Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?

Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel

Noemi Katznelson, Helene Elisabeth Dam Jørgensen, Niels Ulrik Sørensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

24394 Downloads (Pure)

Resumé

Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel er en rapport om udsatte unge i Danmark i dag. Den giver indblik i de unges liv på kanten af vores samfund, i deres hverdag, deres forhold til mainstream ungdomskultur, til rusmidlerne, uddannelse og arbejde m.m. Rapporten handler også om, hvad de unge oplever, har gjort en positiv forskel for dem. Den rummer i forlængelse heraf også bud på, hvad der kan gøres på både et politisk og et praksis niveau for at arbejde i retning af en øget samfundsmæssig integration af unge på kanten.

Rapportens afsæt er, at Danmark står overfor en udfordring. Anskuet over en bred kam stiger tallene for antallet af unge på kanten af det danske samfund, og ændrede kulturelle horisonter for identitetsudviklingen, ændrede strukturer i ud­dan­nel­ses­sy­ste­met og på arbejdsmarkedet, snævrere normalitetsbegreber osv. gør, at mar­gi­na­li­se­ring og udsathed rammer bredere end tidligere.

Rapporten bør læses af socialarbejdere, medarbejdere indenfor be­skæf­ti­gel­ses­om­rådet og den sociale sektor, undervisere i uddannelsessystemet, politikere og andre, der har en interesse i unges liv og udsathed, som det ser ud fra de unges eget perspektiv.

Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? er skrevet på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte af tre ungdomsforskere, der alle har været eller er ansat på Center for Ungdomsforskning.
OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Udgave1
Antal sider125
ISBN (Trykt)978-87-7112-280-0
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-281-7
Rekvirerende organisationRådet for socialt udsatte
StatusUdgivet - 2015
NavnUngdomsliv
Nummer1
ISSN2445-5075

Emneord

  • ungdomsliv
  • Ungdomskultur
  • marginalisering
  • udsatte børn og unge

Citer dette

Katznelson, Noemi ; Jørgensen, Helene Elisabeth Dam ; Sørensen, Niels Ulrik. / Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel. 1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 125 s. (Ungdomsliv; Nr. 1).
@book{908153272a70497ba72c6bea57f6ccad,
title = "Hvem er de unge p{\aa} kanten af det danske samfund?: Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der g{\o}r en positiv forskel",
abstract = "Hvem er de unge p{\aa} kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der g{\o}r en positiv forskel er en rapport om udsatte unge i Danmark i dag. Den giver indblik i de unges liv p{\aa} kanten af vores samfund, i deres hverdag, deres forhold til mainstream ungdomskultur, til rusmidlerne, uddannelse og arbejde m.m. Rapporten handler ogs{\aa} om, hvad de unge oplever, har gjort en positiv forskel for dem. Den rummer i forl{\ae}ngelse heraf ogs{\aa} bud p{\aa}, hvad der kan g{\o}res p{\aa} b{\aa}de et politisk og et praksis niveau for at arbejde i retning af en {\o}get samfundsm{\ae}ssig integration af unge p{\aa} kanten.Rapportens afs{\ae}t er, at Danmark st{\aa}r overfor en udfordring. Anskuet over en bred kam stiger tallene for antallet af unge p{\aa} kanten af det danske samfund, og {\ae}ndrede kulturelle horisonter for identitetsudviklingen, {\ae}ndrede strukturer i ud­dan­nel­ses­sy­ste­met og p{\aa} arbejdsmarkedet, sn{\ae}vrere normalitetsbegreber osv. g{\o}r, at mar­gi­na­li­se­ring og udsathed rammer bredere end tidligere.Rapporten b{\o}r l{\ae}ses af socialarbejdere, medarbejdere indenfor be­sk{\ae}f­ti­gel­ses­om­r{\aa}det og den sociale sektor, undervisere i uddannelsessystemet, politikere og andre, der har en interesse i unges liv og udsathed, som det ser ud fra de unges eget perspektiv.Hvem er de unge p{\aa} kanten af det danske samfund? er skrevet p{\aa} foranledning af R{\aa}det for Socialt Udsatte af tre ungdomsforskere, der alle har v{\ae}ret eller er ansat p{\aa} Center for Ungdomsforskning.",
keywords = "ungdomsliv, Ungdomskultur, marginalisering, udsatte b{\o}rn og unge",
author = "Noemi Katznelson and J{\o}rgensen, {Helene Elisabeth Dam} and S{\o}rensen, {Niels Ulrik}",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-280-0",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1",

