Fællesnordiske regler for proceduren ved kalibrering af måleinstrumenter for lufthastighed og luftmængde

S. Myklebost

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Abstrakt

Ved et nordisk samarbejde er der blevet opstillet et sæt regler, hvis hovedpunkt er et krav om, at der ved indregulering og afprøvning af ventilationsanlæg anvendes kalibrerede instrumenter til måling af lufthastighed eller luftmængde. Reglerne foreslås anvendt som et led i aftalegrundlaget ved entrering om ventilationsanlæg. Reglerne er af administrativ karakter, idet de fastlægger form, indhold og gyldighedsperiode for kalibreringsattester. Derimod er kalibreringsmetoden ikke fastlagt i reglerne. I de nordiske lande er der oprettet kalibreringsstationer ved følgende institutioner: Statens byggeforskningsinstitut, Hørsholm, Norges byggforskningsinstitutt, Oslo, Statens provningsanstalt, Stockholm, Statens tekniska forskningsanstalt, Värmetekniska laboratoriet, Helsingfors. De reviderede fællesnordiske regler er vedtaget i den nordiske ventilationsgruppe den 13.januar 1975.
    Udgivelses stedHørsholm
    ForlagSBI forlag