Resumé

Vi lever i et overflodssamfund, hvor det er svært at komme i tanker om noget, vi mangler. Men også i en ”glædesløs økonomi”, hvor vi ikke bliver berusende lykkelige af at spise os mætte eller smide det snavsede tøj i en vaskemaskine, som vasker det renere end rent, uden at vi behøver røre en finger. Det er ikke længere muligt at finde glæde i konkret, nytteorienteret forbrug. Og samtidig med at lykken er blevet mere abstrakt, er den også blevet et centralt individuelt projekt. Lykken er selve målet med tilværelsen, og de typiske indikatorer for ”min lykke” er oplevelsesorienterede: lykken skal kunne mærkes i form af nydelse og sanseligt eller følelsesmæssigt nærvær i situationen her og nu.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2011
StatusUdgivet - 2011

Citer dette

@misc{607acff73d67449ca1d974009ac149c8,
title = "Forbrug af oplevelser – oplevelser af forbrug",
abstract = "Vi lever i et overflodssamfund, hvor det er sv{\ae}rt at komme i tanker om noget, vi mangler. Men ogs{\aa} i en ”gl{\ae}desl{\o}s {\o}konomi”, hvor vi ikke bliver berusende lykkelige af at spise os m{\ae}tte eller smide det snavsede t{\o}j i en vaskemaskine, som vasker det renere end rent, uden at vi beh{\o}ver r{\o}re en finger. Det er ikke l{\ae}ngere muligt at finde gl{\ae}de i konkret, nytteorienteret forbrug. Og samtidig med at lykken er blevet mere abstrakt, er den ogs{\aa} blevet et centralt individuelt projekt. Lykken er selve m{\aa}let med tilv{\ae}relsen, og de typiske indikatorer for ”min lykke” er oplevelsesorienterede: lykken skal kunne m{\ae}rkes i form af nydelse og sanseligt eller f{\o}lelsesm{\ae}ssigt n{\ae}rv{\ae}r i situationen her og nu.",
author = "Christian Jantzen",
year = "2011",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Forbrug af oplevelser – oplevelser af forbrug. / Jantzen, Christian.

2011, artikel.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Forbrug af oplevelser – oplevelser af forbrug

AU - Jantzen, Christian

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Vi lever i et overflodssamfund, hvor det er svært at komme i tanker om noget, vi mangler. Men også i en ”glædesløs økonomi”, hvor vi ikke bliver berusende lykkelige af at spise os mætte eller smide det snavsede tøj i en vaskemaskine, som vasker det renere end rent, uden at vi behøver røre en finger. Det er ikke længere muligt at finde glæde i konkret, nytteorienteret forbrug. Og samtidig med at lykken er blevet mere abstrakt, er den også blevet et centralt individuelt projekt. Lykken er selve målet med tilværelsen, og de typiske indikatorer for ”min lykke” er oplevelsesorienterede: lykken skal kunne mærkes i form af nydelse og sanseligt eller følelsesmæssigt nærvær i situationen her og nu.

AB - Vi lever i et overflodssamfund, hvor det er svært at komme i tanker om noget, vi mangler. Men også i en ”glædesløs økonomi”, hvor vi ikke bliver berusende lykkelige af at spise os mætte eller smide det snavsede tøj i en vaskemaskine, som vasker det renere end rent, uden at vi behøver røre en finger. Det er ikke længere muligt at finde glæde i konkret, nytteorienteret forbrug. Og samtidig med at lykken er blevet mere abstrakt, er den også blevet et centralt individuelt projekt. Lykken er selve målet med tilværelsen, og de typiske indikatorer for ”min lykke” er oplevelsesorienterede: lykken skal kunne mærkes i form af nydelse og sanseligt eller følelsesmæssigt nærvær i situationen her og nu.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -