Høringssvar vedr. udlejning af almene boliger til virksomheder

Publikation: Bidrag til udredning/notatBidrag til besvarelse af spørgsmål/høringerRådgivning

89 Downloads (Pure)

Resumé

Høringssvaret vedrører en foreslået ændring af lov om leje af almene boliger, hvorefter udlejning af almene boliger til virksomheder m.v. (juridiske personer) med henblik på videreudlejning til beboelse, skal være omfattet af erhvervslejeloven. Den tilsvarende situation, hvor udlejning til videreudlejning angår et boliglejemål på det private lejemarkede, er omfattet af lejeloven, jf. lejelovens § 1, stk. 1. Såfremt ændringen vedtages, vil to helt ens situationer, reguleres af to forskellige lovgivninger. Forfatteren anfører derfor, at ændringsforslaget aktualiserer overvejelser om, hvilket regelsæt der bør regulere situationen, da sitiationen bør behandles ens. Endvidere påpeges, at der forsat er betydelige problemsstillinger forbundet med fremleje, som der retssikkerhedsmæssigt bør tages højde for, eventuelt ved helt at retænke regulering af leje med henblik på videreudlejning.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2012
Antal sider2
Fil nr.2012-2417
StatusUdgivet - 2012

Emneord

  • fremleje videreudlejning stråmand almene boliger lejelovens anvendelsesområde

Citer dette

@misc{ae4b431dbf834b299f317f6e56ea6fd0,
title = "H{\o}ringssvar vedr. udlejning af almene boliger til virksomheder",
abstract = "H{\o}ringssvaret vedr{\o}rer en foresl{\aa}et {\ae}ndring af lov om leje af almene boliger, hvorefter udlejning af almene boliger til virksomheder m.v. (juridiske personer) med henblik p{\aa} videreudlejning til beboelse, skal v{\ae}re omfattet af erhvervslejeloven. Den tilsvarende situation, hvor udlejning til videreudlejning ang{\aa}r et boliglejem{\aa}l p{\aa} det private lejemarkede, er omfattet af lejeloven, jf. lejelovens § 1, stk. 1. S{\aa}fremt {\ae}ndringen vedtages, vil to helt ens situationer, reguleres af to forskellige lovgivninger. Forfatteren anf{\o}rer derfor, at {\ae}ndringsforslaget aktualiserer overvejelser om, hvilket regels{\ae}t der b{\o}r regulere situationen, da sitiationen b{\o}r behandles ens. Endvidere p{\aa}peges, at der forsat er betydelige problemsstillinger forbundet med fremleje, som der retssikkerhedsm{\ae}ssigt b{\o}r tages h{\o}jde for, eventuelt ved helt at ret{\ae}nke regulering af leje med henblik p{\aa} videreudlejning.",
keywords = "fremleje videreudlejning str{\aa}mand almene boliger lejelovens anvendelsesomr{\aa}de",
author = "Louise Faber",
year = "2012",
language = "Dansk",

}

Høringssvar vedr. udlejning af almene boliger til virksomheder. / Faber, Louise.

Nr. 2012-2417, 2012. 2 s.

Publikation: Bidrag til udredning/notatBidrag til besvarelse af spørgsmål/høringerRådgivning

TY - GEN

T1 - Høringssvar vedr. udlejning af almene boliger til virksomheder

AU - Faber, Louise

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Høringssvaret vedrører en foreslået ændring af lov om leje af almene boliger, hvorefter udlejning af almene boliger til virksomheder m.v. (juridiske personer) med henblik på videreudlejning til beboelse, skal være omfattet af erhvervslejeloven. Den tilsvarende situation, hvor udlejning til videreudlejning angår et boliglejemål på det private lejemarkede, er omfattet af lejeloven, jf. lejelovens § 1, stk. 1. Såfremt ændringen vedtages, vil to helt ens situationer, reguleres af to forskellige lovgivninger. Forfatteren anfører derfor, at ændringsforslaget aktualiserer overvejelser om, hvilket regelsæt der bør regulere situationen, da sitiationen bør behandles ens. Endvidere påpeges, at der forsat er betydelige problemsstillinger forbundet med fremleje, som der retssikkerhedsmæssigt bør tages højde for, eventuelt ved helt at retænke regulering af leje med henblik på videreudlejning.

AB - Høringssvaret vedrører en foreslået ændring af lov om leje af almene boliger, hvorefter udlejning af almene boliger til virksomheder m.v. (juridiske personer) med henblik på videreudlejning til beboelse, skal være omfattet af erhvervslejeloven. Den tilsvarende situation, hvor udlejning til videreudlejning angår et boliglejemål på det private lejemarkede, er omfattet af lejeloven, jf. lejelovens § 1, stk. 1. Såfremt ændringen vedtages, vil to helt ens situationer, reguleres af to forskellige lovgivninger. Forfatteren anfører derfor, at ændringsforslaget aktualiserer overvejelser om, hvilket regelsæt der bør regulere situationen, da sitiationen bør behandles ens. Endvidere påpeges, at der forsat er betydelige problemsstillinger forbundet med fremleje, som der retssikkerhedsmæssigt bør tages højde for, eventuelt ved helt at retænke regulering af leje med henblik på videreudlejning.

KW - fremleje videreudlejning stråmand almene boliger lejelovens anvendelsesområde

M3 - Bidrag til besvarelse af spørgsmål/høringer

ER -