Fælles følgeskab - et aktionsforskningsprojekt om patientovergange fra intensiv til stamafsnit

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

2231 Downloads (Pure)

Abstrakt

Afhandlingen tager afsæt i et aktionsforskningsprojekt, der omhandler patientovergange fra intensiv til stamafsnit. Afhandlingen er opdelt i en undersøgelses – og en handlingsfase. Undersøgelsesfasen identificerer, hvorledes de nuværende patientovergange forløber gennem et fokuseret etnografisk studie, kvalitative, individuelle interviews med patienter, pårørende og ledere samt interviews i fokusgrupper med sygeplejersker fra intensiv og stamafsnit. Det konkluderes, at de sårbare patientovergange, der er velbeskrevet i internationale studier genfindes i en lokal kontekst på et dansk universitetshospital.
I handlingsfasen inddrages 19 praktikere fra intensiv og otte stamafsnit som medforskere. Igennem samarbejdet om løsninger når medforskerne frem til en større erkendelse af de problemer, som de genkender fra deres dagligdag, og samtidigt synliggøres barriererne i form af de forskelle i vilkår, som medforskerne er underlagt og som påvirker deres fagligheder og kompetencer.
Gennem aktionsforskning er det muligt at facilitere en proces, hvor praktikere både kan genere viden og udvikle handlinger, der kan forbedre sikkerheden, sammenhængen og professionalismen i patientovergangene på væsentlige områder.
OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider274
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-963-2
StatusUdgivet - 2017
NavnPh.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-123X

Bibliografisk note

Hanne Dauer Keller, Hovedvejleder
Jan Kåre Hummelvoll, Bivejleder, Norge
Erik Elgaard Sørensen, Bivejleder, Danmark

Citationsformater