Handicaporganisationernes hus: Evaluering af proces og værk

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivningpeer review

Abstract

I 2012 åbnede Danske Handicaporganisationer (DH) dørene til et nyt kontorhus i Høje Taastrup, som samler DH’s medlemsorganisationer under ét tag. DH havde fra start en målsætning om, at Handicaporganisationernes Hus skulle være et internationalt foregangsbyggeri for tilgængelighed og universelt design.

Tre år efter åbningen har SBi afsluttet en evaluering af bygningen, byggeprocessen og brugernes oplevelse af huset. Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel på et overordentligt tilgængeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende løsninger på verdensplan, men til gengæld introducerer det nogle betydningsfulde løsninger i dansk kontekst.

Bygherrens klare målsætning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets aktører har haft stor betydning for det høje niveau af integreret tilgængelighed. Evalueringen viser, hvordan processen har afgørende betydning for, at det færdige byggeri er blevet tilgængeligt. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilgængelige løsninger.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSBi Forlag
Antal sider192
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1768-9
Rekvirerende organisationRealdania
StatusUdgivet - maj 2016

Emneord

  • Tilgængelighed
  • universel design
  • arkitektur
  • designproces
  • proces
  • evaluering

Citationsformater