FN's menneskerettighedskomiteers kritik af Flygtningenævnets afgørelser

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I slutningen af 2015 afgav tre af FN's menneskerettighedskomiteer kritik af det danske Flygtningenævns praksis i dobbelt så mange tilfælde som alle komiteer i de seneste godt 11 år. I artiklen behandles den menneskeretlige kontrol af nationale asylafgørelser samt flertallet af de seneste afgørelser mod Danmark, herunder spørgsmålet om bevisbedømmelse og troværdighedsvurderinger. Det anføres, at det øgede antal kritik-sager ikke i sig selv bør føre til mindre respekt for komiteernes retlige afgørelser, og at Danmark fortsat må styrke dialogen med komiteerne med henblik på at opnå en fælles forståelse af bl.a. tilgangen til bevisbedømmelsesspørgsmål.
OriginalsprogDansk
TidsskriftEU-ret & Menneskeret
Vol/bind23
Udgave nummer1
Sider (fra-til)23-32
Antal sider10
ISSN1395-220X
StatusUdgivet - maj 2016

Emneord

  • FN komiteer
  • Flygtningenævnet
  • Menneskerettigheder
  • Asyl

Citer dette

@article{9c56376dfae24c1ba658673aa65b14bb,
title = "FN's menneskerettighedskomiteers kritik af Flygtningen{\ae}vnets afg{\o}relser",
abstract = "I slutningen af 2015 afgav tre af FN's menneskerettighedskomiteer kritik af det danske Flygtningen{\ae}vns praksis i dobbelt s{\aa} mange tilf{\ae}lde som alle komiteer i de seneste godt 11 {\aa}r. I artiklen behandles den menneskeretlige kontrol af nationale asylafg{\o}relser samt flertallet af de seneste afg{\o}relser mod Danmark, herunder sp{\o}rgsm{\aa}let om bevisbed{\o}mmelse og trov{\ae}rdighedsvurderinger. Det anf{\o}res, at det {\o}gede antal kritik-sager ikke i sig selv b{\o}r f{\o}re til mindre respekt for komiteernes retlige afg{\o}relser, og at Danmark fortsat m{\aa} styrke dialogen med komiteerne med henblik p{\aa} at opn{\aa} en f{\ae}lles forst{\aa}else af bl.a. tilgangen til bevisbed{\o}mmelsessp{\o}rgsm{\aa}l.",
keywords = "FN komiteer, Flygtningen{\ae}vnet, Menneskerettigheder, Asyl",
author = "Jesper Lindholm",
year = "2016",
month = "5",
language = "Dansk",
volume = "23",
pages = "23--32",
journal = "E U-Ret & Menneskeret",
issn = "1395-220X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "1",

}

FN's menneskerettighedskomiteers kritik af Flygtningenævnets afgørelser. / Lindholm, Jesper.

I: EU-ret & Menneskeret, Bind 23, Nr. 1, 05.2016, s. 23-32.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - FN's menneskerettighedskomiteers kritik af Flygtningenævnets afgørelser

AU - Lindholm, Jesper

PY - 2016/5

Y1 - 2016/5

N2 - I slutningen af 2015 afgav tre af FN's menneskerettighedskomiteer kritik af det danske Flygtningenævns praksis i dobbelt så mange tilfælde som alle komiteer i de seneste godt 11 år. I artiklen behandles den menneskeretlige kontrol af nationale asylafgørelser samt flertallet af de seneste afgørelser mod Danmark, herunder spørgsmålet om bevisbedømmelse og troværdighedsvurderinger. Det anføres, at det øgede antal kritik-sager ikke i sig selv bør føre til mindre respekt for komiteernes retlige afgørelser, og at Danmark fortsat må styrke dialogen med komiteerne med henblik på at opnå en fælles forståelse af bl.a. tilgangen til bevisbedømmelsesspørgsmål.

AB - I slutningen af 2015 afgav tre af FN's menneskerettighedskomiteer kritik af det danske Flygtningenævns praksis i dobbelt så mange tilfælde som alle komiteer i de seneste godt 11 år. I artiklen behandles den menneskeretlige kontrol af nationale asylafgørelser samt flertallet af de seneste afgørelser mod Danmark, herunder spørgsmålet om bevisbedømmelse og troværdighedsvurderinger. Det anføres, at det øgede antal kritik-sager ikke i sig selv bør føre til mindre respekt for komiteernes retlige afgørelser, og at Danmark fortsat må styrke dialogen med komiteerne med henblik på at opnå en fælles forståelse af bl.a. tilgangen til bevisbedømmelsesspørgsmål.

KW - FN komiteer

KW - Flygtningenævnet

KW - Menneskerettigheder

KW - Asyl

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 23

SP - 23

EP - 32

JO - E U-Ret & Menneskeret

JF - E U-Ret & Menneskeret

SN - 1395-220X

IS - 1

ER -