Faglige udredning om grødeskæring i vandløb

Hanne Bach (Redaktør), Annette Baattrup-Pedersen, Peter Engelund Holm, Poul Nordemann Jensen, Torben Larsen, Niels Bering Ovesen, Morten Lauge Pedersen, Kaj Sand-Jensen, Merete Elisabeth Styczen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

• Klimaeffekter
  • Dyrkede arealer
  • Landbrugsdrift

Bach, H. (red.), Baattrup-Pedersen, A., Holm, P. E., Jensen, P. N., Larsen, T., Ovesen, N. B., ... Styczen, M. E. (2016). Faglige udredning om grødeskæring i vandløb. Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Nr. 188
Bach, Hanne (Redaktør) ; Baattrup-Pedersen, Annette ; Holm, Peter Engelund ; Jensen, Poul Nordemann ; Larsen, Torben ; Ovesen, Niels Bering ; Pedersen, Morten Lauge ; Sand-Jensen, Kaj ; Styczen, Merete Elisabeth. / Faglige udredning om grødeskæring i vandløb. Aarhus : Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, 2016. 106 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 188).
@book{768662fe03e94f2cb5b897e5726bec5e,
title = "Faglige udredning om gr{\o}desk{\ae}ring i vandl{\o}b",
abstract = "Denne rapport er en faglig udredning om gr{\o}desk{\ae}ring i danske vandl{\o}b udarbejdet af en arbejdsgruppe best{\aa}ende af forskere fra K{\o}benhavn, Aalborg og Aarhus Universitet under ledelse af DCE-Nationalt Center for Milj{\o} og Energi. I Danmark er der ca. 70.000 km vandl{\o}b, hvor ca. 28.000 km er omfattet af naturbeskyttelsesloven og heraf er ca.19.000 km vandl{\o}b medtaget i det foreliggende udkast til vandomr{\aa}deplaner 2015-21, for hvilke der er sat bindende milj{\o}m{\aa}l. De resterende 42.000 km er sm{\aa} vandl{\o}b, hvortil der hovedsageligt er knyttet afvandingsm{\ae}ssige interesser. Rapporten sammenfatter den eksisterende, publicerede viden om effekter af gr{\o}desk{\ae}ring p{\aa} afvanding, p{\aa} vandl{\o}bsplanter, sm{\aa}dyr og fisk i vandl{\o}bene og p{\aa} udvalgte milj{\o}forhold.",
keywords = "Gr{\o}desk{\ae}ring, Gr{\o}desk{\ae}ringsmetoder, Vandl{\o}b, Afvanding, Vandf{\o}ringsevne, Vandstand, {\O}kologisk tilstand, Vandl{\o}bsplanter, Plantesamfund, Genv{\ae}kst, Sm{\aa}dyr, Fisk, Partikeltransport, N{\ae}ringsstoffjernelse, Drivhusgasemissioner, Oversv{\o}mmelse, Klimaeffekter, Dyrkede arealer, Landbrugsdrift",
author = "Annette Baattrup-Pedersen and Holm, {Peter Engelund} and Jensen, {Poul Nordemann} and Torben Larsen and Ovesen, {Niels Bering} and Pedersen, {Morten Lauge} and Kaj Sand-Jensen and Styczen, {Merete Elisabeth}",
editor = "Hanne Bach",
year = "2016",
isbn = "978-87-7156-208-8",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",

Bach, H (red.), Baattrup-Pedersen, A, Holm, PE, Jensen, PN, Larsen, T, Ovesen, NB, Pedersen, ML, Sand-Jensen, K & Styczen, ME 2016, Faglige udredning om grødeskæring i vandløb. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, nr. 188, Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus.

Faglige udredning om grødeskæring i vandløb. / Bach, Hanne (Redaktør); Baattrup-Pedersen, Annette; Holm, Peter Engelund; Jensen, Poul Nordemann; Larsen, Torben; Ovesen, Niels Bering; Pedersen, Morten Lauge; Sand-Jensen, Kaj; Styczen, Merete Elisabeth.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Faglige udredning om grødeskæring i vandløb

AU - Baattrup-Pedersen, Annette

AU - Holm, Peter Engelund

AU - Jensen, Poul Nordemann

AU - Larsen, Torben

AU - Ovesen, Niels Bering

AU - Pedersen, Morten Lauge

AU - Sand-Jensen, Kaj

AU - Styczen, Merete Elisabeth

A2 - Bach, Hanne

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne rapport er en faglig udredning om grødeskæring i danske vandløb udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af forskere fra København, Aalborg og Aarhus Universitet under ledelse af DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi. I Danmark er der ca. 70.000 km vandløb, hvor ca. 28.000 km er omfattet af naturbeskyttelsesloven og heraf er ca.19.000 km vandløb medtaget i det foreliggende udkast til vandområdeplaner 2015-21, for hvilke der er sat bindende miljømål. De resterende 42.000 km er små vandløb, hvortil der hovedsageligt er knyttet afvandingsmæssige interesser. Rapporten sammenfatter den eksisterende, publicerede viden om effekter af grødeskæring på afvanding, på vandløbsplanter, smådyr og fisk i vandløbene og på udvalgte miljøforhold.

AB - Denne rapport er en faglig udredning om grødeskæring i danske vandløb udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af forskere fra København, Aalborg og Aarhus Universitet under ledelse af DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi. I Danmark er der ca. 70.000 km vandløb, hvor ca. 28.000 km er omfattet af naturbeskyttelsesloven og heraf er ca.19.000 km vandløb medtaget i det foreliggende udkast til vandområdeplaner 2015-21, for hvilke der er sat bindende miljømål. De resterende 42.000 km er små vandløb, hvortil der hovedsageligt er knyttet afvandingsmæssige interesser. Rapporten sammenfatter den eksisterende, publicerede viden om effekter af grødeskæring på afvanding, på vandløbsplanter, smådyr og fisk i vandløbene og på udvalgte miljøforhold.

KW - Grødeskæring

BT - Faglige udredning om grødeskæring i vandløb

PB - Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi

CY - Aarhus

Bach H, (ed.), Baattrup-Pedersen A, Holm PE, Jensen PN, Larsen T, Ovesen NB et al. Faglige udredning om grødeskæring i vandløb. Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, 2016. 106 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 188).