Eske K. Mathiesen

Tobias Skiveren, Martin Gregersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Den fjerde bog i Arenas serie af monografier – Arena Monografi – om dansk samtidslitteratur handler om digteren Eske K. Mathiesen. Eske K. Mathiesen blev født i 1944 og debuterede i 1976 med digtsamlingen Fra spætternes have. I en stil, der aldrig er storladen, men altid er overraskende, retter Mathiesen sit skæve blik mod de allermindste og upåagtede fænomener, der imidlertid altid tilkendes en forunderlig vitalitet. Regnormen bliver forelsket. Skarnbassen får kosmiske dimensioner. Den oversete væverskes monotone arbejdslyde forvandles til stor poesi.

I bogen Eske K. Mathiesen undersøger Martin Gregersen og Tobias Skiveren hele Mathiesens forfatterskab og særegne virke som digter. De betoner tre tilbagevendende aspekter i hans digte. For det første den måde, de næsten altid laver et ”tvist” undervejs og dermed kaster et skævt blik på verden, således at tingenes reelle forunderlighed træder frem. For det andet Mathiesens grønne sensibilitet, som lader disse digte vise os naturens selvstændige liv og virkelyst. Og for det tredje det røde engagement, der ligger bag Mathiesens interesse for ellers marginaliserede eksistenser og måder at være til på.

Eske K. Mathiesen har alt for længe levet en skyggetilværelse i litteraturhistoriens periferi. Det vil denne bog gerne ændre på.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagForlaget Arena
Antal sider88
ISBN (Trykt)978-87-92684-46-2
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

Skiveren, T., & Gregersen, M. (2015). Eske K. Mathiesen. København: Forlaget Arena.
Skiveren, Tobias ; Gregersen, Martin. / Eske K. Mathiesen. København : Forlaget Arena, 2015. 88 s.
@book{8c36889ae84744358abd535ac9923227,
title = "Eske K. Mathiesen",
abstract = "Den fjerde bog i Arenas serie af monografier – Arena Monografi – om dansk samtidslitteratur handler om digteren Eske K. Mathiesen. Eske K. Mathiesen blev f{\o}dt i 1944 og debuterede i 1976 med digtsamlingen Fra sp{\ae}tternes have. I en stil, der aldrig er storladen, men altid er overraskende, retter Mathiesen sit sk{\ae}ve blik mod de allermindste og up{\aa}agtede f{\ae}nomener, der imidlertid altid tilkendes en forunderlig vitalitet. Regnormen bliver forelsket. Skarnbassen f{\aa}r kosmiske dimensioner. Den oversete v{\ae}verskes monotone arbejdslyde forvandles til stor poesi.I bogen Eske K. Mathiesen unders{\o}ger Martin Gregersen og Tobias Skiveren hele Mathiesens forfatterskab og s{\ae}regne virke som digter. De betoner tre tilbagevendende aspekter i hans digte. For det f{\o}rste den m{\aa}de, de n{\ae}sten altid laver et ”tvist” undervejs og dermed kaster et sk{\ae}vt blik p{\aa} verden, s{\aa}ledes at tingenes reelle forunderlighed tr{\ae}der frem. For det andet Mathiesens gr{\o}nne sensibilitet, som lader disse digte vise os naturens selvst{\ae}ndige liv og virkelyst. Og for det tredje det r{\o}de engagement, der ligger bag Mathiesens interesse for ellers marginaliserede eksistenser og m{\aa}der at v{\ae}re til p{\aa}.Eske K. Mathiesen har alt for l{\ae}nge levet en skyggetilv{\ae}relse i litteraturhistoriens periferi. Det vil denne bog gerne {\ae}ndre p{\aa}.",
author = "Tobias Skiveren and Martin Gregersen",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92684-46-2",
publisher = "Forlaget Arena",

}

Skiveren, T & Gregersen, M 2015, Eske K. Mathiesen. Forlaget Arena, København.

Eske K. Mathiesen. / Skiveren, Tobias; Gregersen, Martin.

København : Forlaget Arena, 2015. 88 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Eske K. Mathiesen

AU - Skiveren, Tobias

AU - Gregersen, Martin

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Den fjerde bog i Arenas serie af monografier – Arena Monografi – om dansk samtidslitteratur handler om digteren Eske K. Mathiesen. Eske K. Mathiesen blev født i 1944 og debuterede i 1976 med digtsamlingen Fra spætternes have. I en stil, der aldrig er storladen, men altid er overraskende, retter Mathiesen sit skæve blik mod de allermindste og upåagtede fænomener, der imidlertid altid tilkendes en forunderlig vitalitet. Regnormen bliver forelsket. Skarnbassen får kosmiske dimensioner. Den oversete væverskes monotone arbejdslyde forvandles til stor poesi.I bogen Eske K. Mathiesen undersøger Martin Gregersen og Tobias Skiveren hele Mathiesens forfatterskab og særegne virke som digter. De betoner tre tilbagevendende aspekter i hans digte. For det første den måde, de næsten altid laver et ”tvist” undervejs og dermed kaster et skævt blik på verden, således at tingenes reelle forunderlighed træder frem. For det andet Mathiesens grønne sensibilitet, som lader disse digte vise os naturens selvstændige liv og virkelyst. Og for det tredje det røde engagement, der ligger bag Mathiesens interesse for ellers marginaliserede eksistenser og måder at være til på.Eske K. Mathiesen har alt for længe levet en skyggetilværelse i litteraturhistoriens periferi. Det vil denne bog gerne ændre på.

AB - Den fjerde bog i Arenas serie af monografier – Arena Monografi – om dansk samtidslitteratur handler om digteren Eske K. Mathiesen. Eske K. Mathiesen blev født i 1944 og debuterede i 1976 med digtsamlingen Fra spætternes have. I en stil, der aldrig er storladen, men altid er overraskende, retter Mathiesen sit skæve blik mod de allermindste og upåagtede fænomener, der imidlertid altid tilkendes en forunderlig vitalitet. Regnormen bliver forelsket. Skarnbassen får kosmiske dimensioner. Den oversete væverskes monotone arbejdslyde forvandles til stor poesi.I bogen Eske K. Mathiesen undersøger Martin Gregersen og Tobias Skiveren hele Mathiesens forfatterskab og særegne virke som digter. De betoner tre tilbagevendende aspekter i hans digte. For det første den måde, de næsten altid laver et ”tvist” undervejs og dermed kaster et skævt blik på verden, således at tingenes reelle forunderlighed træder frem. For det andet Mathiesens grønne sensibilitet, som lader disse digte vise os naturens selvstændige liv og virkelyst. Og for det tredje det røde engagement, der ligger bag Mathiesens interesse for ellers marginaliserede eksistenser og måder at være til på.Eske K. Mathiesen har alt for længe levet en skyggetilværelse i litteraturhistoriens periferi. Det vil denne bog gerne ændre på.

UR - http://forlagetarena.dk/udgivelser/eske-k-mathiesen/

M3 - Bog

SN - 978-87-92684-46-2

BT - Eske K. Mathiesen

PB - Forlaget Arena

CY - København

ER -

Skiveren T, Gregersen M. Eske K. Mathiesen. København: Forlaget Arena, 2015. 88 s.