Hvor blev drengene af? køn og uddannelsesvalg efter gymnasiet

Rikke Brown, Camilla Hutters

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationForskning

Publikationsdato5 sep. 2011
StatusUdgivet - 5 sep. 2011
Udgivet eksterntJa

Brown, Rikke ; Hutters, Camilla. / Hvor blev drengene af? køn og uddannelsesvalg efter gymnasiet. 2011.
@misc{3050714a9be0405a8c2bbf384bcfe41c,
title = "Hvor blev drengene af?: k{\o}n og uddannelsesvalg efter gymnasiet",
abstract = "Sigtet med unders{\o}gelsen er at afd{\ae}kke, hvorfor flere mandlige end kvindelige studenter frav{\ae}lger at tage en videreg{\aa}ende uddannelse, hvad de laver i stedet for, og hvilken betydning gymnasieretning, karaktergennemsnit, familiebaggrund, etnicitet og geografi har i den forbindelse. Unders{\o}gelsen har s{\ae}rligt fokus p{\aa} de mandlige studenters forl{\o}b efter gymnasiet, men giver ogs{\aa} indblik i de kvindelige studenters forl{\o}b.Selve unders{\o}gelsen best{\aa}r af to delunders{\o}gelser. Dels en registerunders{\o}gelse baseret p{\aa} data fra Danmarks Statistik. Registerunders{\o}gelsen f{\o}lger de unge, der blev studenter i 2006 og tre {\aa}r frem.Den anden del af unders{\o}gelsen omfatter en kvalitativ analyse af 10 fokusgruppeinterviews med i alt 40 studenter - 25 mandlige og 15 kvindelige.",
author = "Rikke Brown and Camilla Hutters",
year = "2011",
month = "9",
day = "5",
type = "Other",

Hvor blev drengene af? køn og uddannelsesvalg efter gymnasiet. / Brown, Rikke; Hutters, Camilla.

2011, Forskningsrapport.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationForskning

TY - ICOMM

T1 - Hvor blev drengene af?

T2 - køn og uddannelsesvalg efter gymnasiet

AU - Brown, Rikke

AU - Hutters, Camilla

PY - 2011/9/5

Y1 - 2011/9/5

N2 - Sigtet med undersøgelsen er at afdække, hvorfor flere mandlige end kvindelige studenter fravælger at tage en videregående uddannelse, hvad de laver i stedet for, og hvilken betydning gymnasieretning, karaktergennemsnit, familiebaggrund, etnicitet og geografi har i den forbindelse. Undersøgelsen har særligt fokus på de mandlige studenters forløb efter gymnasiet, men giver også indblik i de kvindelige studenters forløb.Selve undersøgelsen består af to delundersøgelser. Dels en registerundersøgelse baseret på data fra Danmarks Statistik. Registerundersøgelsen følger de unge, der blev studenter i 2006 og tre år frem.Den anden del af undersøgelsen omfatter en kvalitativ analyse af 10 fokusgruppeinterviews med i alt 40 studenter - 25 mandlige og 15 kvindelige.

AB - Sigtet med undersøgelsen er at afdække, hvorfor flere mandlige end kvindelige studenter fravælger at tage en videregående uddannelse, hvad de laver i stedet for, og hvilken betydning gymnasieretning, karaktergennemsnit, familiebaggrund, etnicitet og geografi har i den forbindelse. Undersøgelsen har særligt fokus på de mandlige studenters forløb efter gymnasiet, men giver også indblik i de kvindelige studenters forløb.Selve undersøgelsen består af to delundersøgelser. Dels en registerundersøgelse baseret på data fra Danmarks Statistik. Registerundersøgelsen følger de unge, der blev studenter i 2006 og tre år frem.Den anden del af undersøgelsen omfatter en kvalitativ analyse af 10 fokusgruppeinterviews med i alt 40 studenter - 25 mandlige og 15 kvindelige.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation