Fokus på fortællinger: - et opgør med metermålssamfundets logik

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Effektmåling skal ses som resultat af en tid, hvor velfærd og socialt arbejde skal kunne måles og gøres op i kvantitative størrelser. Artiklens formål er at skrive op i mod kvantificerende tilgange, der er fremherskende i et metermålssamfund, hvor tendensen i evalueringer, dokumentation af arbejde og metodiske forskningstilgange er et forsøg på at bestemme og indkredse kvalitet kvantitativt. I artiklen argumenteres i stedet for en narrativ tilgang og denne tilgangs styrker diskuteres i forhold til Mødrehjælpens projekt: Børn i skyggen af vold og der argumenteres i den forbindelse for fortællingers narrative styrke som relevant kvalitetsbegreb.
TitelMetermålssamfundet
RedaktørerHans Wadskjær