Hearing loss, health, stress and work-life

How to reduce labour market stress among persons with hearing loss

Bidragets oversatte titel: Høretab, sundhed, stress og arbejdsliv: Reduktion af stress på arbejdspladsen blandt personer med høretab

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

728 Downloads (Pure)

OriginalsprogEngelsk
ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-384-5
DOI
StatusUdgivet - 2015
NavnPh.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-123X

Bibliografisk note

Claus Andreas Foss Rosenstand, Hovedvejleder
Marianne Lykke, Bivejleder

• Høretab, stress, salutogenese, oplevelse af sammenhæng, selvmonitorering, Quantify Yourself, organisationsteori, eHealth

Lund, Katja. / Hearing loss, health, stress and work-life : How to reduce labour market stress among persons with hearing loss. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 301 s. (Ph.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{40790818805d41c39316f891a02b4bcb,
title = "Hearing loss, health, stress and work-life: How to reduce labour market stress among persons with hearing loss",
abstract = "Id{\'e}en om denne Ph.D. et vokset ud af et {\o}nske om at afd{\ae}kke de faktorer, der ligger til grund for, at personer med h{\o}retab oplever stress, som kan resultere i stressrelateret sygefrav{\ae}r fra arbejdspladsen. M{\aa}lgruppen er erhvervsaktive personer med h{\o}retab, som anvender det talte og auditive sprog som det prim{\ae}re. Studiet bygger p{\aa} en biopsykosocial stressforst{\aa}else og en salutogenetisk overbevisning, der handler om, at forskellige aspekter og kontekster i livet h{\ae}nger ul{\o}seligt sammen og at helheden af disse kontekster er afg{\o}rende for vores evne til at h{\aa}ndtere de stressorer, vi m{\o}der i vores daglige liv.",
keywords = "H{\o}retab, stress, salutogenese, oplevelse af sammenh{\ae}ng, selvmonitorering, Quantify Yourself, organisationsteori, eHealth",
author = "Katja Lund",
note = "Claus Andreas Foss Rosenstand, Hovedvejleder Marianne Lykke, Bivejleder",
year = "2015",
doi = "10.5278/vbn.phd.hum.00005",
language = "English",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Hearing loss, health, stress and work-life : How to reduce labour market stress among persons with hearing loss. / Lund, Katja.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Hearing loss, health, stress and work-life

T2 - How to reduce labour market stress among persons with hearing loss

AU - Lund, Katja

N1 - Claus Andreas Foss Rosenstand, Hovedvejleder Marianne Lykke, Bivejleder

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Idéen om denne Ph.D. et vokset ud af et ønske om at afdække de faktorer, der ligger til grund for, at personer med høretab oplever stress, som kan resultere i stressrelateret sygefravær fra arbejdspladsen. Målgruppen er erhvervsaktive personer med høretab, som anvender det talte og auditive sprog som det primære. Studiet bygger på en biopsykosocial stressforståelse og en salutogenetisk overbevisning, der handler om, at forskellige aspekter og kontekster i livet hænger uløseligt sammen og at helheden af disse kontekster er afgørende for vores evne til at håndtere de stressorer, vi møder i vores daglige liv.

AB - Idéen om denne Ph.D. et vokset ud af et ønske om at afdække de faktorer, der ligger til grund for, at personer med høretab oplever stress, som kan resultere i stressrelateret sygefravær fra arbejdspladsen. Målgruppen er erhvervsaktive personer med høretab, som anvender det talte og auditive sprog som det primære. Studiet bygger på en biopsykosocial stressforståelse og en salutogenetisk overbevisning, der handler om, at forskellige aspekter og kontekster i livet hænger uløseligt sammen og at helheden af disse kontekster er afgørende for vores evne til at håndtere de stressorer, vi møder i vores daglige liv.

KW - Høretab, stress, salutogenese, oplevelse af sammenhæng, selvmonitorering, Quantify Yourself, organisationsteori, eHealth

U2 - 10.5278/vbn.phd.hum.00005

DO - 10.5278/vbn.phd.hum.00005

M3 - Ph.D. thesis