Funktionelle anfald

Anne Sofie Hansen, Mai Bjørnskov Mikkelsen

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

Denne hjemmeside er rettet til patienter med funktionelle anfald, deres pårørende og sundhedsprofessionelle. Disse anfald har mange forskellige betegnelser (fx funktionelle anfald, psykogene non-epileptiske anfald, dissociative kramper og pseudoanfald), der alle referer til den samme lidelse. For læselighedens skyld, er betegnelsen ”funktionelle anfald” anvendt på denne hjemmeside, men sidens indhold har relevans på tværs af ovenstående betegnelser.

Formålet med hjemmesiden er at give patienter med funktionelle anfald, deres pårørende og andre interesserede indsigt i den eksisterende viden om funktionelle anfald. Den tilgængelige information på hjemmesiden er afledt af den videnskabelige litteratur på området og eksisterende informationsmateriale fra udlandet. Hjemmesiden opdateres løbende i overensstemmelse med den nyeste forskning.

Ud over ovenstående formål, så er ønsket også at portrættere livet med funktionelle anfald set indefra. Derfor inkluderer hjemmesiden interviews med patienter, der har funktionelle anfald. Disse patienter er også blevet konsulteret med henblik på at illustrere, hvordan hverdagslivet med funktionelle anfald kan se ud og videreformidle tips til at håndtere en hverdag med en kronisk lidelse.

Hjemmesiden er finansieret af TrygFonden og udviklet i et samarbejde mellem Enhed for Psykoonkologi og Sundhedspsykologi (EPoS), Aarhus Universitet og Funktionelle Lidelser, Aarhus Universitetshospital. Et ekspertpanel og et brugerpanel har bidraget til tilpasning og udvikling af hjemmesideindholdet.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2021
StatusUdgivet - 2021

Bibliografisk note

Projektet er finansieret af Trygfonden, udgår fra Enhed for Psykoonkologi og Sundhedspsykologi (EPoS), Psykologisk Institut, Aarhus Universitet og udføres i samarbejde med Funktionelle Lidelser, Aarhus Universitetshospital.

Copyright på alt indhold på hjemmesiden © Anne Sofie Hansen & Mai Mikkelsen. Indholdet må citeres med tydelig kildehenvisning og der kan frit linkes til siden fra andre hjemmesider.

Citationsformater