Flintholmgård: Erfaringsopsamling fra første generation magnetboliger

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

166 Downloads (Pure)

Resumé

Flintholmgård er en almen boligbebyggelse med 42 lejligheder. Konceptet bag byggeriet er, at man gennem arkitektonisk udformning vil appellere til og tiltrække beboere, der er interesserede i at opbygge sociale fællesskaber med andre i bebyggelsen og området. Boligerne kaldes derfor ’magnetboliger’ for at understrege betydningen af en indbygget ’tiltrækningskraft’.
Forud for projektet blev det aftalt, at der skulle gennemføres en erfaringsopsamling, når boligerne havde været i brug i et år. Denne erfaringsopsamling er foretaget af SBi som en interviewundersøgelse, og resultaterne er samlet i denne rapport.
Erfaringsopsamlingen bekræfter, at det kan lade sig gøre at omsætte det overordnede magnetboligkoncept i moderne almene boliger, hvor beboerne vil deltage i at opbygge et fællesskab – herunder et arbejdsmiljøfællesskab. På baggrund af beboernes overvejelser og vurderinger diskuteres muligheder for at videreudvikle kravene til en ny generation magnetboliger, hvor fælles rum og faciliteter inviterer til nye former for fællesskaber.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSBI forlag
Udgave1. udgave
Antal sider50
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1619-4
StatusUdgivet - 2014
NavnSBI
Vol/bind2014:10

Citer dette

@book{315c5fd1d0304b47b9fb7132fce6a109,
title = "Flintholmg{\aa}rd: Erfaringsopsamling fra f{\o}rste generation magnetboliger",
abstract = "Flintholmg{\aa}rd er en almen boligbebyggelse med 42 lejligheder. Konceptet bag byggeriet er, at man gennem arkitektonisk udformning vil appellere til og tiltr{\ae}kke beboere, der er interesserede i at opbygge sociale f{\ae}llesskaber med andre i bebyggelsen og omr{\aa}det. Boligerne kaldes derfor ’magnetboliger’ for at understrege betydningen af en indbygget ’tiltr{\ae}kningskraft’. Forud for projektet blev det aftalt, at der skulle gennemf{\o}res en erfaringsopsamling, n{\aa}r boligerne havde v{\ae}ret i brug i et {\aa}r. Denne erfaringsopsamling er foretaget af SBi som en interviewunders{\o}gelse, og resultaterne er samlet i denne rapport.Erfaringsopsamlingen bekr{\ae}fter, at det kan lade sig g{\o}re at oms{\ae}tte det overordnede magnetboligkoncept i moderne almene boliger, hvor beboerne vil deltage i at opbygge et f{\ae}llesskab – herunder et arbejdsmilj{\o}f{\ae}llesskab. P{\aa} baggrund af beboernes overvejelser og vurderinger diskuteres muligheder for at videreudvikle kravene til en ny generation magnetboliger, hvor f{\ae}lles rum og faciliteter inviterer til nye former for f{\ae}llesskaber.",
author = "Kirkeby, {Inge Mette} and Thorkild {\AE}r{\o} and Madsen, {Line Valdorff}",
year = "2014",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBI forlag",
edition = "1. udgave",

}

Flintholmgård : Erfaringsopsamling fra første generation magnetboliger. / Kirkeby, Inge Mette; Ærø, Thorkild; Madsen, Line Valdorff.

1. udgave udg. København : SBI forlag, 2014. 50 s. (SBI, Bind 2014:10).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Flintholmgård

T2 - Erfaringsopsamling fra første generation magnetboliger

AU - Kirkeby, Inge Mette

AU - Ærø, Thorkild

AU - Madsen, Line Valdorff

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Flintholmgård er en almen boligbebyggelse med 42 lejligheder. Konceptet bag byggeriet er, at man gennem arkitektonisk udformning vil appellere til og tiltrække beboere, der er interesserede i at opbygge sociale fællesskaber med andre i bebyggelsen og området. Boligerne kaldes derfor ’magnetboliger’ for at understrege betydningen af en indbygget ’tiltrækningskraft’. Forud for projektet blev det aftalt, at der skulle gennemføres en erfaringsopsamling, når boligerne havde været i brug i et år. Denne erfaringsopsamling er foretaget af SBi som en interviewundersøgelse, og resultaterne er samlet i denne rapport.Erfaringsopsamlingen bekræfter, at det kan lade sig gøre at omsætte det overordnede magnetboligkoncept i moderne almene boliger, hvor beboerne vil deltage i at opbygge et fællesskab – herunder et arbejdsmiljøfællesskab. På baggrund af beboernes overvejelser og vurderinger diskuteres muligheder for at videreudvikle kravene til en ny generation magnetboliger, hvor fælles rum og faciliteter inviterer til nye former for fællesskaber.

AB - Flintholmgård er en almen boligbebyggelse med 42 lejligheder. Konceptet bag byggeriet er, at man gennem arkitektonisk udformning vil appellere til og tiltrække beboere, der er interesserede i at opbygge sociale fællesskaber med andre i bebyggelsen og området. Boligerne kaldes derfor ’magnetboliger’ for at understrege betydningen af en indbygget ’tiltrækningskraft’. Forud for projektet blev det aftalt, at der skulle gennemføres en erfaringsopsamling, når boligerne havde været i brug i et år. Denne erfaringsopsamling er foretaget af SBi som en interviewundersøgelse, og resultaterne er samlet i denne rapport.Erfaringsopsamlingen bekræfter, at det kan lade sig gøre at omsætte det overordnede magnetboligkoncept i moderne almene boliger, hvor beboerne vil deltage i at opbygge et fællesskab – herunder et arbejdsmiljøfællesskab. På baggrund af beboernes overvejelser og vurderinger diskuteres muligheder for at videreudvikle kravene til en ny generation magnetboliger, hvor fælles rum og faciliteter inviterer til nye former for fællesskaber.

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Flintholmgård

PB - SBI forlag

CY - København

ER -

Kirkeby IM, Ærø T, Madsen LV. Flintholmgård: Erfaringsopsamling fra første generation magnetboliger. 1. udgave udg. København: SBI forlag, 2014. 50 s. (SBI, Bind 2014:10).