Evidensbaseret praksis: forhåbninger, begrænsninger og muligheder

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen giver et overblik over en række af de vigtigste bidrag til diskussionen om evidensbaseret praksis. Den tager udgangspunkt i nogle forestillinger som har bredt sig på det politiske niveau og konfronterer disse forestillinger med de konkrete betingelser for produktion af videnskabelige oversigter over, og analyser af, forskningens resultater. På denne baggrund gennemgår artiklen en række af de kritiske forbehold der har været fremsat af forskerne når det drejer sig om evidensbaseret praksis. Artiklen afsluttes med en mere generel diskussion om forholdet mellem forskning og praksis og kommer med nogle konkrete bud på forskningsdesign som kan løse nogle af problemerne.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund
Vol/bind8
Udgave nummer15
Sider (fra-til)11-30
ISSN1604-3405
StatusUdgivet - 2011

Emneord

  • evidens
  • systematiske review
  • RCT
  • styring
  • klinisk praksis
  • socialt arbejde

Citer dette

@article{5694d4ca36ad4d4e8a441633d91a7acb,
title = "Evidensbaseret praksis: forh{\aa}bninger, begr{\ae}nsninger og muligheder",
abstract = "Artiklen giver et overblik over en r{\ae}kke af de vigtigste bidrag til diskussionen om evidensbaseret praksis. Den tager udgangspunkt i nogle forestillinger som har bredt sig p{\aa} det politiske niveau og konfronterer disse forestillinger med de konkrete betingelser for produktion af videnskabelige oversigter over, og analyser af, forskningens resultater. P{\aa} denne baggrund gennemg{\aa}r artiklen en r{\ae}kke af de kritiske forbehold der har v{\ae}ret fremsat af forskerne n{\aa}r det drejer sig om evidensbaseret praksis. Artiklen afsluttes med en mere generel diskussion om forholdet mellem forskning og praksis og kommer med nogle konkrete bud p{\aa} forskningsdesign som kan l{\o}se nogle af problemerne.",
keywords = "evidens, systematiske review, RCT, styring, klinisk praksis, socialt arbejde",
author = "Kjeld H{\o}gsbro",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "8",
pages = "11--30",
journal = "Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund",
issn = "1604-3405",
publisher = "Medicinsk Antropologisk Forum",
number = "15",

}

Evidensbaseret praksis : forhåbninger, begrænsninger og muligheder. / Høgsbro, Kjeld.

I: Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, Bind 8, Nr. 15, 2011, s. 11-30.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Evidensbaseret praksis

T2 - forhåbninger, begrænsninger og muligheder

AU - Høgsbro, Kjeld

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Artiklen giver et overblik over en række af de vigtigste bidrag til diskussionen om evidensbaseret praksis. Den tager udgangspunkt i nogle forestillinger som har bredt sig på det politiske niveau og konfronterer disse forestillinger med de konkrete betingelser for produktion af videnskabelige oversigter over, og analyser af, forskningens resultater. På denne baggrund gennemgår artiklen en række af de kritiske forbehold der har været fremsat af forskerne når det drejer sig om evidensbaseret praksis. Artiklen afsluttes med en mere generel diskussion om forholdet mellem forskning og praksis og kommer med nogle konkrete bud på forskningsdesign som kan løse nogle af problemerne.

AB - Artiklen giver et overblik over en række af de vigtigste bidrag til diskussionen om evidensbaseret praksis. Den tager udgangspunkt i nogle forestillinger som har bredt sig på det politiske niveau og konfronterer disse forestillinger med de konkrete betingelser for produktion af videnskabelige oversigter over, og analyser af, forskningens resultater. På denne baggrund gennemgår artiklen en række af de kritiske forbehold der har været fremsat af forskerne når det drejer sig om evidensbaseret praksis. Artiklen afsluttes med en mere generel diskussion om forholdet mellem forskning og praksis og kommer med nogle konkrete bud på forskningsdesign som kan løse nogle af problemerne.

KW - evidens

KW - systematiske review

KW - RCT

KW - styring

KW - klinisk praksis

KW - socialt arbejde

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 8

SP - 11

EP - 30

JO - Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund

JF - Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund

SN - 1604-3405

IS - 15

ER -