Handlingsplan for storskala anvendelse af elektrolyse i Danmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

728 Downloads (Pure)

Resumé

Elektrolyse af vand er en kemisk proces, som er blevet anvendt til industrielle formål i mange år. Interessen for brug af elektrolyse i energisektoren er stor, men udrulningen er kompleks og går for langsomt. Dette skal ændres inden for en overskuelig fremtid, både fordi behovet for brint til den tunge transport er stor, og fordi lagring af elektricitet ved hjælp af brint kan give os mulighed for at bruge mere fluktuerende vedvarende energi i systemet. Lagring af elektroner i kemisk energi via elektrolyse udgør et alternativ til direkte lagring af elektricitet eller varmelagring.
Danmark bør allerede nu påbegynde implementeringen af elektrolyse i energisystemet i mindre skala. Herved kan målsætningen om 100% vedvarende energi i 2050 blive realiseret, hvor der kan være brug for flere hundrede MW elektrolyse, hvis man følger mange af de scenarioer der er lavet for 2050. I disse anses elektrolyse nemlig for at være en vigtig del af det fremtidige energisystem.
Denne handlingsplan er inddelt i fire dele og er baseret på interessentinput, tidligere analyser og litteraturstudier. Handlingsplanen præsenterer en liste over aktiviteter og tiltag, som kan iværksættes for at fremskynde implementeringen af elektrolyseanlæg. Danmark har en unik mulighed for at blive en central aktør inden for elektrolyse og produktion af elektrofuels, da Danmark med sin høje andel af vedvarende energikilder kan fungere som testcenter for integration af vedvarende energi og integrationsteknologier, samt som producent af brændsler til den tunge transport.
OriginalsprogDansk
Antal sider46
ISBN (Elektronisk)978-87-93541-03-0
StatusUdgivet - okt. 2018

Fingerprint

Mite Infestations

Citer dette

@book{0c35b42f51784116b1c0da513e2024ed,
title = "Handlingsplan for storskala anvendelse af elektrolyse i Danmark",
abstract = "Elektrolyse af vand er en kemisk proces, som er blevet anvendt til industrielle form{\aa}l i mange {\aa}r. Interessen for brug af elektrolyse i energisektoren er stor, men udrulningen er kompleks og g{\aa}r for langsomt. Dette skal {\ae}ndres inden for en overskuelig fremtid, b{\aa}de fordi behovet for brint til den tunge transport er stor, og fordi lagring af elektricitet ved hj{\ae}lp af brint kan give os mulighed for at bruge mere fluktuerende vedvarende energi i systemet. Lagring af elektroner i kemisk energi via elektrolyse udg{\o}r et alternativ til direkte lagring af elektricitet eller varmelagring.Danmark b{\o}r allerede nu p{\aa}begynde implementeringen af elektrolyse i energisystemet i mindre skala. Herved kan m{\aa}ls{\ae}tningen om 100{\%} vedvarende energi i 2050 blive realiseret, hvor der kan v{\ae}re brug for flere hundrede MW elektrolyse, hvis man f{\o}lger mange af de scenarioer der er lavet for 2050. I disse anses elektrolyse nemlig for at v{\ae}re en vigtig del af det fremtidige energisystem.Denne handlingsplan er inddelt i fire dele og er baseret p{\aa} interessentinput, tidligere analyser og litteraturstudier. Handlingsplanen pr{\ae}senterer en liste over aktiviteter og tiltag, som kan iv{\ae}rks{\ae}ttes for at fremskynde implementeringen af elektrolyseanl{\ae}g. Danmark har en unik mulighed for at blive en central akt{\o}r inden for elektrolyse og produktion af elektrofuels, da Danmark med sin h{\o}je andel af vedvarende energikilder kan fungere som testcenter for integration af vedvarende energi og integrationsteknologier, samt som producent af br{\ae}ndsler til den tunge transport.",
author = "Skov, {Iva Ridjan} and Mathiesen, {Brian Vad}",
year = "2018",
month = "10",
language = "Dansk",

}

Handlingsplan for storskala anvendelse af elektrolyse i Danmark. / Skov, Iva Ridjan; Mathiesen, Brian Vad.

2018. 46 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Handlingsplan for storskala anvendelse af elektrolyse i Danmark

AU - Skov, Iva Ridjan

AU - Mathiesen, Brian Vad

PY - 2018/10

Y1 - 2018/10

N2 - Elektrolyse af vand er en kemisk proces, som er blevet anvendt til industrielle formål i mange år. Interessen for brug af elektrolyse i energisektoren er stor, men udrulningen er kompleks og går for langsomt. Dette skal ændres inden for en overskuelig fremtid, både fordi behovet for brint til den tunge transport er stor, og fordi lagring af elektricitet ved hjælp af brint kan give os mulighed for at bruge mere fluktuerende vedvarende energi i systemet. Lagring af elektroner i kemisk energi via elektrolyse udgør et alternativ til direkte lagring af elektricitet eller varmelagring.Danmark bør allerede nu påbegynde implementeringen af elektrolyse i energisystemet i mindre skala. Herved kan målsætningen om 100% vedvarende energi i 2050 blive realiseret, hvor der kan være brug for flere hundrede MW elektrolyse, hvis man følger mange af de scenarioer der er lavet for 2050. I disse anses elektrolyse nemlig for at være en vigtig del af det fremtidige energisystem.Denne handlingsplan er inddelt i fire dele og er baseret på interessentinput, tidligere analyser og litteraturstudier. Handlingsplanen præsenterer en liste over aktiviteter og tiltag, som kan iværksættes for at fremskynde implementeringen af elektrolyseanlæg. Danmark har en unik mulighed for at blive en central aktør inden for elektrolyse og produktion af elektrofuels, da Danmark med sin høje andel af vedvarende energikilder kan fungere som testcenter for integration af vedvarende energi og integrationsteknologier, samt som producent af brændsler til den tunge transport.

AB - Elektrolyse af vand er en kemisk proces, som er blevet anvendt til industrielle formål i mange år. Interessen for brug af elektrolyse i energisektoren er stor, men udrulningen er kompleks og går for langsomt. Dette skal ændres inden for en overskuelig fremtid, både fordi behovet for brint til den tunge transport er stor, og fordi lagring af elektricitet ved hjælp af brint kan give os mulighed for at bruge mere fluktuerende vedvarende energi i systemet. Lagring af elektroner i kemisk energi via elektrolyse udgør et alternativ til direkte lagring af elektricitet eller varmelagring.Danmark bør allerede nu påbegynde implementeringen af elektrolyse i energisystemet i mindre skala. Herved kan målsætningen om 100% vedvarende energi i 2050 blive realiseret, hvor der kan være brug for flere hundrede MW elektrolyse, hvis man følger mange af de scenarioer der er lavet for 2050. I disse anses elektrolyse nemlig for at være en vigtig del af det fremtidige energisystem.Denne handlingsplan er inddelt i fire dele og er baseret på interessentinput, tidligere analyser og litteraturstudier. Handlingsplanen præsenterer en liste over aktiviteter og tiltag, som kan iværksættes for at fremskynde implementeringen af elektrolyseanlæg. Danmark har en unik mulighed for at blive en central aktør inden for elektrolyse og produktion af elektrofuels, da Danmark med sin høje andel af vedvarende energikilder kan fungere som testcenter for integration af vedvarende energi og integrationsteknologier, samt som producent af brændsler til den tunge transport.

M3 - Rapport

BT - Handlingsplan for storskala anvendelse af elektrolyse i Danmark

ER -