Hvordan vælger du det mindst miljøbelastende engangsservice?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

1 Downloads (Pure)

Abstrakt

Klimapåvirkningen fra engangsservice og emballage har de seneste år fået stor interesse hos forbrugerne. Bekymringen går især på plast fremstillet af olie og naturgas samt plastaffald i havene og andre steder i naturen. Det har betydet, at der nu produceres en række ny former for engangsservice, der markedsføres og anprises med ord som ”biokop” og ”biotallerken”, fordi det er fremstillet af biologisk materiale i stedet for fossile ressourcer i form af olie og naturgas. En del produkter markedsføres også med et løfte om at være bionedbrydeligt eller komposterbart. De mange nye produkter og de mange løfter, som disse produkter markedsføres med, betyder at det for mange forbrugere opleves som en jungle at skulle vælge de mindst miljøbelastende produkter til en skovtur eller en fest derhjemme.
Gode råd er:
- Vælg kopper og tallerkener af planterester eller pap. Sortér det til papgenanvendelse, hvis det ikke er for snavset og læg det ellers i beholderen til almindeligt husholdningsaffald
- Vælg bestik af certificerede planterester eller træ og bortskaf det som restaffald
Bidragets oversatte titelHow do you choose the least environmentally harmful disposable tableware?
OriginalsprogDansk
TidsskriftSustain Yearly
Sider (fra-til)125
Antal sider1
StatusUdgivet - 8 okt. 2020

Emneord

  • engangsservice
  • emballage
  • cirkulær økonomi

Citationsformater