Fra vidensproduktion til forskningspoetik

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Fokus er her på den personlige og eksistentielle dimension i praksisbaseret og fænomenologisk forskning og den 'forskningspoetik', som forskeren må dvæle ved og gøre sig bevidst om i forskningsarbejdet. Med udgangspunkt i designforskningens skelnen mellem 'Research on Design' og 'Research by Design' spørges der til om en lignende forskningsforståelse kan og bør komme i spil, når vi vil forstå en profession 'indefra' professionsudøverens egen livsverden.
OriginalsprogDansk
TidsskriftGjallerhorn
Udgave nummer13
Sider (fra-til)82-89
Antal sider7
ISSN1604-4894
StatusUdgivet - 2011
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • vidensproduktion
  • forskningspoetik
  • Research by Design
  • undren
  • praksisfænomenologi
  • kvalitativ forskning

Citer dette

@article{422c6fa0917e473f9e9114ccd5360f04,
title = "Fra vidensproduktion til forskningspoetik",
abstract = "Fokus er her p{\aa} den personlige og eksistentielle dimension i praksisbaseret og f{\ae}nomenologisk forskning og den 'forskningspoetik', som forskeren m{\aa} dv{\ae}le ved og g{\o}re sig bevidst om i forskningsarbejdet. Med udgangspunkt i designforskningens skelnen mellem 'Research on Design' og 'Research by Design' sp{\o}rges der til om en lignende forskningsforst{\aa}else kan og b{\o}r komme i spil, n{\aa}r vi vil forst{\aa} en profession 'indefra' professionsud{\o}verens egen livsverden.",
keywords = "vidensproduktion, forskningspoetik, Research by Design, undren, praksisf{\ae}nomenologi, kvalitativ forskning",
author = "Hansen, {Finn Thorbj{\o}rn}",
year = "2011",
language = "Dansk",
pages = "82--89",
journal = "Tidsskrift for professionsstudier",
issn = "2446-0273",
publisher = "Professionsh{\o}jskolen VIA University College",
number = "13",

}

Fra vidensproduktion til forskningspoetik. / Hansen, Finn Thorbjørn.

I: Gjallerhorn, Nr. 13, 2011, s. 82-89.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Fra vidensproduktion til forskningspoetik

AU - Hansen, Finn Thorbjørn

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Fokus er her på den personlige og eksistentielle dimension i praksisbaseret og fænomenologisk forskning og den 'forskningspoetik', som forskeren må dvæle ved og gøre sig bevidst om i forskningsarbejdet. Med udgangspunkt i designforskningens skelnen mellem 'Research on Design' og 'Research by Design' spørges der til om en lignende forskningsforståelse kan og bør komme i spil, når vi vil forstå en profession 'indefra' professionsudøverens egen livsverden.

AB - Fokus er her på den personlige og eksistentielle dimension i praksisbaseret og fænomenologisk forskning og den 'forskningspoetik', som forskeren må dvæle ved og gøre sig bevidst om i forskningsarbejdet. Med udgangspunkt i designforskningens skelnen mellem 'Research on Design' og 'Research by Design' spørges der til om en lignende forskningsforståelse kan og bør komme i spil, når vi vil forstå en profession 'indefra' professionsudøverens egen livsverden.

KW - vidensproduktion

KW - forskningspoetik

KW - Research by Design

KW - undren

KW - praksisfænomenologi

KW - kvalitativ forskning

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 82

EP - 89

JO - Tidsskrift for professionsstudier

JF - Tidsskrift for professionsstudier

SN - 2446-0273

IS - 13

ER -