Faglært til fremtiden: Evaluering af tidlig vejledningsindsats og revitalisering af erhvervspraktikken

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstrakt

I samarbejde med UU-centre og grundskoler på Vestegnen igangsatte LO-Hovedstaden (nu FH-LO-Hovedstaden) og Region Hovedstaden i 2017 et treårigt projekt: ”Faglært til fremtiden – Flere unge i erhvervsuddannelserne i Region Hovedstaden”.
I projektet har UU-vejledere og lærere samarbejdet omkring forsøg med tidlig undervisningsbaseret vejledning om erhvervsuddannelserne i 6. og 7. klasse, samt øget brug af erhvervspraktikken i 8. klasse, rollemodeller og forældresamarbejde.
Overordnet set har målet med disse projekter været at øge elevernes bevidsthed om uddannelsesvalg, karriereveje og jobfunktioner. Konkret har målet været at øge elevernes lyst til at vælge erhvervsuddannelserne til efter grundskolen, så 25 procent af de unge i Region Hovedstaden vælger en erhvervsuddannelse i 2020.
Center for Ungdomsforskning (CeFU) på Aalborg Universitet (AAU) har evalueret UU-vejledernes og lærernes arbejde med at afprøve de første to indsatser: Tidlig undervisningsbaseret vejledning og erhvervspraktik. I denne rapport præsenterer vi resultaterne af evalueringen.
Evalueringen er baseret på spørgeskemaundersøgelser blandt eleverne i 7. og 8. klasse, samt interview med elever, lærere, UU-vejledere og projektmedarbejdere. Evalueringen er udarbejdet af lektor Arnt Louw, CeFU, AAU. En tak skal lyde til LO Hovedstaden for konstruktivt og smidigt samarbejde undervejs. En stor tak skal også lyde til de elever, lærere og fagprofessionelle, der har stillet op til interviews og givet sig tid til at svare på spørgeskemaer.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedCenter for Ungdomsforskning
Udgave1
Antal sider89
ISBN (Elektronisk)978-87-92305-38-1
StatusUdgivet - 1 mar. 2020

Emneord

  • erhvervsuddannelserne
  • grundskolen
  • valg af ungdomsuddannelse
  • faglært
  • vejledning
  • Karrierevejledning
  • pædagogik
  • didaktik

Citationsformater