Estimering af brændstofforbrug vha. GPS Data

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskningpeer review

TidsskriftArtikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet
ISSN1603-9696
StatusUdgivet - 2010

@inproceedings{1f98d3d67ff842bda0829219783ad440,
title = "Estimering af br{\ae}ndstofforbrug vha. GPS Data",
abstract = "Det er simpelt og billigt at opsamle GPS m{\aa}linger fra k{\o}ret{\o}jer. N{\aa}r st{\o}rre m{\ae}ngder GPS data indsamles fra et passende antal k{\o}ret{\o}jer kan dataen bruges til at beregne f.eks. k{\o}retider. Det er ligeledes muligt ud fra GPS data at estimere milj{\o}indikatorer s{\aa} som, hvor aggressivt k{\o}rer bilister og er der nogle vejstr{\ae}kninger, der har en h{\o}jere (negativ) milj{\o} p{\aa}virkning end andre? I denne artikel pr{\ae}senterer et fors{\o}g, hvor GPS data anvendes til at estimere br{\ae}ndstofforbruget ved en enkelt tur og for vejnettet generelt. Dette g{\o}res ved at opbygge en database med GPS data. Ud fra disse data gives et konkret forslag til estimeringen af br{\ae}ndstofforbruget og til at finde den mest br{\ae}ndstof{\o}konomiske rute mellem to punkter.",
author = "Ove Andersen and Harry Lahrmann and Kristian Torp",
year = "2010",
journal = "Artikler fra Trafikdage p{\aa} Aalborg Universitet",
issn = "1603-9696",
publisher = "Aalborg Universitet. Trafikforskningsgruppen",

Estimering af brændstofforbrug vha. GPS Data. / Andersen, Ove; Lahrmann, Harry; Torp, Kristian.

I: Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet, 2010.

TY - GEN

T1 - Estimering af brændstofforbrug vha. GPS Data

AU - Andersen, Ove

AU - Lahrmann, Harry

AU - Torp, Kristian

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Det er simpelt og billigt at opsamle GPS målinger fra køretøjer. Når større mængder GPS data indsamles fra et passende antal køretøjer kan dataen bruges til at beregne f.eks. køretider. Det er ligeledes muligt ud fra GPS data at estimere miljøindikatorer så som, hvor aggressivt kører bilister og er der nogle vejstrækninger, der har en højere (negativ) miljø påvirkning end andre? I denne artikel præsenterer et forsøg, hvor GPS data anvendes til at estimere brændstofforbruget ved en enkelt tur og for vejnettet generelt. Dette gøres ved at opbygge en database med GPS data. Ud fra disse data gives et konkret forslag til estimeringen af brændstofforbruget og til at finde den mest brændstoføkonomiske rute mellem to punkter.

AB - Det er simpelt og billigt at opsamle GPS målinger fra køretøjer. Når større mængder GPS data indsamles fra et passende antal køretøjer kan dataen bruges til at beregne f.eks. køretider. Det er ligeledes muligt ud fra GPS data at estimere miljøindikatorer så som, hvor aggressivt kører bilister og er der nogle vejstrækninger, der har en højere (negativ) miljø påvirkning end andre? I denne artikel præsenterer et forsøg, hvor GPS data anvendes til at estimere brændstofforbruget ved en enkelt tur og for vejnettet generelt. Dette gøres ved at opbygge en database med GPS data. Ud fra disse data gives et konkret forslag til estimeringen af brændstofforbruget og til at finde den mest brændstoføkonomiske rute mellem to punkter.

M3 - Konferenceartikel i tidsskrift

JO - Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet