I krig og kærlighed. Genrer i 1864

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Artiklen fokuserer på genreforvaltningen i 1864. Hvordan kunne fiktionen og dens frihedsgrader, her under krav til spændingsfyldt dramaturgisk opbygning, konflikter og kontrasterende karakterer, forenes med fakta og de krav om omhyggelig og korrekt gengivelse af historisk materiale, som her forudsættes? Denne problematik analyseres i lyset af en række andre genrer, her under brevet, dagbogen, de mundtlige genrer, krigsdramaet og den melodramatiske modus, der indgik som hovedelementer i det historiske drama.
Det overordnede spørgsmål, som artiklen tager sigte på at afklare, er, hvordan genrevalgene og samspillet mellem genrerne fungerer. Synsvinklen er således æstetisk.
Titel1864 : tv-serien, historien, kritikken
RedaktørerKim Toft Hansen