One Year Study Plan: A Method for Holistic Evaluation of Sustainable Buildings of the Future

Bidragets oversatte titel: Et års studieplan: En Metode til Holistisk Værdisætning af Fremtidens Bæredygtige Bygninger

Gitte Gylling Hammershøj Olesen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Resumé

Interessen for kvantitativ vurdering af bygningers energimæssige ydeevne er øget gennem de seneste årtier i takt med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at dukke op, og den stadig mere holistisk strategi kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især baseret på kvalitative aspekter.
Fra 2008 og tre år frem opfører VKR Holding syv individuelle demonstration huse i fem forskellige europæiske lande i overensstemmelse med Active House visionen. Husene er enfamiliehuse hvoraf det ene er et renoveringsprojekt. De syv huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i henholdsvis Tyskland og Østrig, mens et hus er bygget i henholdsvis Danmark, Frankrig og Storbritannien. Alle husene er bygget med et samlet perspektiv med fokus på at kombinere et æstetisk energidesign, høj komfort og godt indeklima - der resulterer i minimal miljøpåvirkning. Når husene er bygget, flytter familier ind for en etårig periode for at teste, hvordan de oplever at bo i og med husene.
Forskningsprojektet består i at måle, registrere, analysere og sammenligne husene - ved hjælp af både kvalitative og kvantitative metoder og perspektiver. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Semi-strukturerede interview (Kvale og Brinkmann 2009) og konstant overvåger vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data og endelig vil det blive analyseret, sammenstilles og diskuteres med henblik på at udvikle en metode til holistisk vurdering af bæredygtige byggeri fremtiden omsættes i praksis. Det samlede mål med projektet er at udvikle en metode til holistisk vurdering af fremtidens bæredygtige byggeri ved at tage både kvantitative og kvalitative metoder i betragtning.
OriginalsprogEngelsk
Antal sider11
StatusUdgivet - 1 nov. 2010

Citer dette

@book{e97f31cb49a54e70a134c42fc8485ca3,
title = "One Year Study Plan: A Method for Holistic Evaluation of Sustainable Buildings of the Future",
abstract = "Interessen for kvantitativ vurdering af bygningers energim{\ae}ssige ydeevne er {\o}get gennem de seneste {\aa}rtier i takt med den tekniske og praktiske udvikling af b{\ae}redygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til b{\ae}redygtige bygninger at dukke op, og den stadig mere holistisk strategi kr{\ae}ver nye m{\aa}der at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret p{\aa} kvantitative aspekter men is{\ae}r baseret p{\aa} kvalitative aspekter. Fra 2008 og tre {\aa}r frem opf{\o}rer VKR Holding syv individuelle demonstration huse i fem forskellige europ{\ae}iske lande i overensstemmelse med Active House visionen. Husene er enfamiliehuse hvoraf det ene er et renoveringsprojekt. De syv huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i henholdsvis Tyskland og {\O}strig, mens et hus er bygget i henholdsvis Danmark, Frankrig og Storbritannien. Alle husene er bygget med et samlet perspektiv med fokus p{\aa} at kombinere et {\ae}stetisk energidesign, h{\o}j komfort og godt indeklima - der resulterer i minimal milj{\o}p{\aa}virkning. N{\aa}r husene er bygget, flytter familier ind for en et{\aa}rig periode for at teste, hvordan de oplever at bo i og med husene. Forskningsprojektet best{\aa}r i at m{\aa}le, registrere, analysere og sammenligne husene - ved hj{\ae}lp af b{\aa}de kvalitative og kvantitative metoder og perspektiver. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Semi-strukturerede interview (Kvale og Brinkmann 2009) og konstant overv{\aa}ger vil blandt andre m{\aa}leteknikker bruges til at indsamle data og endelig vil det blive analyseret, sammenstilles og diskuteres med henblik p{\aa} at udvikle en metode til holistisk vurdering af b{\ae}redygtige byggeri fremtiden oms{\ae}ttes i praksis. Det samlede m{\aa}l med projektet er at udvikle en metode til holistisk vurdering af fremtidens b{\ae}redygtige byggeri ved at tage b{\aa}de kvantitative og kvalitative metoder i betragtning.",
author = "Olesen, {Gitte Gylling Hammersh{\o}j}",
year = "2010",
month = "11",
day = "1",
language = "English",

}

One Year Study Plan: A Method for Holistic Evaluation of Sustainable Buildings of the Future. / Olesen, Gitte Gylling Hammershøj.

