Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet

Dorte Raaby Andersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

259 Downloads (Pure)

Resumé

Denne kappe er sammen med 4 videnskabelige artikler resultatet af et ph.d.- projekt, der havde til formål at undersøge følelsesmæssige krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Der er de senere år kommet et øget fokus på fængselsbetjentes arbejdsforhold og særligt på deres erfaringer med vold og trusler fra indsatte. Formålet med ph.d.-projektet var at synliggøre de mindre synlige belastninger og sider af fængselsbetjentes arbejde.

Kappen indeholder en beskrivelse af baggrunden for projektet, teoretiske perspektiver og metoderne, der er anvendt for at undersøge krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Derudover præsenteres konklusionerne fra de 4 videnskabelige artikler, der trækker på empiri fra hhv. en kvantitativ og en kvalitativ delundersøgelse.

Kappen viser, hvordan fængsler er konfliktfyldte arenaer, og at mange modsætningsforhold præger betjentenes hverdag. Den giver et billede af de komplekse krav, arbejdet rummer, og den følelseshåndtering, der er nødvendig for at betjente både kan agere professionelt og undgå at brænde ud af jobbet.

OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider108
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-999-1
StatusUdgivet - 2018
NavnPh.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-1256

Bibliografisk note

Ph.d. vejleder:
Professor Annick Prieur, Aalborg Universitet

Medvejledere:
Adjungeret lektor, Lars Peter Andersen, Aarhus Universitet, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest
Seniorforsker Thomas Lund, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest og Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, Institut for Folkesundhedsvidenskab,
Aarhus Universitet

Citer dette

Andersen, D. R. (2018). Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
Andersen, Dorte Raaby. / Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet. Aalborg Universitetsforlag, 2018. 108 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{126bbc6f7d2a4644bf95140971833233,
title = "F{\ae}ngselsbetjentes h{\aa}ndtering af f{\o}lelsesm{\ae}ssige krav og belastninger i arbejdet",
abstract = "Denne kappe er sammen med 4 videnskabelige artikler resultatet af et ph.d.- projekt, der havde til form{\aa}l at unders{\o}ge f{\o}lelsesm{\ae}ssige krav og belastninger i f{\ae}ngselsbetjentes arbejde. Der er de senere {\aa}r kommet et {\o}get fokus p{\aa} f{\ae}ngselsbetjentes arbejdsforhold og s{\ae}rligt p{\aa} deres erfaringer med vold og trusler fra indsatte. Form{\aa}let med ph.d.-projektet var at synligg{\o}re de mindre synlige belastninger og sider af f{\ae}ngselsbetjentes arbejde. Kappen indeholder en beskrivelse af baggrunden for projektet, teoretiske perspektiver og metoderne, der er anvendt for at unders{\o}ge krav og belastninger i f{\ae}ngselsbetjentes arbejde. Derudover pr{\ae}senteres konklusionerne fra de 4 videnskabelige artikler, der tr{\ae}kker p{\aa} empiri fra hhv. en kvantitativ og en kvalitativ delunders{\o}gelse. Kappen viser, hvordan f{\ae}ngsler er konfliktfyldte arenaer, og at mange mods{\ae}tningsforhold pr{\ae}ger betjentenes hverdag. Den giver et billede af de komplekse krav, arbejdet rummer, og den f{\o}lelsesh{\aa}ndtering, der er n{\o}dvendig for at betjente b{\aa}de kan agere professionelt og undg{\aa} at br{\ae}nde ud af jobbet.",
author = "Andersen, {Dorte Raaby}",
note = "Ph.d. vejleder: Professor Annick Prieur, Aalborg Universitet Medvejledere: Adjungeret lektor, Lars Peter Andersen, Aarhus Universitet, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest Seniorforsker Thomas Lund, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest og Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Aarhus Universitet",
year = "2018",
language = "Dansk",
series = "Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Andersen, DR 2018, Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet. Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Aalborg Universitetsforlag.

Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet. / Andersen, Dorte Raaby.

Aalborg Universitetsforlag, 2018. 108 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet

AU - Andersen, Dorte Raaby

N1 - Ph.d. vejleder: Professor Annick Prieur, Aalborg Universitet Medvejledere: Adjungeret lektor, Lars Peter Andersen, Aarhus Universitet, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest Seniorforsker Thomas Lund, Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest og Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Aarhus Universitet

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Denne kappe er sammen med 4 videnskabelige artikler resultatet af et ph.d.- projekt, der havde til formål at undersøge følelsesmæssige krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Der er de senere år kommet et øget fokus på fængselsbetjentes arbejdsforhold og særligt på deres erfaringer med vold og trusler fra indsatte. Formålet med ph.d.-projektet var at synliggøre de mindre synlige belastninger og sider af fængselsbetjentes arbejde. Kappen indeholder en beskrivelse af baggrunden for projektet, teoretiske perspektiver og metoderne, der er anvendt for at undersøge krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Derudover præsenteres konklusionerne fra de 4 videnskabelige artikler, der trækker på empiri fra hhv. en kvantitativ og en kvalitativ delundersøgelse. Kappen viser, hvordan fængsler er konfliktfyldte arenaer, og at mange modsætningsforhold præger betjentenes hverdag. Den giver et billede af de komplekse krav, arbejdet rummer, og den følelseshåndtering, der er nødvendig for at betjente både kan agere professionelt og undgå at brænde ud af jobbet.

AB - Denne kappe er sammen med 4 videnskabelige artikler resultatet af et ph.d.- projekt, der havde til formål at undersøge følelsesmæssige krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Der er de senere år kommet et øget fokus på fængselsbetjentes arbejdsforhold og særligt på deres erfaringer med vold og trusler fra indsatte. Formålet med ph.d.-projektet var at synliggøre de mindre synlige belastninger og sider af fængselsbetjentes arbejde. Kappen indeholder en beskrivelse af baggrunden for projektet, teoretiske perspektiver og metoderne, der er anvendt for at undersøge krav og belastninger i fængselsbetjentes arbejde. Derudover præsenteres konklusionerne fra de 4 videnskabelige artikler, der trækker på empiri fra hhv. en kvantitativ og en kvalitativ delundersøgelse. Kappen viser, hvordan fængsler er konfliktfyldte arenaer, og at mange modsætningsforhold præger betjentenes hverdag. Den giver et billede af de komplekse krav, arbejdet rummer, og den følelseshåndtering, der er nødvendig for at betjente både kan agere professionelt og undgå at brænde ud af jobbet.

M3 - Ph.d.-afhandling

T3 - Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

BT - Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -

Andersen DR. Fængselsbetjentes håndtering af følelsesmæssige krav og belastninger i arbejdet. Aalborg Universitetsforlag, 2018. 108 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).