Hospitalslys: Forprojekt: Energibesparende lys, der understøtter helbredelse, sundhed og trivsel på hospitaler

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Udgivelses stedKøbenhavn
Rekvirerende organisationDansk Energi net, ELFORSK
StatusUdgivet - 15 dec. 2015

Bibliografisk note

Se også notat om hospitalstypologier gennem tiden:

• Hospitaler, dagslys, LED-belysning, helbredelse, sundhed, helende arkitektur

@book{2ce3dc82f6f04470a2241fb81bc0993f,
title = "Hospitalslys: Forprojekt: Energibesparende lys, der underst{\o}tter helbredelse, sundhed og trivsel p{\aa} hospitaler",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende projekt er et forprojekt, der har til form{\aa}l at: realisere et afg{\o}rende nationalt projekt, der sikrer at fremtidens sygehuse udnytter det helt v{\ae}sentlige potentiale lys har for at blive en aktiv del af helbredelsesprocessen i hospitalssektoren til gl{\ae}de og gavn for s{\aa}vel patienter som personale. En belysning der tager h{\o}jde for den menneskelige perception n{\aa}r vi er svagest, tager ogs{\aa} hensyn til den menneskelige perception n{\aa}r vi er raske. Vi kan alts{\aa} generelt l{\ae}re meget af at arbejde med lyset p{\aa} et hospital, og det forventes, at mange af de erfaringer der indhentes i arbejdet med hospitalslys kan overf{\o}res til andre bygningstyper og arbejdspladser, fx skoler, institutioner, m.fl.",
keywords = "Hospitaler, dagslys, LED-belysning, helbredelse, sundhed, helende arkitektur",
author = "Kjeld Johnsen and Jakob Markvart and Frandsen, {Anne Kathrine} and Marc Fontoynont and Carlo Volf and Dennis Correll",
note = "Se ogs{\aa} notat om hospitalstypologier gennem tiden: http://www.elforsk.dk/elforskProjects/344-047/forskellige_hospitalstypologier.pdf",
year = "2015",
month = "12",
day = "15",

Hospitalslys : Forprojekt: Energibesparende lys, der understøtter helbredelse, sundhed og trivsel på hospitaler. / Johnsen, Kjeld; Markvart, Jakob; Frandsen, Anne Kathrine; Fontoynont, Marc; Volf, Carlo; Correll, Dennis .

København, 2015. 80 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Hospitalslys

T2 - Forprojekt: Energibesparende lys, der understøtter helbredelse, sundhed og trivsel på hospitaler

AU - Johnsen, Kjeld

AU - Markvart, Jakob

AU - Frandsen, Anne Kathrine

AU - Fontoynont, Marc

AU - Volf, Carlo

AU - Correll, Dennis

N1 - Se også notat om hospitalstypologier gennem tiden: http://www.elforsk.dk/elforskProjects/344-047/forskellige_hospitalstypologier.pdf

PY - 2015/12/15

Y1 - 2015/12/15

N2 - Nærværende projekt er et forprojekt, der har til formål at: realisere et afgørende nationalt projekt, der sikrer at fremtidens sygehuse udnytter det helt væsentlige potentiale lys har for at blive en aktiv del af helbredelsesprocessen i hospitalssektoren til glæde og gavn for såvel patienter som personale. En belysning der tager højde for den menneskelige perception når vi er svagest, tager også hensyn til den menneskelige perception når vi er raske. Vi kan altså generelt lære meget af at arbejde med lyset på et hospital, og det forventes, at mange af de erfaringer der indhentes i arbejdet med hospitalslys kan overføres til andre bygningstyper og arbejdspladser, fx skoler, institutioner, m.fl.

AB - Nærværende projekt er et forprojekt, der har til formål at: realisere et afgørende nationalt projekt, der sikrer at fremtidens sygehuse udnytter det helt væsentlige potentiale lys har for at blive en aktiv del af helbredelsesprocessen i hospitalssektoren til glæde og gavn for såvel patienter som personale. En belysning der tager højde for den menneskelige perception når vi er svagest, tager også hensyn til den menneskelige perception når vi er raske. Vi kan altså generelt lære meget af at arbejde med lyset på et hospital, og det forventes, at mange af de erfaringer der indhentes i arbejdet med hospitalslys kan overføres til andre bygningstyper og arbejdspladser, fx skoler, institutioner, m.fl.

KW - Hospitaler, dagslys, LED-belysning, helbredelse, sundhed, helende arkitektur

M3 - Rapport

BT - Hospitalslys