2010. 11 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - One Year Study Plan: A Method for Holistic Evaluation of Sustainable Buildings of the Future

AU - Olesen, Gitte Gylling Hammershøj

PY - 2010/11/1

Y1 - 2010/11/1

N2 - Interessen for kvantitativ vurdering af bygningers energimæssige ydeevne er øget gennem de seneste årtier i takt med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at dukke op, og den stadig mere holistisk strategi kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især baseret på kvalitative aspekter. Fra 2008 og tre år frem opfører VKR Holding syv individuelle demonstration huse i fem forskellige europæiske lande i overensstemmelse med Active House visionen. Husene er enfamiliehuse hvoraf det ene er et renoveringsprojekt. De syv huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i henholdsvis Tyskland og Østrig, mens et hus er bygget i henholdsvis Danmark, Frankrig og Storbritannien. Alle husene er bygget med et samlet perspektiv med fokus på at kombinere et æstetisk energidesign, høj komfort og godt indeklima - der resulterer i minimal miljøpåvirkning. Når husene er bygget, flytter familier ind for en etårig periode for at teste, hvordan de oplever at bo i og med husene. Forskningsprojektet består i at måle, registrere, analysere og sammenligne husene - ved hjælp af både kvalitative og kvantitative metoder og perspektiver. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Semi-strukturerede interview (Kvale og Brinkmann 2009) og konstant overvåger vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data og endelig vil det blive analyseret, sammenstilles og diskuteres med henblik på at udvikle en metode til holistisk vurdering af bæredygtige byggeri fremtiden omsættes i praksis. Det samlede mål med projektet er at udvikle en metode til holistisk vurdering af fremtidens bæredygtige byggeri ved at tage både kvantitative og kvalitative metoder i betragtning.

AB - Interessen for kvantitativ vurdering af bygningers energimæssige ydeevne er øget gennem de seneste årtier i takt med den tekniske og praktiske udvikling af bæredygtige bygninger. Nu begynder konturerne af en mere holistisk tilgang til bæredygtige bygninger at dukke op, og den stadig mere holistisk strategi kræver nye måder at vurdere og evaluere vores bygninger, der ikke alene er baseret på kvantitative aspekter men især baseret på kvalitative aspekter. Fra 2008 og tre år frem opfører VKR Holding syv individuelle demonstration huse i fem forskellige europæiske lande i overensstemmelse med Active House visionen. Husene er enfamiliehuse hvoraf det ene er et renoveringsprojekt. De syv huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i henholdsvis Tyskland og Østrig, mens et hus er bygget i henholdsvis Danmark, Frankrig og Storbritannien. Alle husene er bygget med et samlet perspektiv med fokus på at kombinere et æstetisk energidesign, høj komfort og godt indeklima - der resulterer i minimal miljøpåvirkning. Når husene er bygget, flytter familier ind for en etårig periode for at teste, hvordan de oplever at bo i og med husene. Forskningsprojektet består i at måle, registrere, analysere og sammenligne husene - ved hjælp af både kvalitative og kvantitative metoder og perspektiver. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Semi-strukturerede interview (Kvale og Brinkmann 2009) og konstant overvåger vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data og endelig vil det blive analyseret, sammenstilles og diskuteres med henblik på at udvikle en metode til holistisk vurdering af bæredygtige byggeri fremtiden omsættes i praksis. Det samlede mål med projektet er at udvikle en metode til holistisk vurdering af fremtidens bæredygtige byggeri ved at tage både kvantitative og kvalitative metoder i betragtning.

M3 - Report

BT - One Year Study Plan: A Method for Holistic Evaluation of Sustainable Buildings of the Future

ER -