For syg til at være rask, men rask nok til at arbejde? En evaluering af rehabiliterende beskæftigelsesindsatser for modtagere af sygedagpenge.

Stella Mia Sieling-Monas

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

400 Downloads (Pure)

Abstrakt

Dette forskningsprojekt undersøger, hvilke indsatser som virker over for hvilke grupper af sygemeldte borgere. Projektet fokuserer på at forstå og forklare, hvornår og hvorfor virkninger opstår i de rehabiliterende beskæftigelsestilbud til sygemeldte, samt under hvilke omstændigheder.

Forskningsprojektet tager udgangspunkt i virkningsevaluering, som er en teoridreven tilgang til evaluering. Der tages således afsæt i formulerede programteorier bestående af antagelser om indsatsernes centrale aktiviteter, mekanismer og resultater. Disse antagelser er udarbejdet i samarbejde med praksis, og gøres til genstand for empirisk efterprøvning i afhandlingen, igennem et tværmetodisk evalueringsdesign.

Afhandlingen kombinerer et litteraturstudie, en spørgeskemaundersøgelse, en registerdataanalyse og kvalitative interviews i tre udvalgte danske kommuner. Det omfattende empiriske materiale sættes i spil i analyserne sammen med programteorien og en række teoretiske nøglebegreber, for at belyse og forklare den skitserede problemstilling.
ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-972-4
DOI
StatusUdgivet - 2018