Et retssikkerhedsperspektiv på barnets inddragelse

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Reglerne om inddragelse af børn og unge i familie- og socialretten behandles i et retssikkerhedsperspektiv. Med afsæt i FN´s Børnekonvention belyses "barnets perspektiv" på området, hvor "hensynet til barnet" er afgørende for alle afgørelser. Det konstateres at der ikke er tale om ét retssikkerhedsperspektiv. Dertil er de grundlæggende hensyn og interesser for forskellige. Det fremhæves som et regssikkerhedsproblem, at reglerne om inddragelse af børn i sociale sager ikke bliver efterlevet i tilstrækkeligt omfang. Afslutningsvist diskuteres det, om inddragelsen af børn i visse tilfælde "ansvarliggør" børnene i en sådan grad, at der snarere er tale om et overgreb end en rettighed.
TitelRetssikkerhed : i konkurrence med andre hensyn
RedaktørerCarsten Munk-Hansen, Trine Schultz
Vol/bind1
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Publikationsdato2012
Udgave1
Sider129-150
Kapitel6
ISBN (Trykt)978-87-574-2839-1
StatusUdgivet - 2012

Citationsformater

Hartoft, H. (2012). Et retssikkerhedsperspektiv på barnets inddragelse. I C. Munk-Hansen, & T. Schultz (red.), Retssikkerhed: i konkurrence med andre hensyn (1 udg., Bind 1, s. 129-150). Djøf Forlag.