\ae}ve en betydelig indsats at g{\o}re Bygningsklasse 2020 gunstig b{\aa}de for private bygningsejere og samfunds{\o}konomisk set. Overholdelsen af energikravene til Bygningsklasse 2020 vil v{\ae}re vanskeligt uden brug af solceller. Rapporten anbefaler, at behovet for anvendelse af solceller i nybyggerietanalyseres n{\ae}rmere inden den n{\ae}ste stramning af bygningsreglementets energikrav til nybyggeriet.",
author = "S{\o}ren Aggerholm",
note = "Analyserne i denne rapport er udf{\o}rt for Trafik- og Byggestyrelsen i forbindelse med implementeringen af nye energikrav til nybyggeriet i Bygningsreglement 2015. Rapporten er baseret p{\aa} TBST's opl{\ae}g til energikravene til nybyggeri i BR15.",
year = "2016",
series = "SBI",
publisher = "SBi Forlag",
number = "2016:13",
edition = "1. udgave",

Aggerholm, S 2016, Energikrav til nybyggeriet 2015: Økonomisk analyse. SBI, nr. 2016:13, 1. udgave udg, SBi Forlag, København.

Energikrav til nybyggeriet 2015 : Økonomisk analyse. / Aggerholm, Søren.

1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 72 s. (SBI; Nr. 2016:13).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Energikrav til nybyggeriet 2015

T2 - Økonomisk analyse

AU - Aggerholm, Søren

N1 - Analyserne i denne rapport er udført for Trafik- og Byggestyrelsen i forbindelse med implementeringen af nye energikrav til nybyggeriet i Bygningsreglement 2015. Rapporten er baseret på TBST's oplæg til energikravene til nybyggeri i BR15.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Rapporten analyserer de privatøkonomiske og samfundsøkonomiske konsekvenser af stramningerne af bygningsreglementets energikrav til nye bygninger i 2015.Generelt er den privatøkonomiske returnering af investeringen ved at opfylde energikravene til 2015 lidt lav i de små bygninger, hvilket primært skyldes et større investeringsbehov pr. m2. I de store bygninger er den privatøkonomiske returnering af investeringen for at opfylde energikravene til nybyggeri i 2015 til gengæld gunstig.De samfundsøkonomiske fordele ved at opfylde energikravene til 2015 er nogenlunde neutral i de større bygninger, men ugunstig i de mindre bygninger.Rapporten viser desuden, at det formentlig vil kræve en betydelig indsats at gøre Bygningsklasse 2020 gunstig både for private bygningsejere og samfundsøkonomisk set. Overholdelsen af energikravene til Bygningsklasse 2020 vil være vanskeligt uden brug af solceller. Rapporten anbefaler, at behovet for anvendelse af solceller i nybyggerietanalyseres nærmere inden den næste stramning af bygningsreglementets energikrav til nybyggeriet.

AB - Rapporten analyserer de privatøkonomiske og samfundsøkonomiske konsekvenser af stramningerne af bygningsreglementets energikrav til nye bygninger i 2015.Generelt er den privatøkonomiske returnering af investeringen ved at opfylde energikravene til 2015 lidt lav i de små bygninger, hvilket primært skyldes et større investeringsbehov pr. m2. I de store bygninger er den privatøkonomiske returnering af investeringen for at opfylde energikravene til nybyggeri i 2015 til gengæld gunstig.De samfundsøkonomiske fordele ved at opfylde energikravene til 2015 er nogenlunde neutral i de større bygninger, men ugunstig i de mindre bygninger.Rapporten viser desuden, at det formentlig vil kræve en betydelig indsats at gøre Bygningsklasse 2020 gunstig både for private bygningsejere og samfundsøkonomisk set. Overholdelsen af energikravene til Bygningsklasse 2020 vil være vanskeligt uden brug af solceller. Rapporten anbefaler, at behovet for anvendelse af solceller i nybyggerietanalyseres nærmere inden den næste stramning af bygningsreglementets energikrav til nybyggeriet.

UR - http://sbi.dk/miljo-og-energi/energibesparelser/energikrav-til-nybyggeriet-2015-okonomisk-analyse/energikrav-til-nybyggeriet-2015

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Energikrav til nybyggeriet 2015

PB - SBi Forlag

CY - København

Aggerholm S. Energikrav til nybyggeriet 2015: Økonomisk analyse. 1. udgave udg. København: SBi Forlag, 2016. 72 s. (SBI; Nr. 2016:13).