Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelSammenhænge i sundhedskommunikation
RedaktørerSøren Frimann, Mariann B. Sørensen, Helle S. Wentzer
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato1 sep. 2015
ISBN (Trykt)978-87-7112-320-3
StatusUdgivet - 1 sep. 2015
NavnSerie om Sundhedskommunikation
Vol/bind2

• Høretab
  • arbejdsliv
  • stress

Lund, K., & Rosenstand, C. A. F. (2015). Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab? et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb. I S. Frimann, M. B. Sørensen, & H. S. Wentzer (red.), Sammenhænge i sundhedskommunikation Aalborg Universitetsforlag. Serie om Sundhedskommunikation, Bind. 2
Lund, Katja ; Rosenstand, Claus Andreas Foss. / Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab? et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb. Sammenhænge i sundhedskommunikation. red. / Søren Frimann ; Mariann B. Sørensen ; Helle S. Wentzer. Aalborg Universitetsforlag, 2015. (Serie om Sundhedskommunikation, Bind 2).
@inbook{bb780eb6e7e44181b6d6ef01408e1135,
title = "Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med h{\o}retab?: et dialogv{\ae}rkt{\o}j til at forst{\aa} og guide medarbejdere i et stressforl{\o}b",
abstract = "Stressrelateret sygefrav{\ae}r og dårlig social tilknytning til kolleger og ledelse er virkeligheden for mange danskere med nedsat h{\o}relse. Samtidig er det vanskeligt for virksomhederne at håndtere stress hos gruppen, fordi der mangler indsigt i de udfordringer og sammenh{\ae}nge, der har betydning for udviklingen af stress, når man har et h{\o}retab. I kapitlet arbejder vi hen imod konstruktionen af et dialogv{\ae}rkt{\o}j, der kan skabe denne indsigt samt st{\o}tte arbejdet med stressreduktion og -forebyggelse. Dialogv{\ae}rkt{\o}jet er blevet til på baggrund af resultater fra forl{\o}b med metoden Ecological Momentary Storytelling. 6 erhvervsaktive med h{\o}retab deltog i perioden 2013 – 2014. Indledende brugertests indikerer, at dialogv{\ae}rkt{\o}jet har po- tentiale som et organisatorisk forståelses- og procesv{\ae}rkt{\o}j til reduktion og forebyggelse af stress hos målgruppen.",
keywords = "H{\o}retab, arbejdsliv, stress",
author = "Katja Lund and Rosenstand, {Claus Andreas Foss}",
year = "2015",
month = "9",
day = "1",
isbn = "978-87-7112-320-3",
series = "Serie om Sundhedskommunikation",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
editor = "S{\o}ren Frimann and S{\o}rensen, {Mariann B.} and Wentzer, {Helle S.}",
booktitle = "Sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation",

Lund, K & Rosenstand, CAF 2015, Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab? et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb. i S Frimann, MB Sørensen & HS Wentzer (red), Sammenhænge i sundhedskommunikation. Aalborg Universitetsforlag, Serie om Sundhedskommunikation, bind 2.

Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab? et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb. / Lund, Katja; Rosenstand, Claus Andreas Foss.

Sammenhænge i sundhedskommunikation. red. / Søren Frimann; Mariann B. Sørensen; Helle S. Wentzer. Aalborg Universitetsforlag, 2015. (Serie om Sundhedskommunikation, Bind 2).

TY - CHAP

T1 - Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab?

T2 - et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb

AU - Lund, Katja

AU - Rosenstand, Claus Andreas Foss

PY - 2015/9/1

Y1 - 2015/9/1

N2 - Stressrelateret sygefravær og dårlig social tilknytning til kolleger og ledelse er virkeligheden for mange danskere med nedsat hørelse. Samtidig er det vanskeligt for virksomhederne at håndtere stress hos gruppen, fordi der mangler indsigt i de udfordringer og sammenhænge, der har betydning for udviklingen af stress, når man har et høretab. I kapitlet arbejder vi hen imod konstruktionen af et dialogværktøj, der kan skabe denne indsigt samt støtte arbejdet med stressreduktion og -forebyggelse. Dialogværktøjet er blevet til på baggrund af resultater fra forløb med metoden Ecological Momentary Storytelling. 6 erhvervsaktive med høretab deltog i perioden 2013 – 2014. Indledende brugertests indikerer, at dialogværktøjet har po- tentiale som et organisatorisk forståelses- og procesværktøj til reduktion og forebyggelse af stress hos målgruppen.

AB - Stressrelateret sygefravær og dårlig social tilknytning til kolleger og ledelse er virkeligheden for mange danskere med nedsat hørelse. Samtidig er det vanskeligt for virksomhederne at håndtere stress hos gruppen, fordi der mangler indsigt i de udfordringer og sammenhænge, der har betydning for udviklingen af stress, når man har et høretab. I kapitlet arbejder vi hen imod konstruktionen af et dialogværktøj, der kan skabe denne indsigt samt støtte arbejdet med stressreduktion og -forebyggelse. Dialogværktøjet er blevet til på baggrund af resultater fra forløb med metoden Ecological Momentary Storytelling. 6 erhvervsaktive med høretab deltog i perioden 2013 – 2014. Indledende brugertests indikerer, at dialogværktøjet har po- tentiale som et organisatorisk forståelses- og procesværktøj til reduktion og forebyggelse af stress hos målgruppen.

KW - Høretab

KW - arbejdsliv

KW - stress

UR - http://aauforlag.dk/Shop/boeger/sammenhaenge-i-sundhedskommunikation.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7112-320-3

T3 - Serie om Sundhedskommunikation

BT - Sammenhænge i sundhedskommunikation

A2 - Frimann, Søren

A2 - Sørensen, Mariann B.

A2 - Wentzer, Helle S.

PB - Aalborg Universitetsforlag

Lund K, Rosenstand CAF. Hvordan reducerer vi stress hos erhvervsaktive med høretab? et dialogværktøj til at forstå og guide medarbejdere i et stressforløb. I Frimann S, Sørensen MB, Wentzer HS, red., Sammenhænge i sundhedskommunikation. Aalborg Universitetsforlag. 2015. (Serie om Sundhedskommunikation, Bind 2).