Frit valg af folkeskole

• skoledistrikt

@book{6f98ece7d4764dac920db27e86d10d60,
title = "Frit valg af folkeskole: Motiver og muligheder i Aalborg",
abstract = "For{\ae}ldres valg af skole til deres b{\o}rn er et tema, som ofte dukker op i den skole- og uddannelsespolitiske debat. Det forst{\aa}s n{\ae}sten altid p{\aa} en bestemt m{\aa}de, nemlig som et valg mellem folkeskoler og frie grundskoler, ogs{\aa} kaldet privatskoler. Men for{\ae}ldre v{\ae}lger ogs{\aa} skole inden for folkeskolen. Is{\ae}r i byomr{\aa}der v{\ae}lger de mellem forskellige folkeskoler og g{\o}r det ud fra mange motiver. Vejen til skole, skolernes faglige ry, skolernes elevgrupper og andre forhold kan motivere for{\ae}ldre til at v{\ae}lge en anden folkeskole end den, hvis distrikt de er knyttet til. Og politikerne har gennem lovgivning om frit skolevalg givet for{\ae}ldrene st{\o}rre spillerum for at v{\ae}lge inden for folkeskolen. Denne bog bidrager til at forst{\aa} for{\ae}ldrenes valg af skole inden for folkeskolen. Gennem interviews belyses en r{\ae}kke for{\ae}ldres overvejelser i forbindelse med skolevalget og deres motiver til at v{\ae}lge en folkeskole uden for eget skoledistrikt. Konsekvenserne af disse valg diskuteres og resultaterne s{\ae}ttes i sammenh{\ae}ng med anden dansk og international forskning om skolevalg.",
keywords = "skolevalg, for{\ae}ldre, aalborg, New Public Management, skoledistrikt",
author = "Anna Bomholt and Rasmussen, {Palle Damkj{\ae}r}",
year = "2019",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1.",

Frit valg af folkeskole : Motiver og muligheder i Aalborg. / Bomholt, Anna; Rasmussen, Palle Damkjær.

1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. 78 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Frit valg af folkeskole

T2 - Motiver og muligheder i Aalborg

AU - Bomholt, Anna

AU - Rasmussen, Palle Damkjær

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Forældres valg af skole til deres børn er et tema, som ofte dukker op i den skole- og uddannelsespolitiske debat. Det forstås næsten altid på en bestemt måde, nemlig som et valg mellem folkeskoler og frie grundskoler, også kaldet privatskoler. Men forældre vælger også skole inden for folkeskolen. Især i byområder vælger de mellem forskellige folkeskoler og gør det ud fra mange motiver. Vejen til skole, skolernes faglige ry, skolernes elevgrupper og andre forhold kan motivere forældre til at vælge en anden folkeskole end den, hvis distrikt de er knyttet til. Og politikerne har gennem lovgivning om frit skolevalg givet forældrene større spillerum for at vælge inden for folkeskolen. Denne bog bidrager til at forstå forældrenes valg af skole inden for folkeskolen. Gennem interviews belyses en række forældres overvejelser i forbindelse med skolevalget og deres motiver til at vælge en folkeskole uden for eget skoledistrikt. Konsekvenserne af disse valg diskuteres og resultaterne sættes i sammenhæng med anden dansk og international forskning om skolevalg.

AB - Forældres valg af skole til deres børn er et tema, som ofte dukker op i den skole- og uddannelsespolitiske debat. Det forstås næsten altid på en bestemt måde, nemlig som et valg mellem folkeskoler og frie grundskoler, også kaldet privatskoler. Men forældre vælger også skole inden for folkeskolen. Især i byområder vælger de mellem forskellige folkeskoler og gør det ud fra mange motiver. Vejen til skole, skolernes faglige ry, skolernes elevgrupper og andre forhold kan motivere forældre til at vælge en anden folkeskole end den, hvis distrikt de er knyttet til. Og politikerne har gennem lovgivning om frit skolevalg givet forældrene større spillerum for at vælge inden for folkeskolen. Denne bog bidrager til at forstå forældrenes valg af skole inden for folkeskolen. Gennem interviews belyses en række forældres overvejelser i forbindelse med skolevalget og deres motiver til at vælge en folkeskole uden for eget skoledistrikt. Konsekvenserne af disse valg diskuteres og resultaterne sættes i sammenhæng med anden dansk og international forskning om skolevalg.

KW - skolevalg

KW - forældre

KW - aalborg

KW - New Public Management

KW - skoledistrikt

UR - https://aauforlag.dk/shop/laering-og-uddannelse-(1)/frit-valg-af-folkeskole-motiver-og-muligheder.aspx

M3 - Bog

BT - Frit valg af folkeskole

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Bomholt A, Rasmussen PD. Frit valg af folkeskole: Motiver og muligheder i Aalborg. 1. udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2019. 78 s.