Formaliteter og forvildelser

Hvis det er i Helle Helles forfatterskab

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TidsskriftSPRING - tidsskrift for moderne dansk litteratur
Udgave nummer43
Sider (fra-til)130-146
ISSN0906-9976
StatusUdgivet - 2018

Bibliografisk note

• Helle Helle
  • Realisme
  • Klasse
  • Prekariat
  • Ny dansk litteratur

@article{4a4fbbdf0c8a40b9b883079ecb0034e7,
title = "Formaliteter og forvildelser: Hvis det er i Helle Helles forfatterskab",
abstract = "Hvis det er, Helle Helles f{\o}rste Himmerlandshistorie, {\aa}bner nye perspektiver geografisk, k{\o}nsm{\ae}ssigt, tematisk, fort{\ae}llerm{\ae}ssigt. Tv{\ae}rs gennem ’realismefremmede’ elementer som litter{\ae}re allusioner, metafiktiv selvspejling, mangetydige billeder og en kompleks fort{\ae}llekonstruktion giver romanen en fremstilling af liv p{\aa} prekariatets vilk{\aa}r med hidtil uh{\o}rt skarphed. Samtidig tydeligg{\o}r den, at forfatterskabet rummer et gennemgribende engagement i en kortl{\ae}gning af provinsens Underdanmark, vel at m{\ae}rke udfoldet gennem indtagelse af nye, n{\ae}sten komplement{\ae}re positioner fra v{\ae}rk til v{\ae}rk, spring mellem synsvinkler og anl{\ae}ggelse af skiftende valoriseringer.",
keywords = "Helle Helle, Realisme, Klasse, Prekariat, Ny dansk litteratur",
author = "Anker Gemz{\o}e",
note = "ISBN 9788793358485",
year = "2018",
pages = "130--146",
journal = "SPRING - tidsskrift for moderne dansk litteratur",
issn = "0906-9976",
publisher = "Forlaget Spring",
number = "43",

Formaliteter og forvildelser : Hvis det er i Helle Helles forfatterskab. / Gemzøe, Anker.

I: SPRING - tidsskrift for moderne dansk litteratur, Nr. 43, 2018, s. 130-146.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Formaliteter og forvildelser

T2 - Hvis det er i Helle Helles forfatterskab

AU - Gemzøe, Anker

N1 - ISBN 9788793358485

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Hvis det er, Helle Helles første Himmerlandshistorie, åbner nye perspektiver geografisk, kønsmæssigt, tematisk, fortællermæssigt. Tværs gennem ’realismefremmede’ elementer som litterære allusioner, metafiktiv selvspejling, mangetydige billeder og en kompleks fortællekonstruktion giver romanen en fremstilling af liv på prekariatets vilkår med hidtil uhørt skarphed. Samtidig tydeliggør den, at forfatterskabet rummer et gennemgribende engagement i en kortlægning af provinsens Underdanmark, vel at mærke udfoldet gennem indtagelse af nye, næsten komplementære positioner fra værk til værk, spring mellem synsvinkler og anlæggelse af skiftende valoriseringer.

AB - Hvis det er, Helle Helles første Himmerlandshistorie, åbner nye perspektiver geografisk, kønsmæssigt, tematisk, fortællermæssigt. Tværs gennem ’realismefremmede’ elementer som litterære allusioner, metafiktiv selvspejling, mangetydige billeder og en kompleks fortællekonstruktion giver romanen en fremstilling af liv på prekariatets vilkår med hidtil uhørt skarphed. Samtidig tydeliggør den, at forfatterskabet rummer et gennemgribende engagement i en kortlægning af provinsens Underdanmark, vel at mærke udfoldet gennem indtagelse af nye, næsten komplementære positioner fra værk til værk, spring mellem synsvinkler og anlæggelse af skiftende valoriseringer.

KW - Helle Helle

KW - Realisme