Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelSeminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet : Gävle Mars 1981
RedaktørerAnders Svensson
Udgivelses stedGävle
ForlagStatens institut för byggnadsforskning
Publikationsdatosep. 1981
Sider3-12
ISBN (Trykt)91-540-9111-x
StatusUdgivet - sep. 1981
Udgivet eksterntJa
NavnMeddelande/bulletin
Nummer16
Vol/bindM81
ISSN0347-4348

Nielsen, P. V. (1981). Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning. I A. Svensson (red.), Seminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet: Gävle Mars 1981 (s. 3-12). Gävle: Statens institut för byggnadsforskning . Meddelande/bulletin, Nr. 16, Bind. M81
Nielsen, Peter V. / Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning. Seminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet: Gävle Mars 1981. red. / Anders Svensson. Gävle : Statens institut för byggnadsforskning , 1981. s. 3-12 (Meddelande/bulletin; Nr. 16, Bind M81).
@inbook{679f7f0046554dbdab38266d9c086f16,
title = "Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstr{\o}mning",
abstract = "I mange ventilerede lokaler danner den indbl{\ae}ste ventilationsluft en recirkulerende str{\o}mning. Den indbl{\ae}ste str{\aa}le l{\o}ber hen under loftfladen og medriver luft fra lokalet, s{\aa} der s{\ae}ttes en luftbev{\ae}gelse i gang som er mange gange st{\o}rre end den indbl{\ae}ste m{\ae}ngde, samtidig med at str{\aa}lens hastighed aftager s{\aa} den har n{\aa}et et rimeligt niveau n{\aa}r den l{\o}ber ind i opholdszonen. Det er {\o}jensynligt, at forureningen fra en kilde i opholdszonen, fx svejser{\o}g, med denne ventilationsform vil brede sig ud i hele lokalet, og det drejer sig derfor om, at klarl{\ae}gge de sammenh{\ae}ng der er imellem ventilationens dimensionering, forureningskildens placering og de forureningskoncentrationer der vil opst{\aa} i forskellige omr{\aa}der af lokalet.",
author = "Nielsen, {Peter V.}",
year = "1981",
month = "9",
isbn = "91-540-9111-x",
pages = "3--12",
editor = "Anders Svensson",
booktitle = "Seminarium om sp{\aa}rgasm{\"a}tningen och ventilationseffektivitet",
publisher = "Statens institut f{\"o}r byggnadsforskning",

Nielsen, PV 1981, Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning. i A Svensson (red.), Seminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet: Gävle Mars 1981. Statens institut för byggnadsforskning , Gävle, Meddelande/bulletin, nr. 16, bind M81, s. 3-12.

Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning. / Nielsen, Peter V.

TY - CHAP

T1 - Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning

AU - Nielsen, Peter V.

PY - 1981/9

Y1 - 1981/9

N2 - I mange ventilerede lokaler danner den indblæste ventilationsluft en recirkulerende strømning. Den indblæste stråle løber hen under loftfladen og medriver luft fra lokalet, så der sættes en luftbevægelse i gang som er mange gange større end den indblæste mængde, samtidig med at strålens hastighed aftager så den har nået et rimeligt niveau når den løber ind i opholdszonen. Det er øjensynligt, at forureningen fra en kilde i opholdszonen, fx svejserøg, med denne ventilationsform vil brede sig ud i hele lokalet, og det drejer sig derfor om, at klarlægge de sammenhæng der er imellem ventilationens dimensionering, forureningskildens placering og de forureningskoncentrationer der vil opstå i forskellige områder af lokalet.

AB - I mange ventilerede lokaler danner den indblæste ventilationsluft en recirkulerende strømning. Den indblæste stråle løber hen under loftfladen og medriver luft fra lokalet, så der sættes en luftbevægelse i gang som er mange gange større end den indblæste mængde, samtidig med at strålens hastighed aftager så den har nået et rimeligt niveau når den løber ind i opholdszonen. Det er øjensynligt, at forureningen fra en kilde i opholdszonen, fx svejserøg, med denne ventilationsform vil brede sig ud i hele lokalet, og det drejer sig derfor om, at klarlægge de sammenhæng der er imellem ventilationens dimensionering, forureningskildens placering og de forureningskoncentrationer der vil opstå i forskellige områder af lokalet.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 91-540-9111-x

SP - 3

EP - 12

BT - Seminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet

A2 - Svensson, Anders

PB - Statens institut för byggnadsforskning

CY - Gävle

Nielsen PV. Forureningsfordeling i ventilerede lokaler med plan recirkulerende luftstrømning. I Svensson A, red., Seminarium om spårgasmätningen och ventilationseffektivitet: Gävle Mars 1981. Gävle: Statens institut för byggnadsforskning . 1981. s. 3-12. (Meddelande/bulletin; Nr. 16, Bind M81).