GIS-baseret havplanlægning i Østersøregionen

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskning

Resumé

Indenfor de seneste årtier er der en langt mere omfattende udnyttelse af havets ressourcer og et særligt fokus på vækstpotentialet i den ”blå økonomi”. Samtidig er der en erkendelse af behovet for en mere helhedsorienteret hånd-tering og planlægning af den menneskelige aktivitet, som påvirker det marine miljø og dets økosystemer. Danmark skal senest i 2021 have sin første havplan klar. En forudsæt-ning er i den sammenhæng, at der findes egnede planlæg-ningsværktøjer, og at der er adgang til data - også på tværs af lande grænser. Her præsenteres de foreløbige resultater fra igangværende EU-projekter samt brugen af GIS-værktøjer i forbindelse med havplanlægning i Østersøen.
OriginalsprogDansk
TidsskriftGeoforum Perspektiv - Tidsskrift for Geografisk Information
Vol/bind16
Udgave nummer30
Sider (fra-til)26-29
Antal sider4
ISSN1601-8796
DOI
StatusUdgivet - 2017

Citer dette

@inproceedings{c559ba61b7a44883bd6671bcac53aadf,
title = "GIS-baseret havplanl{\ae}gning i {\O}sters{\o}regionen",
abstract = "Indenfor de seneste {\aa}rtier er der en langt mere omfattende udnyttelse af havets ressourcer og et s{\ae}rligt fokus p{\aa} v{\ae}kstpotentialet i den ”bl{\aa} {\o}konomi”. Samtidig er der en erkendelse af behovet for en mere helhedsorienteret h{\aa}nd-tering og planl{\ae}gning af den menneskelige aktivitet, som p{\aa}virker det marine milj{\o} og dets {\o}kosystemer. Danmark skal senest i 2021 have sin f{\o}rste havplan klar. En foruds{\ae}t-ning er i den sammenh{\ae}ng, at der findes egnede planl{\ae}g-ningsv{\ae}rkt{\o}jer, og at der er adgang til data - ogs{\aa} p{\aa} tv{\ae}rs af lande gr{\ae}nser. Her pr{\ae}senteres de forel{\o}bige resultater fra igangv{\ae}rende EU-projekter samt brugen af GIS-v{\ae}rkt{\o}jer i forbindelse med havplanl{\ae}gning i {\O}sters{\o}en.",
author = "Schr{\o}der, {Anne Lise} and Hansen, {Henning Sten}",
year = "2017",
doi = "10.5278/ojs.perspektiv.v16i30.2121",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "26--29",
journal = "Geoforum Perspektiv",
issn = "1601-8796",
publisher = "Geoforum Danmark",
number = "30",

}

GIS-baseret havplanlægning i Østersøregionen. / Schrøder, Anne Lise; Hansen, Henning Sten.

I: Geoforum Perspektiv - Tidsskrift for Geografisk Information, Bind 16, Nr. 30, 2017, s. 26-29.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskning

TY - GEN

T1 - GIS-baseret havplanlægning i Østersøregionen

AU - Schrøder, Anne Lise

AU - Hansen, Henning Sten

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Indenfor de seneste årtier er der en langt mere omfattende udnyttelse af havets ressourcer og et særligt fokus på vækstpotentialet i den ”blå økonomi”. Samtidig er der en erkendelse af behovet for en mere helhedsorienteret hånd-tering og planlægning af den menneskelige aktivitet, som påvirker det marine miljø og dets økosystemer. Danmark skal senest i 2021 have sin første havplan klar. En forudsæt-ning er i den sammenhæng, at der findes egnede planlæg-ningsværktøjer, og at der er adgang til data - også på tværs af lande grænser. Her præsenteres de foreløbige resultater fra igangværende EU-projekter samt brugen af GIS-værktøjer i forbindelse med havplanlægning i Østersøen.

AB - Indenfor de seneste årtier er der en langt mere omfattende udnyttelse af havets ressourcer og et særligt fokus på vækstpotentialet i den ”blå økonomi”. Samtidig er der en erkendelse af behovet for en mere helhedsorienteret hånd-tering og planlægning af den menneskelige aktivitet, som påvirker det marine miljø og dets økosystemer. Danmark skal senest i 2021 have sin første havplan klar. En forudsæt-ning er i den sammenhæng, at der findes egnede planlæg-ningsværktøjer, og at der er adgang til data - også på tværs af lande grænser. Her præsenteres de foreløbige resultater fra igangværende EU-projekter samt brugen af GIS-værktøjer i forbindelse med havplanlægning i Østersøen.

U2 - 10.5278/ojs.perspektiv.v16i30.2121

DO - 10.5278/ojs.perspektiv.v16i30.2121

M3 - Konferenceartikel i tidsskrift

VL - 16

SP - 26

EP - 29

JO - Geoforum Perspektiv

JF - Geoforum Perspektiv

SN - 1601-8796

IS - 30

ER -