Faciliteringskompasset

Katrine Schumann, Ann Charlotte Thorsted

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelDialogisk procesfacilitering
RedaktørerHelle Alrø, Lise Billund, Poul Nørgård Dahl
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2018
Sider141-161
Kapitel8
ISBN (Trykt)978-87-7210-003-6
StatusUdgivet - 2018
NavnInterpersonel Kommunikation i Organisationer
Vol/bind14

• Faciltering
  • Leg
  • Praksis
  • Dialog

Schumann, K., & Thorsted, A. C. (2018). Faciliteringskompasset. I H. Alrø, L. Billund, & P. N. Dahl (red.), Dialogisk procesfacilitering (s. 141-161). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind. 14
Schumann, Katrine ; Thorsted, Ann Charlotte. / Faciliteringskompasset. Dialogisk procesfacilitering. red. / Helle Alrø ; Lise Billund ; Poul Nørgård Dahl. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. s. 141-161 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 14).
@inbook{b5d81d55ea974531b01accdf120a3571,
title = "Faciliteringskompasset",
abstract = "Dette kapitel argumenterer for, hvordan organisatorisk nybrud kalder p{\aa} en s{\ae}rlig faciliteringsform, hvor leg er central i kraft af dens evne til at udvikle skabende f{\ae}llesskaber, s{\ae}rlige dialoger og dermed en faciliteringspraxis. I det f{\o}lgende introducerer vi indledningsvist organisatoriske nybrud som den an- ledning, vores tilgang til facilitering skal forst{\aa}s ud fra og freml{\ae}gger, hvad vi forst{\aa}r ved leg og den dialogform og s{\ae}rlige f{\ae}lleskab, legen fremkalder. Dern{\ae}st diskuterer vi facilitering som en praxis, der udfolder sig i et dynamisk samspil mellem gruppe, proces og facilitator, hvilket vi introducer som ’faciliteringskom- passet’. Afslutningsvis betones, hvordan leg i facilitering knytter sig til troen p{\aa} emergens, som det at noget nyt og ogs{\aa} eksistentielt v{\ae}rdifuldt dukker frem, n{\aa}r vi leger sammen i en organisatorisk ramme, hvor {\o}nsket er at skabe organisa- toriske nybrud og innovation.",
keywords = "Faciltering, Leg, Praksis, Dialog",
author = "Katrine Schumann and Thorsted, {Ann Charlotte}",
year = "2018",
isbn = "978-87-7210-003-6",
series = "Interpersonel Kommunikation i Organisationer",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
pages = "141--161",
editor = "Alr{\o}, {Helle } and Lise Billund and Dahl, {Poul N{\o}rg{\aa}rd}",
booktitle = "Dialogisk procesfacilitering",

Schumann, K & Thorsted, AC 2018, Faciliteringskompasset. i H Alrø, L Billund & PN Dahl (red), Dialogisk procesfacilitering. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Interpersonel Kommunikation i Organisationer, bind 14, s. 141-161.

Faciliteringskompasset. / Schumann, Katrine; Thorsted, Ann Charlotte.

Dialogisk procesfacilitering. red. / Helle Alrø; Lise Billund; Poul Nørgård Dahl. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2018. s. 141-161 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 14).

TY - CHAP

T1 - Faciliteringskompasset

AU - Schumann, Katrine

AU - Thorsted, Ann Charlotte

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Dette kapitel argumenterer for, hvordan organisatorisk nybrud kalder på en særlig faciliteringsform, hvor leg er central i kraft af dens evne til at udvikle skabende fællesskaber, særlige dialoger og dermed en faciliteringspraxis. I det følgende introducerer vi indledningsvist organisatoriske nybrud som den an- ledning, vores tilgang til facilitering skal forstås ud fra og fremlægger, hvad vi forstår ved leg og den dialogform og særlige fælleskab, legen fremkalder. Dernæst diskuterer vi facilitering som en praxis, der udfolder sig i et dynamisk samspil mellem gruppe, proces og facilitator, hvilket vi introducer som ’faciliteringskom- passet’. Afslutningsvis betones, hvordan leg i facilitering knytter sig til troen på emergens, som det at noget nyt og også eksistentielt værdifuldt dukker frem, når vi leger sammen i en organisatorisk ramme, hvor ønsket er at skabe organisa- toriske nybrud og innovation.

AB - Dette kapitel argumenterer for, hvordan organisatorisk nybrud kalder på en særlig faciliteringsform, hvor leg er central i kraft af dens evne til at udvikle skabende fællesskaber, særlige dialoger og dermed en faciliteringspraxis. I det følgende introducerer vi indledningsvist organisatoriske nybrud som den an- ledning, vores tilgang til facilitering skal forstås ud fra og fremlægger, hvad vi forstår ved leg og den dialogform og særlige fælleskab, legen fremkalder. Dernæst diskuterer vi facilitering som en praxis, der udfolder sig i et dynamisk samspil mellem gruppe, proces og facilitator, hvilket vi introducer som ’faciliteringskom- passet’. Afslutningsvis betones, hvordan leg i facilitering knytter sig til troen på emergens, som det at noget nyt og også eksistentielt værdifuldt dukker frem, når vi leger sammen i en organisatorisk ramme, hvor ønsket er at skabe organisa- toriske nybrud og innovation.

KW - Faciltering

KW - Leg

KW - Praksis

KW - Dialog

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/dialogisk-procesfacilitering.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7210-003-6

T3 - Interpersonel Kommunikation i Organisationer

SP - 141

EP - 161

BT - Dialogisk procesfacilitering

A2 - Alrø, Helle

A2 - Billund, Lise

A2 - Dahl, Poul Nørgård

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Schumann K, Thorsted AC. Faciliteringskompasset. I Alrø H, Billund L, Dahl PN, red., Dialogisk procesfacilitering. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2018. s. 141-161. (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 14).