Erklæringer vedrørende selskabsretlige transkaktioner i selskabet fritaget for revisionspligt

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen omhandler erklæringer vedrørende selskabsretlige transaktioner i selskaber, der er fritaget for revisionspligt. Selskabsloven indeholder en lang række selskabsretlige transaktioner.
De fleste af disse selskabsretlige transaktioner kan – afhængigt af de konkrete omstændigheder – give anledning til afgivelse af en eller flere selskabsretlige erklæringer. I mange situationer har det imidlertid betydning, hvorvidt det eller de selskaber, der er involveret i den pågældende selskabsretlige transaktion, er underlagt eller fritaget for revisionspligt. Artiklen fokuserer på selskaber, der er fritaget for revisionspligt, og betydningen heraf for spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med forskellige selskabsretlige transaktioner skal afgives selskabsretlige erklæringer. Mange selskaber er som bekendt underlagt revisionspligt. Det må imidlertid antages, at omtrent lige så mange selskaber er fritaget for revisionspligt. Selskaber, der er fritaget for revisionspligt, er i sagens natur generelt mindre end selskaber, der er underlagt revisionspligt, men i både antal og samlet samfundsmæssig betydning er selskaber, der er fritaget for revisionspligt, langt fra uden betydning.
OriginalsprogDansk
TidsskriftRevision & Regnskabsvæsen
Udgave nummer8
ISSN0034-6918
StatusUdgivet - aug. 2018

Citer dette

@article{19af19af800a4044916baa03779477d8,
title = "Erkl{\ae}ringer vedr{\o}rende selskabsretlige transkaktioner i selskabet fritaget for revisionspligt",
abstract = "Artiklen omhandler erkl{\ae}ringer vedr{\o}rende selskabsretlige transaktioner i selskaber, der er fritaget for revisionspligt. Selskabsloven indeholder en lang r{\ae}kke selskabsretlige transaktioner.De fleste af disse selskabsretlige transaktioner kan – afh{\ae}ngigt af de konkrete omst{\ae}ndigheder – give anledning til afgivelse af en eller flere selskabsretlige erkl{\ae}ringer. I mange situationer har det imidlertid betydning, hvorvidt det eller de selskaber, der er involveret i den p{\aa}g{\ae}ldende selskabsretlige transaktion, er underlagt eller fritaget for revisionspligt. Artiklen fokuserer p{\aa} selskaber, der er fritaget for revisionspligt, og betydningen heraf for sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt der i forbindelse med forskellige selskabsretlige transaktioner skal afgives selskabsretlige erkl{\ae}ringer. Mange selskaber er som bekendt underlagt revisionspligt. Det m{\aa} imidlertid antages, at omtrent lige s{\aa} mange selskaber er fritaget for revisionspligt. Selskaber, der er fritaget for revisionspligt, er i sagens natur generelt mindre end selskaber, der er underlagt revisionspligt, men i b{\aa}de antal og samlet samfundsm{\ae}ssig betydning er selskaber, der er fritaget for revisionspligt, langt fra uden betydning.",
author = "Jesper Seehausen",
year = "2018",
month = "8",
language = "Dansk",
journal = "Revision & Regnskabsvaesen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "8",

}

Erklæringer vedrørende selskabsretlige transkaktioner i selskabet fritaget for revisionspligt. / Seehausen, Jesper.

I: Revision & Regnskabsvæsen, Nr. 8, 08.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Erklæringer vedrørende selskabsretlige transkaktioner i selskabet fritaget for revisionspligt

AU - Seehausen, Jesper

PY - 2018/8

Y1 - 2018/8

N2 - Artiklen omhandler erklæringer vedrørende selskabsretlige transaktioner i selskaber, der er fritaget for revisionspligt. Selskabsloven indeholder en lang række selskabsretlige transaktioner.De fleste af disse selskabsretlige transaktioner kan – afhængigt af de konkrete omstændigheder – give anledning til afgivelse af en eller flere selskabsretlige erklæringer. I mange situationer har det imidlertid betydning, hvorvidt det eller de selskaber, der er involveret i den pågældende selskabsretlige transaktion, er underlagt eller fritaget for revisionspligt. Artiklen fokuserer på selskaber, der er fritaget for revisionspligt, og betydningen heraf for spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med forskellige selskabsretlige transaktioner skal afgives selskabsretlige erklæringer. Mange selskaber er som bekendt underlagt revisionspligt. Det må imidlertid antages, at omtrent lige så mange selskaber er fritaget for revisionspligt. Selskaber, der er fritaget for revisionspligt, er i sagens natur generelt mindre end selskaber, der er underlagt revisionspligt, men i både antal og samlet samfundsmæssig betydning er selskaber, der er fritaget for revisionspligt, langt fra uden betydning.

AB - Artiklen omhandler erklæringer vedrørende selskabsretlige transaktioner i selskaber, der er fritaget for revisionspligt. Selskabsloven indeholder en lang række selskabsretlige transaktioner.De fleste af disse selskabsretlige transaktioner kan – afhængigt af de konkrete omstændigheder – give anledning til afgivelse af en eller flere selskabsretlige erklæringer. I mange situationer har det imidlertid betydning, hvorvidt det eller de selskaber, der er involveret i den pågældende selskabsretlige transaktion, er underlagt eller fritaget for revisionspligt. Artiklen fokuserer på selskaber, der er fritaget for revisionspligt, og betydningen heraf for spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med forskellige selskabsretlige transaktioner skal afgives selskabsretlige erklæringer. Mange selskaber er som bekendt underlagt revisionspligt. Det må imidlertid antages, at omtrent lige så mange selskaber er fritaget for revisionspligt. Selskaber, der er fritaget for revisionspligt, er i sagens natur generelt mindre end selskaber, der er underlagt revisionspligt, men i både antal og samlet samfundsmæssig betydning er selskaber, der er fritaget for revisionspligt, langt fra uden betydning.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Revision & Regnskabsvaesen

JF - Revision & Regnskabsvaesen

SN - 0034-6918

IS - 8

ER -