Resumé

Det generelle billede i de seneste årtier har været en udvikling af lederrollen i retning af en blød og omsorgsfuld teamplayer, der gennem involvering, dialog og anerkendelse faciliterer medarbejdernes udvikling, ansvar og ejerskab. Samtidig ved enhver leder, at ikke alle organisatoriske og ledelsesmæssige udfordringer egner sig til at blive løst med involverende, dialogiske og anerkendende ledelsesredskaber. Nogle gange kræver den aktuelle ledelsesopgave, at lederen på en dirigerende måde sætter retningen, imens den på andre tidspunkter kræver involvering og coaching. Vores opfattelse er, at det ikke giver mening at tale om én ny ledelsesrolle! Hvis der er noget, som er nyt, så er det snarere, at eksplosionen af kompleksitet i en hastig globaliseret verden har tydeliggjort, at god ledelse sjældent kan besvares med enten-eller logikker, men i stigende grad kalder på håndtering af kompleksitet og paradokser.
OriginalsprogDansk
ForlagFTF
Antal sider16
ISBN (Trykt)978-87-7356-156-0
Rekvirerende organisationFTF
StatusUdgivet - 10 maj 2014
NavnFTF dokumentation
Nummer2
Vol/bind2014

Citer dette

Elmholdt, C. W., & Birk, R. (2014). Hvor er ledelsesrollen på vej hen? FTF. FTF dokumentation, Nr. 2, Bind. 2014
Elmholdt, Claus Westergård ; Birk, Rasmus. / Hvor er ledelsesrollen på vej hen?. FTF, 2014. 16 s. (FTF dokumentation; Nr. 2, Bind 2014).
@book{f6707f73f7444df6963fb2249eebf4b4,
title = "Hvor er ledelsesrollen p{\aa} vej hen?",
abstract = "Det generelle billede i de seneste {\aa}rtier har v{\ae}ret en udvikling af lederrollen i retning af en bl{\o}d og omsorgsfuld teamplayer, der gennem involvering, dialog og anerkendelse faciliterer medarbejdernes udvikling, ansvar og ejerskab. Samtidig ved enhver leder, at ikke alle organisatoriske og ledelsesm{\ae}ssige udfordringer egner sig til at blive l{\o}st med involverende, dialogiske og anerkendende ledelsesredskaber. Nogle gange kr{\ae}ver den aktuelle ledelsesopgave, at lederen p{\aa} en dirigerende m{\aa}de s{\ae}tter retningen, imens den p{\aa} andre tidspunkter kr{\ae}ver involvering og coaching. Vores opfattelse er, at det ikke giver mening at tale om {\'e}n ny ledelsesrolle! Hvis der er noget, som er nyt, s{\aa} er det snarere, at eksplosionen af kompleksitet i en hastig globaliseret verden har tydeliggjort, at god ledelse sj{\ae}ldent kan besvares med enten-eller logikker, men i stigende grad kalder p{\aa} h{\aa}ndtering af kompleksitet og paradokser.",
author = "Elmholdt, {Claus Westerg{\aa}rd} and Rasmus Birk",
year = "2014",
month = "5",
day = "10",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7356-156-0",
series = "FTF dokumentation",
number = "2",
publisher = "FTF",

}

Elmholdt, CW & Birk, R 2014, Hvor er ledelsesrollen på vej hen? FTF dokumentation, nr. 2, bind 2014, FTF.

Hvor er ledelsesrollen på vej hen? / Elmholdt, Claus Westergård; Birk, Rasmus.

FTF, 2014. 16 s. (FTF dokumentation; Nr. 2, Bind 2014).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

TY - RPRT

T1 - Hvor er ledelsesrollen på vej hen?

AU - Elmholdt, Claus Westergård

AU - Birk, Rasmus

PY - 2014/5/10

Y1 - 2014/5/10

N2 - Det generelle billede i de seneste årtier har været en udvikling af lederrollen i retning af en blød og omsorgsfuld teamplayer, der gennem involvering, dialog og anerkendelse faciliterer medarbejdernes udvikling, ansvar og ejerskab. Samtidig ved enhver leder, at ikke alle organisatoriske og ledelsesmæssige udfordringer egner sig til at blive løst med involverende, dialogiske og anerkendende ledelsesredskaber. Nogle gange kræver den aktuelle ledelsesopgave, at lederen på en dirigerende måde sætter retningen, imens den på andre tidspunkter kræver involvering og coaching. Vores opfattelse er, at det ikke giver mening at tale om én ny ledelsesrolle! Hvis der er noget, som er nyt, så er det snarere, at eksplosionen af kompleksitet i en hastig globaliseret verden har tydeliggjort, at god ledelse sjældent kan besvares med enten-eller logikker, men i stigende grad kalder på håndtering af kompleksitet og paradokser.

AB - Det generelle billede i de seneste årtier har været en udvikling af lederrollen i retning af en blød og omsorgsfuld teamplayer, der gennem involvering, dialog og anerkendelse faciliterer medarbejdernes udvikling, ansvar og ejerskab. Samtidig ved enhver leder, at ikke alle organisatoriske og ledelsesmæssige udfordringer egner sig til at blive løst med involverende, dialogiske og anerkendende ledelsesredskaber. Nogle gange kræver den aktuelle ledelsesopgave, at lederen på en dirigerende måde sætter retningen, imens den på andre tidspunkter kræver involvering og coaching. Vores opfattelse er, at det ikke giver mening at tale om én ny ledelsesrolle! Hvis der er noget, som er nyt, så er det snarere, at eksplosionen af kompleksitet i en hastig globaliseret verden har tydeliggjort, at god ledelse sjældent kan besvares med enten-eller logikker, men i stigende grad kalder på håndtering af kompleksitet og paradokser.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7356-156-0

T3 - FTF dokumentation

BT - Hvor er ledelsesrollen på vej hen?

PB - FTF

ER -

Elmholdt CW, Birk R. Hvor er ledelsesrollen på vej hen? FTF, 2014. 16 s. (FTF dokumentation; Nr. 2, Bind 2014).