Evaluering af anvendelse af LOVOT - en social robot til ældre med demenssygdom

Birthe Dinesen*, Helle Kidde Hansen, Gry Bruun Grønborg, Sofie Dalskov Leisted

*Kontaktforfatter

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstrakt

Denne rapport indeholder en evaluering af anvendelsen af den sociale robot LOVOT til beboere med demenssygdom. LOVOT er udviklet og stillet gratis til rådighed af den japanske virksomhed Groove X (https://groove-x.com/en/). Projektet foregik fra januar 2020 til juni 2021. LOVOT var ikke CEmærket på det tidspunkt, hvor vi testede den, men den forventes CE-mærket i 2022.

LOVOT blev testet på tre plejecentre for beboere med demens: Mou Plejecenter i Aalborg Kommune, Skovvænget i Viborg Kommune og Skovbakkehjemmet i Skive Kommune. Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi i Viborg (TUCV) har stået for at udvikle en værktøjskasse til implementering af LOVOT.

Projektet blev ledet af Lars Nøhr og Henrik Stenstrup fra Kvalitets- og Innovationsenheden, Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune. Projektet blev støttet økonomisk af Sundhedsstyrelsen med et beløb på 686.120 kr. Ingen af partnerne i projektet har økonomiske interesser i projektet.
OriginalsprogDansk
ForlagInstitut for Medicin og Sundhedsteknologi. Aalborg Universitet
Antal sider40
ISBN (Elektronisk)978-87-971732-9-9
StatusUdgivet - jun. 2021

Bibliografisk note

Copyright
Laboratoriet for Velfærdsteknologi - Telesundhed og Telerehabilitering, Sportsvidenskab og Teknologi, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet.

Materialet kan downloades gratis her:
https://www.labwelfaretech.com/projects/lovot/

Citationsformater