}

Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel. / Katznelson, Noemi; Jørgensen, Helene Elisabeth Dam; Sørensen, Niels Ulrik.

1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 125 s. (Ungdomsliv; Nr. 1).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?

T2 - Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel

AU - Katznelson, Noemi

AU - Jørgensen, Helene Elisabeth Dam

AU - Sørensen, Niels Ulrik

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel er en rapport om udsatte unge i Danmark i dag. Den giver indblik i de unges liv på kanten af vores samfund, i deres hverdag, deres forhold til mainstream ungdomskultur, til rusmidlerne, uddannelse og arbejde m.m. Rapporten handler også om, hvad de unge oplever, har gjort en positiv forskel for dem. Den rummer i forlængelse heraf også bud på, hvad der kan gøres på både et politisk og et praksis niveau for at arbejde i retning af en øget samfundsmæssig integration af unge på kanten.Rapportens afsæt er, at Danmark står overfor en udfordring. Anskuet over en bred kam stiger tallene for antallet af unge på kanten af det danske samfund, og ændrede kulturelle horisonter for identitetsudviklingen, ændrede strukturer i ud­dan­nel­ses­sy­ste­met og på arbejdsmarkedet, snævrere normalitetsbegreber osv. gør, at mar­gi­na­li­se­ring og udsathed rammer bredere end tidligere.Rapporten bør læses af socialarbejdere, medarbejdere indenfor be­skæf­ti­gel­ses­om­rådet og den sociale sektor, undervisere i uddannelsessystemet, politikere og andre, der har en interesse i unges liv og udsathed, som det ser ud fra de unges eget perspektiv.Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? er skrevet på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte af tre ungdomsforskere, der alle har været eller er ansat på Center for Ungdomsforskning.

AB - Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel er en rapport om udsatte unge i Danmark i dag. Den giver indblik i de unges liv på kanten af vores samfund, i deres hverdag, deres forhold til mainstream ungdomskultur, til rusmidlerne, uddannelse og arbejde m.m. Rapporten handler også om, hvad de unge oplever, har gjort en positiv forskel for dem. Den rummer i forlængelse heraf også bud på, hvad der kan gøres på både et politisk og et praksis niveau for at arbejde i retning af en øget samfundsmæssig integration af unge på kanten.Rapportens afsæt er, at Danmark står overfor en udfordring. Anskuet over en bred kam stiger tallene for antallet af unge på kanten af det danske samfund, og ændrede kulturelle horisonter for identitetsudviklingen, ændrede strukturer i ud­dan­nel­ses­sy­ste­met og på arbejdsmarkedet, snævrere normalitetsbegreber osv. gør, at mar­gi­na­li­se­ring og udsathed rammer bredere end tidligere.Rapporten bør læses af socialarbejdere, medarbejdere indenfor be­skæf­ti­gel­ses­om­rådet og den sociale sektor, undervisere i uddannelsessystemet, politikere og andre, der har en interesse i unges liv og udsathed, som det ser ud fra de unges eget perspektiv.Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? er skrevet på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte af tre ungdomsforskere, der alle har været eller er ansat på Center for Ungdomsforskning.

KW - ungdomsliv

KW - Ungdomskultur

KW - marginalisering

KW - udsatte børn og unge

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/hvem-er-de-unge-paa-kanten-af-det-danske-samfund.aspx

M3 - Bog

SN - 978-87-7112-280-0

BT - Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -