Familier og ADHD-problematikker: Problemforståelser, handlingsstrategier og samarbejde

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

1734 Downloads (Pure)

Abstrakt

Denne rapport henvender sig til alle – borgere, professionelle i det sociale og sundhedsfaglige arbejde, forskere og politikere – som interesserer sig for forståelsen og betydningen af ADHD-problematikker i familiers daglige liv. Rapporten har særligt fokus på brugernes egne perspektiver på ADHD-problematikker, og der er lagt vægt på en ressourceorienteret tilgang.
Rapporten viser, på baggrund af observationer og interview med familier, hvor ADHD-problematikker er en del af de daglige udfordringer, at ADHD opleves meget differentieret af de forskellige individer, hvilket tyder på, at det kan være en idé, at de sociale indsatser udvikles med afsæt i de enkelte familiers oplevede problemer og behov for støtte.
Samtidig beskrives behov for at sætte fokus på og tage afsæt i familiernes egne håndterings- og kompensations- strategier, når der udvikles sociale interventioner.
Endelig rejses der på baggrund af familiernes oplevelser af samarbejde med de professionelle inden for det sociale og pædagogiske arbejde en diskussion af muligheder for at øge kvaliteten i mødet mellem velfærdssystemer og familier med ADHD-problematikker.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Antal sider156
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-087-5
StatusUdgivet - 2013

Citationsformater