Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng

Publikation: Working paperForskning

Bidragets oversatte titelResearch in job environment models in danish context
UdgiverLEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation
StatusUdgivet - 2006

Bibliografisk note

Notatet indgår som et dokumentarisk bilag til en forskningsansøgning.

Nielsen, K. (2006). Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng. LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation.
Nielsen, Kjeld. / Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng. LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, 2006.
@techreport{b88a0a309c2c11db8ed6000ea68e967b,
title = "Forskning i arbejdsmilj{\o}modeller i dansk sammenh{\ae}ng",
abstract = "Med udgangspunkti jobstrainmodellen (Karasek og Theorell 1990)og Scheins organisationskulturbegreb (1994) samt et gennemf{\o}rt casestudium inden for en voksenhandicaporganisation, opstilles en ny model til beskrivelse og analyse af arbejdsmilj{\o}forhold for alle personalegrupper, ansat inden for sektoren. Modellen ben{\ae}vnes ved social proces i arbejdsmilj{\o}et og der videreudvikles nye perspektiver p{\aa} problemfeltet. Modellen antager, at sociale integrationsprocesser i institutioner kan virke forbyggende p{\aa} forskellige former for arbejdsbelastende situationer. Modellens uafh{\ae}ngige og afh{\ae}ngige variable gennemg{\aa}s i arbejdspapiret. Modellen samment{\ae}nker b{\aa}de sociologiske og psykologiske faktorer og deres belastningseffekter.",
author = "Kjeld Nielsen",
note = "Notatet indg{\aa}r som et dokumentarisk bilag til en forskningsans{\o}gning.",
year = "2006",
publisher = "LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation",
type = "WorkingPaper",
institution = "LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation",

Nielsen, K 2006 'Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng' LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation.

Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng. / Nielsen, Kjeld.

LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, 2006.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng

AU - Nielsen, Kjeld

N1 - Notatet indgår som et dokumentarisk bilag til en forskningsansøgning.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Med udgangspunkti jobstrainmodellen (Karasek og Theorell 1990)og Scheins organisationskulturbegreb (1994) samt et gennemført casestudium inden for en voksenhandicaporganisation, opstilles en ny model til beskrivelse og analyse af arbejdsmiljøforhold for alle personalegrupper, ansat inden for sektoren. Modellen benævnes ved social proces i arbejdsmiljøet og der videreudvikles nye perspektiver på problemfeltet. Modellen antager, at sociale integrationsprocesser i institutioner kan virke forbyggende på forskellige former for arbejdsbelastende situationer. Modellens uafhængige og afhængige variable gennemgås i arbejdspapiret. Modellen sammentænker både sociologiske og psykologiske faktorer og deres belastningseffekter.

AB - Med udgangspunkti jobstrainmodellen (Karasek og Theorell 1990)og Scheins organisationskulturbegreb (1994) samt et gennemført casestudium inden for en voksenhandicaporganisation, opstilles en ny model til beskrivelse og analyse af arbejdsmiljøforhold for alle personalegrupper, ansat inden for sektoren. Modellen benævnes ved social proces i arbejdsmiljøet og der videreudvikles nye perspektiver på problemfeltet. Modellen antager, at sociale integrationsprocesser i institutioner kan virke forbyggende på forskellige former for arbejdsbelastende situationer. Modellens uafhængige og afhængige variable gennemgås i arbejdspapiret. Modellen sammentænker både sociologiske og psykologiske faktorer og deres belastningseffekter.

M3 - Working paper

BT - Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng

PB - LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation

Nielsen K. Forskning i arbejdsmiljømodeller i dansk sammenhæng. LEO, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation. 2006.