HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS: EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE

Bibliografisk note

Michael Hviid Jacobsen, Hovedvejleder
Jan Brødslev Olsen, Bivejleder

Graven, V. P. (2015). HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS: EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet https://doi.org/10.5278/vbn.phd.socsci.00012
Graven, Vibeke Poulsen. / HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS : EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 313 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{fccc71a45dae464aa990ba024697de7f,
title = "HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS: EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR D{\O}ENDE PÅ HOSPICE",
abstract = "Hospicefilosofi i praksis – eksistentiel/{\aa}ndelig omsorg for d{\o}ende p{\aa} hospice er resultatet af et ph.d.-projekt indenfor forskningsomr{\aa}det Humanistisk palliation og thanatologi. Afhandlingen bidrager til en tv{\ae}rvidenskabelig forst{\aa}else af eksistentiel/{\aa}ndelig omsorg for d{\o}ende som en praksis, der udspiller sig i relationen med d{\o}ende, men ogs{\aa} er pr{\ae}get af samfundsm{\ae}ssige forestillinger om d{\o}den. Vibeke Graven har anvendt filosofiske samtaler forskningsmetodisk for at inddrage praktikere som medfortolkere af deres egen praksis. En deltagergruppe fra Hospice Limfjord har medvirket og muliggjort en fortl{\o}bende validering i dybden af den udviklede forst{\aa}else. Afhandlingen bidrager med en praksisn{\ae}r forst{\aa}else af eksistentiel/{\aa}ndelige omsorg for d{\o}ende, der giver en dybdeg{\aa}ende indsigt i praktikeres tanker om livet som d{\o}ende, og hvordan det er muligt omsorgsm{\ae}ssigt at fremme dette liv. Eksistentiel/{\aa}ndelig omsorg for d{\o}ende b{\ae}rer pr{\ae}g af sin tid. Det kommer til udtryk gennem en sekulariseret professionel tilgang til det eksistentielle/{\aa}ndelige rettet mod den mening og det h{\aa}b, der er at finde i livet.",
author = "Graven, {Vibeke Poulsen}",
note = "Michael Hviid Jacobsen, Hovedvejleder Jan Br{\o}dslev Olsen, Bivejleder",
year = "2015",
doi = "10.5278/vbn.phd.socsci.00012",
series = "Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Graven, VP 2015, HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS: EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE. Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Aalborg Universitetsforlag. https://doi.org/10.5278/vbn.phd.socsci.00012

HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS : EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE. / Graven, Vibeke Poulsen.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - HOSPICEFILOSOFI I PRAKSIS

T2 - EKSISTENTIEL/ÅNDELIG OMSORG FOR DØENDE PÅ HOSPICE

AU - Graven, Vibeke Poulsen

N1 - Michael Hviid Jacobsen, Hovedvejleder Jan Brødslev Olsen, Bivejleder

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Hospicefilosofi i praksis – eksistentiel/åndelig omsorg for døende på hospice er resultatet af et ph.d.-projekt indenfor forskningsområdet Humanistisk palliation og thanatologi. Afhandlingen bidrager til en tværvidenskabelig forståelse af eksistentiel/åndelig omsorg for døende som en praksis, der udspiller sig i relationen med døende, men også er præget af samfundsmæssige forestillinger om døden. Vibeke Graven har anvendt filosofiske samtaler forskningsmetodisk for at inddrage praktikere som medfortolkere af deres egen praksis. En deltagergruppe fra Hospice Limfjord har medvirket og muliggjort en fortløbende validering i dybden af den udviklede forståelse. Afhandlingen bidrager med en praksisnær forståelse af eksistentiel/åndelige omsorg for døende, der giver en dybdegående indsigt i praktikeres tanker om livet som døende, og hvordan det er muligt omsorgsmæssigt at fremme dette liv. Eksistentiel/åndelig omsorg for døende bærer præg af sin tid. Det kommer til udtryk gennem en sekulariseret professionel tilgang til det eksistentielle/åndelige rettet mod den mening og det håb, der er at finde i livet.

AB - Hospicefilosofi i praksis – eksistentiel/åndelig omsorg for døende på hospice er resultatet af et ph.d.-projekt indenfor forskningsområdet Humanistisk palliation og thanatologi. Afhandlingen bidrager til en tværvidenskabelig forståelse af eksistentiel/åndelig omsorg for døende som en praksis, der udspiller sig i relationen med døende, men også er præget af samfundsmæssige forestillinger om døden. Vibeke Graven har anvendt filosofiske samtaler forskningsmetodisk for at inddrage praktikere som medfortolkere af deres egen praksis. En deltagergruppe fra Hospice Limfjord har medvirket og muliggjort en fortløbende validering i dybden af den udviklede forståelse. Afhandlingen bidrager med en praksisnær forståelse af eksistentiel/åndelige omsorg for døende, der giver en dybdegående indsigt i praktikeres tanker om livet som døende, og hvordan det er muligt omsorgsmæssigt at fremme dette liv. Eksistentiel/åndelig omsorg for døende bærer præg af sin tid. Det kommer til udtryk gennem en sekulariseret professionel tilgang til det eksistentielle/åndelige rettet mod den mening og det håb, der er at finde i livet.

U2 - 10.5278/vbn.phd.socsci.00012

DO - 10.5278/vbn.phd.socsci.00012

M3 - Ph.d.-afhandling

T3 - Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet